P15: Tööttiin tuli JPS:lta

Veiterän P15-ikäiset kävivät helmikuisena lauantaina Jyväskylässä hankkimassa kokemuksia ja bussikilometrejä. Tulos kertoo joukkueiden päiväkohtaisesta tasoerosta.

P15SM-sarja: JPS – Veiterä 12-4 (6-1)

Ottelu päästiin pelaamaan erinomaisissa olosuhteissa, hyvällä jäällä. Veiterän pelissä painotettiin avauspeliä sekä oman kentällisen pitämistä mahdollisimman tiiviinä. Ajatus oli nostaa karvauskorkeutta ja siten pyrkiä hidastamaan JPS:n nopeiden pelinrakentajien peliä. Osin tässä onnistuttiinkin ja peli pysyi varsin tasaisena ensimmäisen 20 minuutin aikana. Veiterä puolestaan ei saanut hyvistäkään paikoista palloa maaliin ohi hyvin pelanneen JPS-molari Otto Blomqvistin.

Ensimmäisen puoliskon loppupuolella JPS sai avattua Veiterän puolustusta ja näin he pääsivät hieman karkuun ennen puoliaikaa.

Toisen jakson myötä Veiterä sai myötätuulta selän taakse, mutta se ei avittanut riittävästi. Muutamia hyviä tilanteita saatiin luotua JPS:n maalille, mutta valitettavasti pelaajien sihti ei ollut aivan parhaimmillaan tänään.

Lopputulos kertoi tämän päivän suhteen joukkuiden tasoeron. Kausi kääntyy hiljalleen kohti huipentumaansa eli lopputurnausta ja Veiterällä on vielä hiomista omassa pelissään. Kuten valmentaja Eetu Nikkinen haastattelussa toteaa, nyt on tärkeää pitää pelimiehet terveenä, jotta kaikki pääsevät osallistumaan treeneihin. Muutenkin joukkuelajeissa yhdessä harjoitteleminen on tärkeää.

Ottelun tuominnut kaksikko Jani Laukkanen-Antti Viitanen piti hyvin pelin näpeissään. Onkin hyvä juttu, että myös nuorisopeleihin löytyy hyviä ja tasaisia erotuomareita, myös Jyväskylässä.

Pelin jälkeen kentänlaidalta tavoitettu valmentaja Eetu Nikkinen oli tätä mieltä:

 

Ottelupöytäkirjaan

Veiterästä pisteirtä keräsi Jose Inkinen (0+1), Veeti Tapanainen (1+0), Elmeri Hämäläinen (1+0) ja Samppa Äikäs (2+2). JPS:sta onnistuivat Toni Ässämäki (3+5), kovalyöntinen Tatu Hämäläinen (4+0) ja Tuke Ässämäki (3+0)… Veiterälle 50 minsaa jäähyjä, JPS:lle 0.

Bandytoimitus