P17: VeiPa vei Jipsiä. Riittävästi.

Veiterä-Pasa YJ – JPS Jyväskylä 17–2

VeiPa:n eteläkarjalaisnuoriso näytti JPS:lle mallia tiiviistä joukkuepelaamisesta ja kurinalaisesta pelinrakentamista. Loppunumerot hieman mairittelevat kotijoukkuetta, JPS oli matkassa kovin nuorella ja kapealla ryhmällä.

Veiterä-Pasa YJ:n peli-ilme oli vahva jo alkulämmittelystä lähtien. Kaikesta näki, että kotijoukkue oli hyvin latautunut omaan sarja-avaukseensa ja otteet kentällä kertoivat samaa.

JPS:n kova sumputus piti numerot kohtuullisena ensimmäisen vartin ajan, sitten VeiPa meni menojaan. Kovimmalla pelipäällä olivat hyökkäyspään Kalle Pesonen ja Tuukka Loikkanen, joille ei pidä jättää juuri tilaa vaara-alueella – maaleja syntyy.

Myös keskialueella pelaajat alkavat löytää omat paikkansa ja sivutuet Jake Kyllönen ja Riku Ikävalko pelasivat uutterasti molempiin suuntiin. Keskikentällä on Kerkko Äikkäälle löydetty oma pelipaikkansa ja se näkyy tehokkaana pelinrakentamisena ja puolustuspelaamisena.

Joukkueen valmentaja Jarmo Kyllönen hykerteli iloisena pelin jälkeen:

”65 minuuttia pelattiin aivan kuten sovittiin, todella kurinalaisesti ja toteuttaen niitä juttuja, joista sovittiin ennen peliä. Okei, lopussa kun numerot olivat jo selvillä, niin peli meni vähän höntsäksi – puolin ja toisin.”

”Tänään meillä oli teemana tiiviys ja se piti hyvin. Me tiedettiin, että heillä on taitavia yksilöitä ja pidettiin keskusta tukossa. Se onnistui täydellisestä tänään aina siihen saakka kun meillä oli 15 maalia taulussa. Sitten Jipsi sai kuparisen rikki”, Kyllönen kertasi pelin jälkeen.

Erityishuomion Kyllönen antaa näkemistään kuvioista:

”Huomasin ilokseni, että kentällä näki juttuja, joita on harjoiteltu jo useamman vuoden ajan. Pojat ovat kehittyneet pelaajina niin, että he osaavat pelin sisällä varioida harjoituksissa käytyjä perusjuttuja aina tilanteen mukaan. Se lämmittää tietysti meidän valmentajien mieltä”, Jarmo päätti haastattelun ja lähti saunan lämmitykseen.

P17 Veiterä-Pasa YJ matkaa tulevana sunnuntaina Poriin, jossa on vastassa ennakolta ehkä kovin kanto kaskessa, sillä Bandyliigassa marinoitumassa ja rutinoitumassa olevat Paaki Hyvönen ja Joona ”Torni” Rajala tarjoavat varmasti VeiPalla riittävästi puuhaa Karhupaanan hornankattilassa.

–Bandytoimitus