Suomen Cupin voittoisa viikonloppu

Finaaliin!

Ennakkoasetelmissa Veiterä lähti viikonloppuun yhtenä oman lohkonsa ennakkosuosikeista. Nämä odotukset Veiterä pystyi lunastamaan pelaamalla itselleen paikan Suomen Cupin finaaliin tammikuussa ja pääseekin lähtemään kohti Bandyliigakauden alkua luottavaisin mielin.

Veiterä kohtasi perjantain myöhäisillan pelissä HIFK:n. Veiterä voitti ottelun 1-2. Veiterän maaleista ottelussa vastasivat Samppa Äikäs ja Aleksi Seppänen. Molemmat maalit syntyivät ottelun toisella puoliajalla.

Joonas Peuhkuri kertoi, että perjantain peli oli hieman nihkeää joukkueelta, mutta onneksi lauantaina luistin alkoi jo liukua paremmin ja maalihanat aukesivat. Langanpäähän saatiin toinenkin Joonas, nimittäin päävalmentaja Ylä-Outinen, joka kertoi, että perjantain peli oli Veiterälle ehdottomasti vaikea. Tähän vaikutti omalta osaltaan myös jää, joka Ylä-Outisen mukaan oli perjantaina melko huonossa kunnossa.

Ensimmäinen ottelu toimitti tehtävänsä, pelaajat saivat jalat auki pitkän matkustamisen jälkeen, joukkue pääsi isolle jäälle ja Veiterä sai kaivatut pisteet lohkossaan.

Päävalmentaja Ylä-Outinen mainitsi aiemmin viikolla, että tavoitteena olisi joukkueen pelin parantuminen viikonlopun edetessä ja näin tapahtuikin, sillä lauantain otteluissa Veiterä pääsi perjantaita parempaan liitoon kentällä.

Lauantaina Veiterä pelasi siis kaksi ottelua (á 60min). Ensimmäinen peli oli iltapäivällä P19 maajoukkuetta vastaan. Tuon ottelun Veiterä voitti 3-1. Jää oli hyvässä kunnossa ja Veiterä pääsi pelaamaan haluamansa kaltaista jääpalloa. Ottelu tuotti Veiterälle kolme uutta maalintekijää tälle kaudelle, kun Janne Hauska, Paavo Simpura ja Ere Verhelä onnistuivat maalinteossa. Ottelu oli koko ajan Veiterän hallinnassa. Pääpaino Ylä-Outisen mukaan lauantain molemmissa otteluissa oli oman pelinavauksen ja pallonhallinnan kehittäminen ja niissä pystyttiinkin peli peliltä parantamaan otteita. Joonas Peuhkuri mainitsi myös, että lauantaina puolustus toimi hyvin molemmissa peleissä.

Iltaottelussa Veiterä jatkoi Kamppareita vastaan siitä, mihin oli päivän ottelussa jäänyt. Ottelu päättyi Veiterän voittoon 2-4. Maalintekijöinä kunnostautuivat Samppa Äikäs (x2), Ere Verhelä ja Veeti Hyvärinen.

Sunnuntain aamupeli oli Veiterälle vaikea. WP 35 pelasi hyvin, mutta Ylä-Outisen mukaan Veiterä pystyi puolustamaan WP:n pois hyviltä maalipaikoilta. Yksi vahinkorankkari meinasin kääntää pelin, mutta onneksi lopussa löydettiin keinot kääntää peli voitolliseksi. Veiterän maalintekijät olivat tuttuja lauantailta, kun Veeti Hyvärinen ja Ere Verhelä iskivät molemmat yhdet maalit pelin päättyessä Veiterän tiukkaan 2-1 voittoon.

Miten sitten viikonlopun anti kokonaisuutena?

Ylä-Outinen sanoo, että kokonaisuudessaan viikonloppuna päästiin niihin tavoitteisiin, joita oli etukäteen asetettu. Erityisesti puolustuspelaaminen ja asenne sitä kohtaan oli kohdillaan. Varsinkin joukkueen nuoret pojat hoitivat Ylä-Outisen mukaan vaativan roolinsa kunnialla.

Joonas mainitsee myös, että joukkueella on pallollisessa pelaamisessa vielä kehitettävää, mutta muistuttaa, että tämä oli melko paljon uudistuneelle joukkueelle ensimmäinen ison jään tapahtuma.

Ylä-Outinen välittää koko joukkueelta terkut Lappeenrannan liikuntatoimelle; pidetään peukkuja, että Kisapuiston jää saadaan heti alkuviikosta kuntoon ja pääsemme jälleen isolle jäälle harjoittelemaan!