P17: Vajaamiehinen Veiterä aseeton Botniaa vastaan

P17-joukkueen jääpallokausi 2017‒18 päättyi lauantaina vieraspelissä Botniaa vastaan. Botnian Jyry Kortelainen teki tarvittavat maalit, muuten kauden päätösottelu ei noussut klassikkojen sarjaan.

Joukkue oli matkassa ilman vahvasti kauden aikana kehittynyttä Joni Lehteä, alaraajavammasta kärsivää Veeti Hyväristä sekä ylähengitystieinfektioon sairastunutta pelinrakentaja Samppa Äikästä. Muilta osin koko ryhmä oli saatu liikkeelle ja peliin lähdettiin rohkealla hyökkäyspelillä.

Pallollista vastuuta osoitettiin keskikentällä Petra Verhelälle sekä Veeti Tapanaiselle. Hyökkäyspäässä Susanna Simolan tehtäväksi suunniteltiin viimeistelyä. Alakerrassa pelattiin tutummin liberosysteemillä ja puolustuslinjan muodostivat Eemeli Metelinen, Topi Hatakka ja Eero Huomo.

Ensimmäisellä puoliskolla tilanteet vaihtelivat päädystä toiseen ja Veiterä panosti pelin alkuun. Karvauskorkeus piti hyvin ja Botnian tehokkaaksi tiedetylle Jyry Kortelaiselle ei annettu ylimääräistä baanaa murtautua Veiterän puolustuksen keskelle.

Hyökkäyspäässä joukkuetta riivasi hienoinen epäonni ja palloa ei saatu toimitettu Susulle piikkiin aivan siihen malliin, miten oli tarkoitus. Jyry kiemurteli kuitenkin kolme osumaa ja ilman Niko Tanskasen kylmäpäistä torjuntapeliä numerot olisivat voineet olla rajummat. Niko torjui myös yhden rankkarin ensimmäisen jakson puolivälissä. Muutenkin kapea rosteri kärsi hävikkiä, kun Sofia Segerman ja Bottan isokokoinen toppari törmäsivät tahattomasti toisiinsa keskialueella, tumps! Varotoimena tulevan viikonlopun naisten SM-sarjan ratkaisupelejä ajatellen Sofia jätti kentän puoliajalla. Yhdellä vaihtopelaajalla mentiin loppuun.

Toinen puoliaika alkoi kovin murheellisesti kun Botnia siirtyi pian 4‒0-johtoon (47. min) ja se vei Veiterän voitonhalun. Käytännössä toinen jakso oli molemmin puolin pelailua Botnian tehdessä vielä kuusi maalia lisää. Ottelun lopputulos 10‒0 ei aivan kuvaa tapahtumia kentällä, mutta kertoo joukkueiden viimeistelyn tasoeron, yksin Jyrylle kahdeksan maalia (!).

Muutama otos pelistä (kuvat: Niina Metelinen):

Lauri Moisio on saanut jatkuvasti lisää pallollista vastuuta Veiterän keskikentällä.

 

Petra Verhelä (#13) syöttää ja Anna Tiippana (#57) on valmiina omalla laidallaan. Naiset ovat tuoneet hyvän ja tärkeän lisän poikien joukkueeseen.

 

Veeti Tapanainen (#31) pelasi laajalla sektorilla tänään. Botnian Aimo Mölsä jarrutteli Vextin edessä.

 

Ja olipa aurinkoista lauantaipäivää Oulunkylässä viettämässä myös lappeenrantalaisia bandymammoja…

 

Ottelun tuominneet rutinoituneet liigadumarit Antti Malaska ja Jukka Vauhkonen saivat ainakin Veiterän pelaajilta kehut pelin jälkeen, ja varmaan myös Botnialta ‒ voisi sanoa: virheetön suoritus. Kovin yksipuolinen ottelupöytäkirja on tässä.

Pelin päätyttyä joukkueen valmentaja Eetu Nikkinen loihe lausumaan tällaisia ajatuksia pelistä sekä koko kaudesta:

 

Kausi on P17:n osalta paketissa. Joukkueharjoituksia jatketaan vielä sen ajan, kun Kisapuiston tekari on käytettävissä. Naispelaajat taistelevat jälleen SM-kullasta tulevana viikonloppuna Lappeenrannassa ja muutama nuori siirtyy P21-joukkueen harjoittelu- ja pelaajarinkiin ratkaisupelien kynnyksellä.

Veiterän P17-joukkue kiittää mitä nöyrimmin kauden aikana joukkuetta tukeneita sponsoreita, yleisöä ja myös vastustajia sekä tuomareita hyvistä peleistä jääpallokaudella 2017-18!

Bandytoimitus