P21: Veiterälle SM-hopeaa

Loistavissa olosuhteissa pelatussa Nuorten Bandyliigan finaalissa Jyväskylän JPS otti hienolla pelillä Suomen mestaruuden, Veiterälle siis hopeaa. Loppunumerot: 8‒3 (3‒1).

Ottelu lähti tunnistellen liikkeelle: molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa peliä ja hyökkäämisessä palloa kierrätettiin huolella alakertaan ja karvauskorkeus oli molemmilla maltillinen.

Maalintekoon päästiin reilun kymmenen minuutin jälkeen, kun JPS meni 1‒0-johtoon. Veiterä ei tästä hämääntynyt, vaan painoi peliä JPS:n kenttäpuoliskolle. 18. minuutin kohdalla Kalle Pesonen karvasi pallon pois Jipsin pakilta, suuntasi kohti maalia ja siirsi pelivälineen juuri oikeaan aikaan Joel Reposelle, jolla oli helppo tehtävä laittaa pallo reppuun.

Ensimmäisen jakson aikana tuli selville, että JPS:n peli pyöri vahvasti Riku Hämäläisen ja Tatu Ässämäen kautta. Kaksikko osoitti todenteolla laadukasta ja taitavaa yhteispeliä, jota muu Jipsin joukkue tuki täyttämällä kenttää ja pelaten palloja tälle kaksikolle.

JPS sai perin terävän tilanteen myötä taukoon mennessä parin maalin johtoaseman ja numeroissa 3‒1 mentiin tauolle.

Toisella puolikkaalla Veiterä sai kirkkaasti paistaneen auringon taakseen ja katsomossa arveltiin tämän antavan Veiterälle etua. Mutta: ei. Ottelun ‒ ja voi sanoa: koko P21SM-sarjan ‒ paras pelaaja Riku Hämäläinen sivalsi 46. minuutilla JPS:n 4‒1-johtoon ja kohti mestaruutta. Tämän jälkeen ei ollut epäselvää, kumpi joukkue oli parempi.

Hämäläisen ja Tatu Ässämäen pyörittäessä peliä JPS hallitsi kenttätapahtumia ja kun vielä Samuel Gerovoi pelasi isäntien maalilla huippupelin, niin homma oli sillä selvä. Pientä lohtua Veiterälle antoi Joel Reposen kulmurimaali (8‒2) ja Matias Lehtosen maltillinen pujottelumaali aivan ottelun loppuhetkillä (8‒3).

Veiterä P21:n päävalmentaja Otso Ikävalko totesi, että kokonaisuudessaan kauteen voi olla tyytyväinen vaikka finaalissa kävikin näin:

‒ Kyllä vain, tämä peli osoitti, että JPS on mestari mutta meidän osalta kauden kokonaisarvio kääntyy positiivisen puolelle. Tässä on monta kaveria ottanut harppauksia eteenpäin ja he ovat kehittyneet hyvin edustuksen mukana. Lisäksi olemme nostaneet P17-nuoria mukaan joukkueeseen ja eteenpäin mennään, totesi Ikävalko.

Ottelupöytäkirja

Pelin jälkeen kahdesti finaalissa osunut Joel Reponen ja joukkueen kippari Pyry Kunnas juttelivat pelin jälkeen näin:

 

Todettakoon vielä, että Jyväskylään oli matkannut Karjalasta kohtuullisen kokoinen huutosakki kannustamaan Veiterän nuoria. Pelin jälkeen jyväskyläläiskatsomosta kehuttiin Veiteräväen kannustusta – myös tilanteessa kun peli oli numeroiden valossa jo ratkennut.

Veiterän pelit kuitenkin vielä jatkuvat: Veiterän pikkujunnut, P11-joukkue pelaa SM-mitaleista Kisapuistossa sunnuntaina ja toki muistutetaan se, että Bandyliigan finaali on Lappeenrannassa lauantaina 10.3.

Kaikki kannustamaan Veiterää Kisapuistoon!

Bandytoimitus