P21: HIFK/Botnia vei pidemmän korren

Veiterän P21-joukkueen kausi päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen ottelussa HIFK/Botnia YJ:tä vastaan. Voitolla Veiterä olisi jatkanut kautta pudotuspeleihin, tasurikaan ei riittänyt viemään joukkuetta mitalipeleihin.

Veiterä – HIFK/Botnia YJ 2-2 (2-1)

Ottelu alkoi tilanteessa, jossa vain voitto olisi vienyt Veiterän jatkoon. Tämä oli toki kaikilla tiedossa ja se piti pelin tarkkana ottelun alkuvaiheessa. 22. minuutilla Niilo Hilmola sai Joonatan Irtamolta pallon maalinedushässäkässä ja siirsi vieraat johtoon. Näin Veiterä oli kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Noin kuusi minuuttia tästä Veiterä toi hyökkäyksen vasemmalta laidalta kohti HiBo-maalia ja Samppa Äikäs nappasi pallon mukaansa edarikonkari Tomi Hauskalta opitulla kikalla ja ohitti puolustuksen päätyrajan tuntumassa. Samppa sai syötettyä maalin edessä vaanineelle Matias Lehtoselle, joka siirsi pallon hallitusti maaliin, 1-1.

HIFK onnistui kuitenkin reilun puolen tunnin kohdalla menemään jälleen johtoon, maali Jussi Yli-Houhalalle ja syöttöpiste Pysy Kunnakselle. Näissä numeroissa mentiin viettämään taukoa.

Toisella puoliskolla Veiterä hyökkäsi raivokkaasti ja HiBo asetteli kaksikerroksista bussia omalle puolustusalueelle. Veiterä oli pakkoraossa tehdä ainakin kaksi maalia, jotta jatkopaikka olisi selvä. Tämä näkyi siinä, että hyökkäämisessä oli aavistuksen kiire ja hyökkäyskalusto ei päässyt aivan parhaimpiin maalipaikkoihin. – Toki HiBo puolusti myös erittäin hyvin ja uhrautuvasti. Maalivahti Pyry Kilpiö torjui loput.

Ottelun 65. minuutilla Matias Lehtonen riisti irtopallon keskialueella ja vei itsensä väkisin maalipaikkaan: tahtomaalilla peli tasoihin ja HiBo tiivisti edelleen puolustustaan – tasurilla stadilaiset jatkoon.

Ottelun lopussa Veiterällä oli muutama paikka ratkaista peli, mutta hesalaisten maalivahti Kilpiö paransi otteita edelleen. Veiteräpäädyssä molari Jere Oravuo keskittyi lähinnä kannustamaan omia maalintekoon.

Päätuomari Sami Kilpiä piippari pelin poikki ajassa 92:30 ja päätti Veiterän kauden – ja samalla päästi HiBo:n lankkuväen piinasta.

Ottelupöytis

Ottelun tauottua joukkueen pitkäaikainen valmentaja ja vetäjä Jarmo Kyllönen asettui haastatteluun ja kertoili omaan jäljittelemättömään tapaansa joukkueen tiestä näin:

P21SM-sarjan puolivälierät pelataan tulevana maanantaina. Tänään jatkoon selvinnyt HiFK/Botnia YJ kohtaa ennakkosuosikki JPS:n Jyväskylässä, toisesta finaalipaikasta kisaavat Kampparit ja Akilles. Mitalipelit ovat vuorossa su 24.2. Tulosseurata täältä.

Veiterä P21 kiittää yleisöä ja kannattajia kuluneesta kaudesta. Kiitos myös muille tukijoille, hyville vastustajille ja koko jääpalloyhteisölle.