Sarjakärjen ja -jumbon tasoero näkyi

Veiterän edustusmiehistöllä ei ollut vaikeuksia ottaa Tapaninpäivävoittoa Kamppareiden nuorista haastajista. Vanha ensijakso toi toivotun tuloksen, Kampparit osuivat maaliin toisella jaksolla.

Veiterä – Kampparit 10–3 (6–0)

Ottelun alkuasetelma oli selvä: sarjan ykkösjoukkue ja jumbojoukkue kohtasivat perinteisessä Tapaninpäiväpelissä. Bandykeli oli parhaimmillaan, kivasti yleisöä Kisapuiston lehtereillä ja ilmassa oli perinteistä kisatunnelmaa. Ikosen tilateurastamon grillimakkarat tuoksuivat…

Veiterä aloitti vahvasti: jo toisella minuutilla Samppa Äikäs ohjasi avausosuman, Tomi Hauska tarjoili namusyötön maalin edustalle, ilmeisesti harjoiteltu kuvio. Sitten mentiin reilu vartti eteenpäin ja Christian Laibert viimeisteli kulmurikikan jälkeen 2–0 ja pari minuuttia tästä, niin Ere Verhelä tälläsi lähietäisyydeltä 3–0. Pelin henki näytti selvältä.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin toinen tehohetki, kun Janne Hauska teki Aleksi Seppäsen mainiosta esityöstä 4–0 ja vain minuutin kuluttua tästä Joonas Peuhkuri viimeisteli Laibertin esityöstä jo 5–0. Peli ohi. Ennen taukoa J. Hauska näytti vielä kulmalyönnin mallia ja taukoa vietettiin kuuden maalin johtoasemassa.

Kampparit tuli tauon jälkeen kentälle ryhdikkäästi ja hyvällä asenteella: 49. minuutilla Karo Liimatainen ja 51. minuutilla Simo Huotelin (Oskari Kokon syötöstä) muistuttivat sarjakärkeä siitä, että lepsuilla ei saa. Tunnin kohdalla Äikkään kahdella terävällä osumalla Veiterä kuitenkin näytti, että hereillä ollaan ja mitään ihmeellistä kentällä ei siis nähtäisi. Peuhkurin toisella ja Äikkään neljännellä osumalla kotijoukkue iski kympin täyteen. Kamppien kolmannesta osumasta vastasi lätkän parista jääpallon pariin palannut Leevi Kukkasniemi.

Loppunumerot 10–3 kertoivat tasoeron, mutta myös sen, että Kampparit on hyvä vastahyökkäysjoukkue, jonka erittäin taitavat ja lahjakkaat nuoret ovat valmiita haastamaan sarjakärjen heti kun siihen annetaan pienikin mahdollisuus. Voidaan hyvin nähdä, että Kamppareiden pistesaldo ei ole vielä taputeltu ja loppukauden aikana nähdään yhä parempaa peliä mikkeliläisnuorilta. Veiterä puolestaan sai rauhassa rakennella pitkiä palloralleja ja hyökkäyksiä ennen kuin T. Hauska, Seppänen ja Peuhkuri toivat palloa vauhdilla maalintekoalueelle.

Samppa Äikäs, Marina Saimaanportin kummipelaaja, tänään 4 + 0.

Lappeenrannan Energian energisimmän pelaajan palkinnot napsahtivat tänään kotijoukkueen Veeti Hyväriselle ja Kamppareita kannatelleelle maalivahti Eetu Sviilille.

Tuomarikolmikko Kyllönen–Vauhkonen–Eväkoski vetivät oman roolinsa tänään eleettömästi, melkeinpä virheettömästi. Molemmille joukkueille tuomittiin aiheellisesti yksi kympin jäähy (K: Kauppinen, V: Äikäs).

Veiterän maalit tänään:

Samppa Äikäs x4 // Marina Saimaanportti
Joonas Peuhkuri x2 // Nordic Interim
Janne Hauska x2 // Janne Hauska
Christian Laibert // Wiipurin Golf
Ere Verhelä ”C” // Lähitapiola

Ottelupöytis

Suomen Cup ratkaistaan Loppiaisena

Veiterän seuraava ottelu on Suomen Cupin finaalipeli lauantaina 6.1.2024. Ottelu Kisapuistossa alkaa kello 16. Tervetuloa jännittämään kotimaista huippujääpalloa finaalihengessä!

Palautuminen Cupin finaalista jää lyhyeksi, sillä Bandyliiga jatkuu heti 7.1. revanssipelillä Hännin kentällä Mikkelissä. Bandyliiga palaa Kisapuistoon sunnuntaina 14.1. – silloin vastaan tulee takavuosien dynastiajoukkue OLS.

Bandytoimitus