P15: Voitolla kotiin väliturnauksesta – katso kuvat!

Botnia – Pasa/Veiterä 2–9 (1–4)

PaVe-YJ:n SM-väliturnauksen viimeinen ottelu pelattiin raikkaassa pakkassäässä. Otteluaikaa lyhennettiin pakkasen takia ja pelattiin 2 x 22 min.

Botnia aloitti räväkästi, riisti pallon PaVen käynnistäessä omaa hyökkäystään ja siirtyi 1–0 johtoon pelikellon näyttäessä aikaa 25 sekuntia. PaVen pojat jatkoivat kuitenkin omaa peliään ja tasurimaali syntyi heti kolmannella peliminuutilla, kun Samppa Äikäs löi pallon kulmalyönnistä verkkoon.

8. minuutilla PaVe pääsi yrittämään rankkaria, mutta Botnian maalivahti torjui Leevi Rissasen vetämän vedon. PaVe hallitsi peliä ja Botnia pyrki terävillä vastaiskuilla ja korkealla karvauksella pääsemään peliin mukaan. Pienelle tauolle lähdettiin lukemissa 1–4.

Toisella puoliajalla ottelu kääntyi selvästi PaVelle, syöttöpeli parani ja Botnia putosi kyydistä. Erikoistilanteissakin onnistuttiin; Leevi löi vielä kulman sisään ja Samppa onnistui rankkarissa. Pisteet tässä pelissä jakaantuivat seuraavasti: Leevi 4+1, Samppa 3+0, Elmeri Hämäläinen 1+1, Eemeli Puumalainen 1+0, Veeti Tapanainen 0+2, Niko Tanskanen (mv) 0+1.

Eetu-valkan kommentit turnauksen jälkeen:

”Taas vaihteeksi, kun peli alkoi ei oltu hereillä. Pojilla oli näköjään keskittyminen jo kotimatkassa ja karkkipussissa. No, varmaan vähä takki auki kuitenkin lähdettiin, kun tiedettiin että tää vastustaja on helpompi.”

”Peli ei mennyt yksin yrittämiseksi, vaan tuli syöttäjä ja maaleja. Kun peli kulkee ja maaleja tulee, peli-into kasvaa ja tulee joukkueen keskinäistä positiivista kannustamista. Tästä on mukava lähteä eteenpäin, kun saatiin positiivista asennetta kentälle”, iloitsi Eetu.

Jatkossa pitää edelleen olla tarkkana ja pelaajien keskittyminen pitää kestää koko ottelun ajan, näin asiaa kuvaa Nikkinen:

”Edelleen tulee kuitenkin mustia hetkiä, joista kaveri rokottaa. Toisaalta on hyvä, että kaveri iskee heti maalin huonoista syötöistä tai lepsuilusta puolustamisessa. Siitähän sitä oppii”, summasi Eetu tämän pelin.

Kokonaisuudessaan valmentaja oli tyytyväinen väliturnausmatkaan:

”Kiitokset pojille, tämä oli hyvä ja onnistunut reissu. Ei mitään hämminkiä, aikatauluissa on pysytty hyvin ja pojat ovat käyttäytyneet hyvin. On mukava lähtee kotimatkalle; hyvä viikonloppu takana ja voitto taskussa”, kiitteli Eetu vielä lopuksi poikia.

Kotimatkalla katsotaan pelattuja pelejä DVD:ltä ja haetaan oppia tekemiseen sitä kautta. Kiitokset OLS:lle hienosta videoinnista!

Liiton tulospalvelusta P15 SM-väliturnauksen tulokset

–Bandytoimituksen etäkirjeenvaihtaja Pakkalasta

Tässä vielä tunnelmakuvia viimeisestä ottelusta (kuvat Petra Liikka ja Johanna Torri):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leevi Rissanen on vedetty nurin ja tuomarilla kädet solmussa. Pallo pilkulle!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veeti Tapanainen ja Veikka Kotoneva tekivät Botnia-sandwichin. Päätuomari Ari Måppe Mård tarkkana, kuten aina. Eero Huomo (vas) seuraa tarkasti mihin pallo joutuu…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten se menikään: ”kulmurista  keskelle ja siitä yläkulmaan…” Eemeli Metelinen, EeHoo Hämäläinen ja Eppu Puumalainen juhlivat kulmamaalia.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisessa päässä PaVen Veeti Tapanainen kunnostautui kulman antajana

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samppa (#17) pääsi vapaaseen paikkaan ja pamautti kohti maalia.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leevi liruttaa pallon Botta-veskarin patjojen alta maalin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elmeri Hämäläinen (#6) on aina vaarallinen kun ollaan näin lähellä maalia.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samppa, Eppu ja Leevi kuuraisina voitetun ottelun jälkeen. Ei palele yhtään…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näkyipä Pakkalan katsomossa tuttujakin!

 

VT-kuva - joukkuehupparit

Näin tyylikäs joukko oli liikkeellä. Eturivistä, vasemmalta: Eemeli Metelinen, Samppa Äikäs, Veikka Kotoneva, Joonatan Hämäläinen, Eero huomo, Veeti Tapanainen ja Niko Tanskanen. Takarivissä, vas: Sami Tapanainen, Jarno Puumalainen, Eemeli Puumalainen, Elmeri Hämäläinen, Eelis Mettovaara ja pipopäiset Leevi Rissanen sekä Eetu Nikkinen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sama jengi jäällä: edessä maalivahti Niko, eturivissä Eemeli, Veikka, Jomppa, Eelis. Ylärivissä: Eero, Veksti, Ler**i, Eppu, EeHoo ja Samppa.

 

* * * *

PaVe taisteli Hifkiä vastaan, parempi voitti

PaVe YJ – HIFK 3–12 (2–5)

PaVe aloitti päivän viimeisen ottelunsa pirteästi, vastus tiedettiin kovaksi, mutta PaVen poikien taistelutahto oli kohdallaan. Ajoittain kentällä nähtiinkin reipasliikkeistä jääpalloa.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaista peliä, HIFK:n pojat aloittivat maalinteon ottelun kolmannella peliminuutilla. 10. minuutilla Veeti Tapanainen katkaisi mallikkaasti HIFK:n hyökkäyksen ja ryntäsi vastahyökkäykseen, maalin kulmalla syöttö Leevi Rissaselle ja näin PaVe kavensi tilanteeksi 1–2.

Sama kaksikko oli töissä myös seuraavassa PaVen maalissa, jolloin Veeti tälläsi maalin verkkoon Leevin riparista.

Toisella puoliajalla pallon hallinta siirtyi pikkuhiljaa HIFK:lle ja maaleja syntyi tasaiseen tahtiin. PaVen pojilla alkoi näkyä hienoista väsymystä, olihan takana jo pitkä turnauspäivä ja kaikki pelit oli pelattu ilman ensimmäistäkään vaihtomiestä. 57. Peliminuutilla Leevi kävi vielä tekemässä PaVelle yhden maalin, jonka jälkeen HIFK kuittasi loppulukemiksi 3–12.

Eetun kommentteja pelistä:

”Tällä kertaa oltiin heti pelin alusta hyvin hereillä, pojilla oli hyvä asenne otteluun heti alusta saakka. Positiivista oli se, että oltiin pelissä mukana ja saatiin tehtyä muutama maalikin. Eka puoliaika oli ihan tasaista peliä. Toisella puoliajalla alkoi väsymys näkymään ja painamaan. Seurauksena oli virheitä: pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä, näistä virheistä kaveri rokotti tehokkaasti.”

”HIFK:n tasoista joukkuetta vastaan pelatessa oli kiva nähdä, että poikien asenne pysyi hyvänä koko pelin ajan. Selät eivät nousseet pystyyn asenteen, vaan puhtaasti väsymyksen takia”, kehui Eetu Nikkinen.

”Huomenna on vastassa Botnia, ja pojat käänsivät heti pelin jälkeen katseet huomiseen: Huomen voitetaan! Matsiin ei kuitenkaan lähdetä takki auki, vaikka Botnia Lappeenrannan Gemini-turnauksessa kaatuikin. Toivottavasti huomenna tulee hyvä peli ja päästään voitto taskussa kotimatkalle”, päätti Eetu-valkka kommenttinsa.

Huomenna siis PaVen SM-väliturnauksen viimeinen matsi Botniaa vastaan klo 11.00

–Bandytoimituksen Oulun osasto

Tässä Petra Liikan ja Johanna Torrin kuvia HIFK-ottelusta ja vähän muusta:

Eemeli Metelinen hakee syöttölinjaa omalle pelaajalle.

Eemeli Metelinen hakee syöttölinjaa omalle pelaajalle.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HIFK vei peliä, PaVe puolusti.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samppa Äikäs (vas.) ja Eemeli Metelinen ohjauspelissä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leevi Rissanen vauhdissa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samppa Pakkalan tunnelmassa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leevi valmiina lyömään kulman sisään, Hifkin ryysi hieman myöhässä.

 

Eväsryhmä työssään: Jarno ja Sami ahkeroivat joukkueen hyvinvoinnin eteen.

Eväsryhmä työssään: Jarno ja Sami ahkeroivat joukkueen hyvinvoinnin eteen.

 

* * * *

Akilles – Pasa/Veiterä YJ 9–5 (5–1)

PaSa/Veiterän toinen ottelu Porvoon Akillesta vastaan sujui kaksijakoisesti. Akilles vei pelin alun, PaVe heräsi peliin toisella puoliskolla.

Matsi alkoi nihkeästi ja Akilles siirtyi 1–0 johtoon jo ottelun ensimmäisellä peliminuutilla. Rissasen Leevi kuitenkin tasoitti pelin varsin pian 1–1 ja paikkoja syntyi tasaisesti molempiin päihin. Akilleksen pojat saivat kuitenkin maalihanat kohdalleen ja maaleja alkoi syntyä tasaiseen tahtiin. PaVen poikien hyökkäykset taas kilpistyivät ”vihreään muuriin”. Erätauolle lähdettiin lukemissa 5–1.

Toisen puoliajan alussa Killenin pojat jatkoivat maalintekoaan, mutta tilanteessa 8–1 PaVe aloitti nousun.

Leevi onnistui kulmalyönnissä ja heti perään Samppa Äikkään syötöstä Elmeri Hämäläinen pamautti tilanteeksi 8–3. Kulmalyönnit onnistuivat vielä toistamiseen, kun Leevi löi sisään yhden kulman ja lisäksi Sampan lyömän kulman jälkitilanteesta taululle lukemat 8–5. Ottelun viimeisillä peliminuuteilla Akilles kaunisteli vielä loppulukemiksi 9–5.

Eetu-valkan kommentteja pelin jälkeen:

”Pelin alussa ei oltu hereillä ja Akilles teki ekasta hyökkäyksestä tilanteeksi 1–0. Saatiin heti kavennus, joten ei vaivuttu kuitenkaan synkkyyteen alussa. Ekalla puoliajalla etäisyydet oli edelleen liian isot, ei annettu helppoa syöttöä lähelle.”

”Erätauolla sanoin pojille, että toinen puoliaika voitetaan. Alku oli vielä nihkeetä, mutta selkäranka ei katkennut, vaikka kaveri teki lukemat jo 8–1. Sitten saatin kulmia sisään ja muutama muukin maali tehtyä, jolloin peli-into nousi. Tärkeintä oli, että voitettiin toinen puoliaika, tästä on parempi jatkaa seuraavaan peliin”, Nikkinen summasi.

PaVen lauantaipäivän viimeinen ottelu on kivenkovaa HIFK:ta vastaan. Matsi alkaa Pakkalassa klo 20.05

–Bandytoimituksen Oulun skribentti

Vielä muutamat tunnelmapalat Pakkalasta (kuvat: Johanna Torri ja Petra Liikka):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasa/Veiterä-YJ valmiina peliin.

 

VT-kuva - Pave - Akilles

Akilleksen tiivispuolustus teki PaVe:n hyökkäämisen vaikeaksi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eelis ei ole menossa grillille vaan puolustamaan. Eppu Puumalainen varmistaa.

 

VT-kuva - Leevi paahtaa

Leevi paahataa kohti Akilleksen maalia, Samppa seuraa taustalla.

* * * *

Narukerä – PaVe-YJ 5–3 (2–3)

Pasa/Veiterä YJ aloitti pelit Oulun väliturnauksessa. Avausottelusta tiukka tappio, pelit jatkuvat lauantaina Pakkalassa vielä kahdella ottelulla…

Ensimmäinen peli oteltiin Porin Narukerää vastaan. Narukerä aloitti maalinteon, mutta varsin pian sen jälkeen, 17. peliminuutilla Leevi Rissanen toi vihreäpaidat tasoihin. Tämän maalin jälkeen pelinhallinta näytti hieman siirtyvän PaVelle, mistä osoituksena Samppa Äikkään ja Elmeri Hämäläisen maalit. 3–1-tilanteessa puolustus unohtui hetkellisesti ja Narukerä rankaisi heti, niinpä puoliajalle lähdettiin tilanteessa 3–2.

Toisella puoliskolla PaVen pojat eivät onnistuneet maalinteossa, muutamia hyviä paikkoja kyllä oli. Kerä käänsi pelin pikkuhiljaa itselleen, PaVe sai vielä mahdollisuuden kaventaa rankkarin muodossa, mutta tällä kertaa Narukerän maalivahti nappasi Veetin laukauksen. Näin ottelu päättyi lukemiin 3–5.

Valmentaja Eetu Nikkinen kommentoi pelin jälkeen seuraavasti:

”Eka puoliaika johdettiin ja myö pelattiin hyvin. Toisen puoliajan alussa kaveri nousi tasoihin, näytti, että meidän pojilla vähän nousi selkä pystyyn. Seurauksena välit kasvoivat, eivätkä kaikki jaksaneet luistella alas. Ei isketty napakasti keskialueella kylkeen, näin kaveri pääsi varsin helposti pujotellen maalintekoon.”

PaVe-YJ:n ottelut jatkuvat Oulussa klo 16.30 Akillesta vastaan.

Tässä vielä pari kuvaa ennen ja aikana Narukerä-pelistä (kuvat: Johanna Torri):

VT-kuva - bussissa

PaVe-YJ:n Samppa Äikäs ja Leevi Rissanen matkalla ensimmäiseen otteluun. Samppa keskittyy ja Leevi keskittyy olemaan kuvauksen keskipisteenä.

 

VT-kuva - Eelis vääntää kerää

Eelis Mettovaara (keskellä) ja Eemeli Metelinen taistelivat Naru-keräpelissä. Tällä kertaa porilaiset olivat etevämpiä numeroin 5-3.

–Bandytoimituksen Oulun kirjeenvaihtaja