Selvä voitto Botniasta

Veiterä – Botnia 8–1 (4–0)

Veiterä jatkoi hyviä otteita Bandyliigassa. Tasapainoinen esitys toi kotivoiton helsinkiläisjoukkue Botniasta. Merkillepantavaa on, että kahdeksalle maalille merkittiin 7 eri maalintekijää.

Ottelu päästiin aloittamaan hyvissä, vaikkakin tuulisissa oloissa. Eilisen vesisateet olivat väistyneet ja Kisapuiston kenttää huuhteli viimainen talvituuli. Ehkä tämä myös hieman karkoitti yleisöä ja noin pari sataa katselijaa näkivät ensimmäisellä puoliajalla Veiterältä tasapainoisen esitys.

Maaleja iskettiin hyvällä sykkeellä: Tero Liimataisen (18. min), Esko Liukkosen (21. min), Tuomas Liukkosen (36. min) ja Joonas Peuhkurin (39. min) maaleilla Veiterä osoitti, kuka ottelua kuskasi ja mihin suuntaan peliä pelattiin.

Pallo kulki ajoittain herkullisesti pelaajalta toiselle ja pelin painopiste oli vääjäämättä Botnian päädyssä. Tosin hieman erilaisella onnella Botniakin olisi voinut päästä peliin mukaan, mutta osumat jäivät saamatta. Topi Peuhkuri torjui mm. kovalyöntisen Pekka Niskan ampuman rankkarin jakson puolivälissä.

Toinen puoliaika alkoi harmillisesti: juuri kun kenttämesut ajoivat jäätä priimakuntoon, niin hetkellinen lumipyry teki osasta kenttää haastavan pelata. Jää oli paikoin hyvin röpelöinen, osassa kenttää jää oli loistokunnossa. Se näkyi molempien joukkueiden pelissä.

Veiterä hallitsi otteita, mutta Botnia aloitti maalinteon: Pekka Niska osui Juri Schreckin syötöstä ja kavensi tilanteeksi 4–1 (52. min). Tämä jälkeen Tuukka Loikkanen polki kahdesti karkuun Botnian keskuspuolustukselta ja sivalsi Veiterän jo 6–1-johtoon. Paavo Huuhtanen ja Matias Lehtonen viimeistelivät loppunumerot.

Veiterän peli osoitti, että maalitarkkuutta löytyy laajalla rintamalla ja tuloksen tekeminen ei ole vain parin pelaajan varassa. Se on hyvä asia. Toisaalta edelleen kaivataan maltillisuutta ja yllätyksellisyyttä läpisyöttöihin ja painopisteen muuttamiseen. Edessä on pitkä kausi…

Otteluraati seurasi tarkasti peliä ja palkitsi vierasjoukkueesta Matti Islanderin, joka tuntui olevan hyvällä pelipäällä ja keskeinen hahmo Bottan pelissä; Veiterästä palkittiin ratkaisevat maalit iskenyt Tuke Loikkanen. Bolt.Workin työteliäimmän pelaajan palkinnon nappasi uuttera Matias Lehtonen.

Ottelupöytäkirja

Ottelukuvat By: Patric Huittinen / VMH Productions Oy

Veiterän Tero Nieminen ja Botnian Tomi Gröhn juttelivat näin pelin jälkeen, samassa ottelussa olivat olleet:

Veiterän pelit jatkuvat vieraspelillä pe 26.11. ja sitten taas kotona Narukerää vastaan Kisapuistossa la 27.11. klo 16.