Selvä voitto OLS:sta – Veiterä runkosarjassa silti viides

Veiterä jatkoi sunnuntaina siitä, mihin lauantaina jäi: selvä voitto OLS:sta ei kuitenkaan tuonut kaivattua kotietua puolivälieriin, kun itähelsinkiläinen Botnia hyytyi pahasti ja konttasi JPS:aa vastaan omassa vieraspelissään. Toisaalta Veiterälle käy tämä hyvin: kaikki on syytä voittaa, mikäli mielitään pelata pidemmälle kevääseen…

Bandyliiga: OLS – Veiterä 1–10 (1–4)

Veiterän joukkueenjohdosta kerrottaan, että OLS oli ensimmäisen jakson aikana vahva ja ottelu eteni vauhdikkaasti päädystä toiseen. Veiterän maalilla tänään pelannut Miika Kontra teki ottelun alussa muutaman hyvän torjunnan, joka sytytti Veiterän.

Ensimmäisellä puoliajalla onnistujina olivat Janne Hauskan lisäksi Emil Fedorov ja Ere Verhelä. Heidän osumillaan vihreäpaidat olivat koko ajan ottelussa edellä ja Olssi joutui takaa-ajajaksi.

Toisella puolikkaalla Veiterä jatkoi samaa tahtia: Fedorovin toisella, Tero Liimataisen kahdella ja Janne Hauskan kolmella maalilla

Tämän päivän ottelussa hurjimpana maalipyssynä oli Janne Hauska. Joukkueen kippari osui kaikkiaan viidesti. Tämä lupaa hyvää: Janne on saanut jyvän kohdalleen ja se näkyy tulostaululla! Jatkopeleissä osumat ovatkin tarpeen…

Olssin ainokaisen osui Samuli Koivuniemi ensimmäisen jakson loppuvaiheessa.

Tässä linkki ottelupöytikseen

Veiterä oli runkosarjassa viides

Veiterän loppusijoitus Bandyliigan runkosarjassa on 5. vaikka maalisuhde Botniaan verrattuna on parempi. Veiterällä +37 ja Bottalla +16. Liiton kilpailumääräysten mukaan joukkueiden paremmuus määräytyy keskenäisten otteluiden suhteen. Ottelut ovat 1–1, mutta maaliero on Botnian hyväksi +2. Runkosarjassa Botnia oli parempi Ogelissa 6–3 ja Lappeenrannassa peli päättyi Veiterälle 3–2.

Veiterä pelaa puolivälierät Botniaa vastaan. Ensimmäinen puokkari pelataan poikkeuksellisesti Kalliossa keskiviikkona 15.2. ja toinen ottelu käydään perjantaina 17.2. Kisapuistossa klo 19. Mahdollinen, tarvittaessa pelattava kolmas ottelu on vuorossa sunnuntaina 19.2. Oulunkylässä.

Neljän joukkoon pääsee siis kahdella voitolla.

Pelien merkitys kasvaa

Veiterän päävalmentaja Aleksei Nikishov painotti, että jatkossa pelien merkitys kasvaa:

”Kyllä vain, joo-o. Nyt on ratkaisee asenne. Olen sanonut joukkueelle, että meidän on lähdettävä pelaamaa siten, että tämä peli ratkaisee kauden jatkon – tuntuu siltä, että tämä jengi pelaa parhaiten pienen paineen alla ja silloin jokaisesta pelaajasta saadaan paras teho irti.”

Välierät pelataan paras viidestä -periaatteella seuraavasti: Ensimmäinen ottelu on ke 22.2., toinen la 25.2. ja kolmas ke 1.3. Mahdolliset neljäs ja viides ottelu on pe 3.3. ja su 5.3. – Jälleen sarjan ottelut alkavat paremmin runkosarjassa menestyneen joukkueen kotikentällä.

Muut puolivälieräparit ovat:

Akilles – Narukerä (A-lohko)
JPS – WP 35 (A-lohko)
Kampparit – OLS (B-lohko)
(Ottelupari Botnia – Veiterä on toinen B-lohkon pari.)

Ja: huomattakoon, että pelinsä jo jonkinlaiseen kuosiin saanut HIFK aloitti pitkänlaisen kesäloman vieton jo nyt, ennen helmikuun puoliväliä. Sunnuntaina tappio Narukerälle tiesi sitä, että pelit päättyivät heidän osaltaan tähän. Ehkä odotamme uudistunutta Hifkiä mukaan jälleen ensi kaudella Bandyliigaan.

Välierissä pelaavat vastakkain voittajat A-lohkon otteluista sekä voittajat B-lohkon otteluista.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos Akilles vie oman puokkarin, niin se saa vastaansa joko JPS:n tai WP 35:n. Botnia – Veiterä -otteluparin voittanut saa vastaansa Kampparit tai OLS:n. Tässä on vielä liitosta tullutta infoa asiasta:

Vastustajan valinta jatko-otteluihin tapahtuu niin, että runkosarjan jälkeen muodostetaan kahden lohkon ottelukaavio, jossa jatko-otteluparit valitaan seuraavasti:

A-lohkoon sijoitetaan runkosarjan voittanut joukkue ja B-lohkoon sijoitetaan sarjan kakkonen. Runkosarjan ykkönen valitsee A lohkoon joukkueen sijoilta 3. ja 4. sekä jäljelle jäänyt joukkue sijoitetaan lohkoon B.

Tämän jälkeen runkosarjan ykkönen valitsee itselleen puolivälierävastustajan sijoille 5.-8.-sijojen joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kakkonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kolmonen valitsee itselleen puolivälierävastustajan jäljelle jääneistä joukkueista. Runkosarjan nelosen vastustajaksi tulee jäljelle jäänyt joukkue.

Lisäselvyyttä jatkopeleistä saat liiton tulospalvelun sivulta

Jatkopelit siis alkavat Lappeenrannassa perjantaina 17.2. Botniaa vastaan klo 19 – Tervetuloa kannustamaan Veiterä kohti mitalipelejä!

Pyörivään - Ottelumainos - Botnia 17.2. puokkari

Bandytoimitus