P21/NBL: Harvinaiset ja harmilliset numerot Porvoossa

Akilles – Veiterä 1–0 (1–0)

Nuorten Bandyliigan vieraspelit jatkuvat Veiterän osalta niukalla tappiolla Porvoossa. Kovasta toisen jakson painostuksesta huolimatta Akilles-maali pysyi puhtaana ja rankkarista ammutulla osumalla pisteet jäivät tuuliselle etelärannikolle.

Ottelun jälkeen Pallokentän pukukoppikäytävältä tavoitettu valmentaja Otso Ikävalko harmitteli tiukkaa tulosta ja vähän huonoakin onnea. Vastustaja teki ainokaisensa rankkarista ensimmäisen jakson puolivälin krouvissa:

”Toinen jakso oli meidän. Hallitsimme peliä selvästi ja vastapuoli joutui lyömään lähinnä pitkää. Mutta kun pallo ei mene maaliin, niin se ei mene.”

”Jokunen tolppalaukaus ja molaria kohti ammuttu rankkari koituivat meidän kohtaloksi tänään. Peli sujui kohtuullisen mallikkaasti vaikka kausi on vasta näin alussa ja kovin montaa yhteistä harjoitusta emme ole voineet pitää”, Ikävalko analyseerasi.

Vaikka niukka tappio harmittaa, niin Ikävalko jakaa kiitosta joukkueelleen:

”Puolustimme koko joukkueella todella hyvin. Heidän etukäteen pelätty ja kohuttu Emil Fedorov jäi tyystin meidän puolustuksen varjoon ja ajautui näyttävien kuljetustensa kanssa kulmalipulle. Sieltä ei maaleja meille tehdä”, Ikävalko tokaisi.

Toisella jaksolla vauhti kiihtyi ja molemmille joukkueille määrättiin jäähyjä. Se ei Veiterää pahemmin haitannut ja peli oli hyvin vierasjoukkueen hallussa:

”Siinä oli varmaan sellainen 20 minuutin jakso, jolloin meidän olisi pitänyt paketoida tämä itsellemme, mutta tällä kertaa emme onnistuneet”, Otso Ikävalko pohti ottelun ratkaisua.

Sarja on alkanut kahdella vierastappiolla, mutta Ikävalko näkee pelin menneen koko ajan eteenpäin:

”Nyt pääsimme pelaamaan ensimmäisen kerran kunnon olosuhteissa, navakasta tuulesta huolimatta. Jyväskylän peli viime viikonloppuna meni lumipalloksi ja se ei kerro meidän todellista tasoa.”

Veiterän P21-joukkue jatkaa Nuorten Bandyliigaa keskiviikkona 9.12. Helsingin Ågelissa kivikovaa Botniaa vastaan. Sen jälkeen on vielä yksi vieraspeli Kamppareita vastaan ja loput SM-alkusarjan ottelut pelataankin kotona Kisapuistossa.

Tästä P21-tulospalvelun sivulle


–Bandytoimitus