P17: VeiPa varmisti runkosarjan ykköspaikan

WP 35 – Veiterä/Pasa YJ 2–4 (1–3)

Varkauden Kämärillä pelattiin P17-ikäluokan runkosarjan voitosta. Harmillisesti kova lumisade sotki niin WP 35:n kuin VeiPankin peliä. Ratkaisu saatiin aikaan ja sen myötä Veiterä/Pasa kampesi itsensä sarjaykköseksi ja P17SM-finaalipelit otellaan Kisapuistossa.

Pelissä ei nähty varsinaisia hienouksia kummaltakaan joukkueelta. Puolustuslinjassa keskityttiin siihen, että vastapuolen lyöjäkuninkaat eivät pääse tekopaikoille – muuten peli oli melkoista lumen lanaamista.

Olosuhteille ei voi mitään ja nehän ovat molemmille joukkueille samat. Tällä kerralla VeiPan pelaajat olivat aavistuksen terävämpiä ja osumatarkkuus oli kohdillaan. VeiPa pystyi myös tekemään hieman laajemmalla sektorilla vaarallisia tilanteita Joonas Kankkusen vartioimalle maalille: oivaan vireeseen päässyt Riku Ikävalko ja MM-kisoissakin onnistunut Kalle Pesonen olivat voiton takuumiehet tänään. Lisäksi Tuukka Loikkanen ja Ville Hämäläinen olivat aina vaarallisia päästessään iskuetäisyydelle.

WP 35:n maalit syntyivät erikoistilanteista: Sakke Herranen osui kulmasta ja rankkarista. Pelitilannemaalia VeiPa:n maalivahdin Jere Oravuon taakse ei päästy tänään tekemään – muutenkin VeiPan puolustus oli tänään tarkkana ja libero Topi Pesosen puolustusryhmittymä oli hereillä. Wp 35:n hyökkäyspää oli liiaksi Juho Holopaisen varassa ja hänet saatiin pelattua pois vaaranpaikoilta.

Pelin lopulla WP 35 nosti Simo Heinon vielä kärkeen ja tämä avasi kotijoukkueen alakertaan Kalle Pesosen kokoisen aukon: Kalle pääsi iskemään vielä vapauttavan neljännen maalin tuomarin antamalla lisäajalla. Tasapeli ei olisikaan VeiPalle riittänyt vaan se olisi siirtänyt SM-finaalit Kämärille.

Ottelupöytiksestä kopsattua:

12 min 0–1 VeiPa / Kalle Pesonen ohjasi Justus Pelon noston maaliin
20 min 0–2 VeitPa / Rangaistuslyönti: Riku Ikävalko
29 min 1–2 WP 35 / Kulma: Sakke Herranen sivalsi, Mikke Leskinen syötti
42 min 1–3 VeiPa / Riku Ikävalko ja kääntölaukaus
Tauko
71 min 2–3 WP 35 / Rangaistuslyönti: Sakke Herranen
90+ min 2–4 VeiPa / Kalle Pesonen rouhi maalin edestä pallon reppuun
Jäähyt: WP 35 1 x 10 min, VeiPa 1 x 10 min
Tuomarit: Ruippo–Ropponen–Wright

Huom: oheisissa av-tuotannoissa on pientä teknistä ongelmaa äänen kanssa. Pahoittelut. (Mikrofonin virtajohdossa häikkää, asiantila korjataan ennen P17SM-turnauksen raportointia…)

Ottelun jälkeen haastattelupisteelle uskaltautui Nikke Karhu:

 

Valmentajakaksikosta haastatteluun antautui Jouni Huuhtanen:

 

P17SM-finaalit pelit Kisapuistossa

Voitto runkosarjassa takasi sen, että Veipa – kuten myös sarjakakkonen WP 35 – pääsevät suoraan välieräotteluun. Välierät ja mitalipelit otellaan Lappeenrannan Kisapuistossa la–su 12.–13.3., jolloin Kisapuistossa pelataan myös naisten SM-finaaliturnaus. Näin Lappeenrannassa on todellista urheilujuhlan tuntua tuona viikonloppuna.

Nyt on joukkueella aika hieman huilata, mutta kuten koutsi-Huuhtanen kertoi, niin harjoittelu jatkuu tiiviinä kohti ratkaisupelejä.

Liiton P17-tulospalveluun

–Bandytoimitus