Reissun saldo: kaksi peliä, kaksi pistettä

Veiterän edustusmiehistö pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, joista saldona kaksi pistettä – nollat Oulunkylästä, täyspotti Porista. Kaivattua tehokkuutta saatiin muutamilla pelipaikkavaihdoksilla ja päättäväisellä asenteella.

Lauantain Botnia-tappio on nopeasti pyyhitty mielestä ja keskittyminen Porin Narukerän purkamiseen aloitettiin heti matkalla kohti Poria.

”Joukkueesta kyllä huomasi heti, että Botnialle koettu tappio oli työtapaturma, jollaisia ei saisi käydä. Tänään sunnuntaina jätkät sopivat jo kopilla, että tämä voitetaan”, kertoi joukkueenjohtaja Lauri Segerman kotimatkan jo koittaessa.

Avain sunnuntain voittoon löytyi eräistä pelipaikkamuutoksista, jotka toivat tehoja Veiterän kärkeen – niin hyökätessä kuin karvauspelinkin osalta:

”Päävalkka Nikishov nosti Janne Hauskan kärkeen, Emppu Fedorovilla ja Tepi Liimataisella on siinä kuviossa enemmän peliä tekevä rooli. Se sopi hyvin meidän palettiin. Lisäksi Hauskan Tomille saatiin rakentava rooli keskikentälle.”

Veiterä meni ensijaksolla 2–0-johtoon Tomi Hauskan ja Janne Hauskan maaleilla. Toinen jakso alkoi Tomi Mustosen kavennuksella, mutta sitten vihreäpaitanen vierasjoukkue meni menojaan: Hauskojen (Tomi ja Janne) johdolla Veiterä parkkeerasi kapelimestarin tontille ja Hauskojen lisäksi Tero Liimatainen heläytti kertaalleen pallon maaliin. Kerän toisesta (2–3) vastasi Esa Oksanen. Veiterän tehokkainen maalien merkeissä oli Tomi Hauska.

Tomi Hauska lisää A-maaotteluita tammi-helmikuussa Uljanovskin halli-MM -kisoissa.

Tomi Hauskan neljä maalia ja yksi syöttöpiste siivittivät Veiterän selvään voittoon Porissa.

 

Veiterä palasi siis voittojen tielle. Nyt pidetään sarjassa pieni tauko ja kotipelit jatkuvat lauantaina 17.12. (Kerä) ja sunnuntaina 18.12. (OLS).

Kerä-pelin ottelupöytäkirjaan tästä

… Ja tästä vielä lauantain mainioon Botnia bandyn raporttiin

–Bandytoimitus