P17: Kotipelit päätökseen voitolla Botniasta

Veiterän P17-joukkueen runkosarja päättyi kotipelien osalta sunnuntaina ottelulla oulunkyläläistä Botniaa vastaan. Ennakkoon Botnia tiedettiin vahvaksi joukkueeksi, jolla on laaja rosteri. Kotijoukkue osoitti, että hieman alavireisen kauden sisään mahtuu myös valopilkkuja. Veiterä voitti 11‒6 (5‒4).

Maalihippalot aloitettiin Veiterän puolesta jo 3. peliminuutilla: Samppa Äikkään nasakka sivallus maalille saavutti Susanna Simolan mailan ja siitä pallo reppuun. Maaleja tehtiin ensimmäisellä jaksolla suht tasatahtiin, Botnia oli hieman takamatkalla kaiken aikaa. Veiterä on saanut luotua tasapainoisen taktiikan, jossa karvaus pidettiin maltillisella tasolla, mutta hyökkäykseen lähdettiin vauhdilla.

Susanna Simola (#23) osui tänään neljästi Botnian verkkoon. Terävä karvauspeli hyydytti Botnian pelinrakentelun (kuva: T. Metelinen).

 

Veiterän maaleista vastasivat hyökkäyspään pelaajat Susanna ja Samppa ja usein maalitilanteeseen päästiin vahvan luistelun ansiosta. Botnian osumat tulivat puolestaan puolustuspään virheistä ‒ yksi maaleista iskettiin rankkarista ja toinen kulman jälkitilanteesta.

Toiselle puolikkaalle lähdettiin pelaamaan omaa peruspeliä ilman, että pelaajat kommentoivat tuomareiden toimintaa ‒ tärkeintä oli keskittyä omaan peliin ja saada syöttäjä paremmin uomiinsa. Ajoittain nähtiinkin varsin vauhdikkaita luistelulinjoja ja pallon liikkui pelaajalta toiselle.

Eemeli Metelinen (#30) ja Samppa Äikäs (#17) kertaavat tilannetta josta taisi tulla jälleen maali (kuva: T. Metelinen).

 

Vexti Tapanainen on saanut tällä kaudella vauhtia peliin (kuva: T. Metelinen).

 

Veiterä teki eron Botniaan 49. ja 53. minuuteilla, kun pitkään maalijyvää hakenut Veksti Tapanainen osui ensin pilkulta ja sen jälkeen kulmasta. Tärkeät maalit pitivät Veiterän etumatkalla ja Botnialla oli eväät syöty: vierasjoukkue joutui ottamaan jäähyjä ja heidän pelinsä hajosi siihen. Vieraiden hyväksi on todettava, että Botnia tekee arvokasta jääpallotyötä kiekkopoikien keskuudessa ‒ jääpallomailan käsittely, liike kentällä ja pelin vauhdikkuus varmastikin yllättää lahjakkaan kiekkoilijan ja jääpallo antaa erilaisen perspektiivin jääpelien maailmaan.

Kotijoukkue jatkoi omalla taktiikallaan ja lopussa vielä Susu, Samppa ja Lauri Moisio lisäsivät Veiterän johtoa. Maalissa ollut toinen maalivahti Eero Huomo kaapi pomppupallot talteen ja avasi peliä terävästi. Loppulukemat iskettiin pelin viimeisellä hetkellä kulmurista keskelle ja siitä yläkulmaan. Napakoin ottein nuorisourheilijoita hyvään käytökseen opastanut päätuomari Jouni Verhelä vislasi pilliin ja peli oli sillä sipuli.

Late Moisio osui Botniaa vastaan kertaalleen (kuva: T. Metelinen).

 

Veiterä P17:n toinen maalivahti Eero Huomo valitteli välillä kylmyyttä… (kuva: T. Metelinen).

 

Ottelupöytis on luettavissa tästä.

Kotijoukkueen kausi on ollut kieltämättä kuoppainen ja vielä on yksi vieraspeli jäljellä. Kauden aikana on kuitenkin tapahtunut kehitystä, ja sanottava, että eilen Jyväskylässä onnistunut Luukas Kari ja tänään erinomaisesta karvaus- ja ohjauspelissä onnistunut Joni Lehti ovat loppukauden onnistujia. Myös Veeti Tapanainen on saamassa juonen päästä kiinni ja harjoittelu sekä pelit P21:n mukana alkaa näkyä hänen otteissaan.

Päivän onnistuja, joukkueen Man-of-the-Match oli Joni Lehti, #15 (kuva: T. Metelinen).

 

Puolustuksessa alkaa näkyä peräänkuulutettu äijämäisyys ja osin kovuuskin. Alakerran pelaamisessa pojat ovat saaneet hyvää tukea ja opastusta Petu Verhelältä, joka omalla esimerkillään useissa tilanteissa pitää joukkuetta pystyssä. Laajemman kausianalyysin paikka on toki myöhemmin.

Anna ”Tipi” Tiippana (#57) yhdessä Susu Simolan, Sofia Segermanin ja Pera Verhelän kanssa ovat pelanneet P17SM-sarjaa Veiterässä ja tehneet selvää jälkeä naisten SM-sarjassa WiSu:n paidassa (kuva: T. Metelinen).

 

Petu Verhelä on keskuspuolustuksen lukko – samalla hyvä esimerkki nuoremmille pojille oikeasta asenteesta tiukoissa tilanteissa (kuva: T. Metelinen).

 

Pelin jälkeen joukkueen sisäisen Man-of-the-Match -maininnan napannut Joni Lehti kertoi päivän pelistä tähän malliin:

Veiterä P17:n runkosarja päättyy otteluun Botniaa vastaan la 17.2. Oulunkylässä.

Veiterä P17 kiittää jo tässä vaiheessa kautta Kisapuiston pelien kotiyleisöä, talkooväkeä, pallotoimihenkilöitä ja kuuluttamovastaavia ottelutapahtumien sujuvasta järjestelyistä ja mukavasta tunnelmasta kotipeleissä!

Bandytoimitus