Taisteluvoitto HIFK:sta

HIFK – Veiterä 2–3 (0–0)

Veiterä kaappasi tärkeät vieraspisteet Bragun kentältä HIFK:n kustannuksella. Tasaisen ottelun ratkaisuna oli terävämpi viimeistely ja – jälleen kerran – maalivahtipeli. Helsingissä ottelu pelattiin kovan lumisateen takia kolmessa jaksossa.

Veiterän valmentaja Tuomas Erkkilä huokui tyytyväisyyttä voitetun ottelun jälkeen:

”Täytyy olla tyytyväinen pisteisiin. Ottelu oli kahden tarkan joukkueen vääntö, jossa puolustuspelaaminen nousi ratkaisevaan asemaan.”

Ensimmäisellä jaksolla sakea lumisade sotki pelin molemmilta joukkueilta. Sitten kun sää selkeni ja kenttä saatiin pelattavaksi, niin peli kääntyi Veiterälle. Näin Erkkilä:

”Toinen jakso oli meiltä hyvää peliä, luistin liikkui ja saatiin pidettyä palloa pitkissä hyökkäyksissä. Kolmas jakso puolestaan meni Hifkille ja varsinkin heiltä Nappe Larsson ja Aku Ojanen olivat vaarallisia”, selvitti Erkkilä.

”Meillä taas keskikentän työmyyrät Tepi Liimatainen ja Joni Kauhanen tekivät hyvin töitä myös alaspäin. Maalit osuivat Sasu Söderholmille, Janne Hasukalle ja Tomi Hauskalle, jotka parantavat peliä koko ajan. Myös Topi Peuhkuri oli tänään hyvä, torjui mm. yhden Harri Hiukan rankkarin”, kertasi Erkkilä.

Voiton myötä Veiterä nousi tasapisteisiin JPS:n ja HIFK:n kanssa. Runkosarjan neljäs sija on edelleen Erkkilän kiikarissa:

”Viimeisellä viikolla ratkaistaan viimeinen kotiedun saaja. Näkisin, että meillä on hyvä loppuohjelma ja kohtaamme oikeat joukkueet neljättä sijaa ajatellen.”

Joukkue saa nyt pienen hengähdystauon MM-kisojen ajaksi. Valmentaja Erkkilä pitää tätä hyvänä hetkenä pitää hieman lepoa ja paikkailla kolhuja:

”Tomi tietysti lähtee vielä urakoimaan Uljanovskiin MM-kisoihin, mutta muuten saadaan hieman vetää henkeä, ollaan perheiden parissa kaikessa rauhassa ja sitten keskitytään kauden huipennukseen”, sanoi Erkkilä.

Peuhkuri T

Veiterä-molari Topi Peuhkuri torjui jälleen vahvasti.

 

Bandyliigan runkosarjassa on erottumassa kolmen kärki: Botnia (joka koki tänään ensimmäisen pistemenetyksen Olssille), Akilles ja Kampparit ovat hieman karussa muilta. 13:ssa pisteessä ovat JPS, HIFK ja Veiterä. Narukerä ja OLS vaanivat pisteen–kahden päässä edeltävää kolmikkoa ja WP 35 on jäänyt jo näistä selvästi. Tasainen sarja ennakoi jännittävää loppukautta ja yhtään ”varmaa” peliä ei ole tiedossa

Loppukauden ”pekulaatioita” voi harrastaa Liiton tulospalvelun sivuilla

–Bandytoimitus