Puolustus pysyy tiiviinä tulevalla kaudella. Topi Peuhkuri torjuu palloja Veiterän maalilla seuraavat kaksi jääpallokautta

Veiterän kauden 2017–18 pelaajarunko alkaa olla koossa. Aiemmin viikolla julkistettujen pelaajasopimusten lisäksi nyt voimme julkaista myös puolustus- ja maalivahtiosaston sopimuksia…

Veiterän jääpallon mestaruusjoukkueen puolustuslinjat pysyvät tiiviinä myös tulevalla kaudella. Mestarijoukkueen maalivahti Topi Peuhkuri (22 v.) on tehnyt kasvattajaseuransa kanssa pelaajasopimuksen kahdesta seuraavasta kaudesta ja näin ollen Veiterän ykkösmaalivahti kausilla 2017–18 ja 2018–19.

Joukkueurheilussa maalivahtia pidetään yksilöurheilijana, joka omalla suorituksellaan ja henkisellä vahvuudella johdattaa joukkueen voittoihin. Veiterässä näin todella on! Maalivahti ei voi jääpallossa tehdä maaleja, mutta syöttää voi: kaudella 2016–17 Topi saalisti runkosarjassa (18 ottelua) kaksi syöttöpistettä ja pudotuspeleissä (8 ottelua) 3 syöttöä, näillä yhteispisteillä Topi oli pisteissä tarkasteluna tehokkain maalivahti.

Topi Peuhkuri

Topi Peuhkuri – Matkalla suomalaiseksi huippumaalivahdiksi.

Alakerta koossa: Laibert, E. Segerman, Nurmi pelaavat Veiterässä

Lisäksi puolustuspään topparipari Christian Laibert (s. 1992) ja Emil Segerman (s. 1992) ovat tehneet kahden vuoden jatkosopimukset Veiterän kanssa. Näin ollen topparikaksikko Mölli Laibert ja Sigi Segerman nähdään kausilla 2017–18 ja 2018–19 kasvattavaseurassa. Kuluneella kaudella sivutukena pelannut ja mestaruuteen päättyneellä kaudella todellisen läpimurron tehnyt Ere Verhelä (24 v.) on myös tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Veiterään. Ere pelasi jokaisen runkosarjaottelun, joissa saalisti tehot 7+8 ja pudotuspeleissä syntyi 2 maalia ja 5 maalisyöttöä. Ere oli viidennen välieräottelun avainhahmoja.

Emil Segerman

Emil Segerman – Nyt mestaruuksia on plakkarissa saman verran kuin seuraikoni Leo Segermanilla… Tuleeko lisää?

Alakertaan liberoksi kauden aikana sijoitettu Santtu Nurmi (22 v.) jatkaa myös sopimustaan Veiterässä. Nurmi on tehnyt seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen, jossa on optio (1 + 1 vuotta). Santtu pääsi täysipainoisesti harjoitteluun mukaan syyskauden lopulla kun asevelvollisuus tuli hoidettua kuntoon. Liberon pelipaikka asettui kohdalleen MM-kisatauon aikana, ja loppukausi onkin historiaa.

Santtu Nurmi

Santtu Nurmi – Hyökkääjästä liberoksi.

Lisäksi alakerran ja alemman keskikentän pelaajat Antti-Juuso Ropo (26 v., 7 ottelua runkosarjassa, 9 pudotuspeleissä) ja Joonas Ylä-Outinen (28 v., 4 ottelua runkosarjassa) ovat tehneet pelaajasopimukset kaudelle 2017–18. Andy Ropon ja Joonas ”YO” Ylä-Outisen peliurat jatkuvat siten kasvattajaseura Veiterässä.

andy-ropo-kortti

Andy Ropo – Yksi Bandyliigan parhaimpia luistelijoita, niin teoriassa kuin käytännössä.

Nuorten kehittämistehtävä jatkuu

Mainittujen, jo rutinoituneempien pelimiesten lisäksi Veiterässä jatkavat kahden seuraavan vuoden ajan (kaudet 2017–18 ja 2018–19) puolustuspelaajat Johan Segerman (s. 1996), Pyry Kunnas (s. 1998), maalivahti Miika Kontra (s. 1995) sekä Topi Pesonen (s. 1999) ja viime kaudella P19-maajoukkueeseen noussut maalivahti Jere Oravuo (s. 1999). Myös Juuso Kärmeniemen sopimus jatkuu kauden 2017–18.

Seura käy vielä tarkentavat neuvottelut muutaman avainhenkilön kanssa käytännön asioista ja niihin palataan myöhemmin tiedotteen merkeissä.

Bandytoimitus