Täpärä voitto piti pisteet kotona

Veiterä – Narukerä 3 – 2 (3–1)

Ilman yleisöä pelattu Bandyliigan kotiottelu osoitti, että Narukerä on Veiterällä paha vastustaja. Pisteet jäivät kuitenkin Kisapuistoon – tosin niukimmalla, yhden maalin erolla. Kalle Pesosen tekemä 3–1-osuma jäi voittomaaliksi.

Ottelu päästiin pelaamaan aivan erinomaisissa olosuhteissa: pakkasta -1 ja päivän aikana tuhnuttanut sade oli päättynyt juuri sopivasti ennen peliä. Ottelu alkoi kotijoukkueen vahvalla luistelulla ja pallon hallinnalla. Peliväline vietiin jo viiden peliminuutin jälkeen kulmalle ja Etelä-Karjalan Osuuspankin kummipelaaja Eetu Peuhkuri iski LähiTapiolan kummipelaaja Ere Verhelän tarjoilusta numeroiksi 1–0.

Vain kahdeksan minuuttia tästä ja sama mies oli jälleen asialla, nyt Tuomas Liukkosen vapauttavan syötön tuloksena. Kaikki näytti hyvältä ja Veiterän pelissä näkyi aktiivinen ja vapautunut ote. Puolen tunnin aikana ote oli hyvin vihreäpaidoilla ja Narukerän pelasti enemmiltä takaiskuilta vain uhrautuva puolustus ja mainiosti torjunut maalivahti Santeri Rantanen. Hänet valittiinkin lopulta joukkueensa parhaana – kuten myös E. Peuhkuri kotijoukkueesta.

Porilaiset pääsivät kaventamaan kulman jälkitilanteesta kun Kristian Paukkonen osui riparipalloon. Pelikellossa oli 35. peliminuutti. Seuraava hyökkäys ja Starkin kummipelaaja Tero Liimatainen liimasi pallon taidokkaasti lapaansa Narukerän rankkarialueella, siirsi sen Kalle Pesoselle, joka ei lähietäisyydeltä erehtynyt: Veiterä oli jälleen kahden maalin johtoasemassa. Numeroissa 3–1 siirryttiin tauolle.

Ensimmäisen puoliajan kuva oli selvä: kotijoukkue oli aktiivinen ja piti palloa pitkiäkin jaksoja. Veiterä tuotti hyviä, pitkiä hyökkäyksiä jossa Matias Lehtonen, Eetu Peuhkuri, Tuomas Liukkonen ja Tero Liimatainen toivat vuorollaan palloa tehokkaasti kohti Narukerän maalialuetta. Aivan terävin viimeistely jäi uupumaan. On myös sanottava, että Narukerän tiivis puolustus toimi myös Kisapuistossa – porilaiset siis tavallaan jatkoivat Lappeenrannassa sitä peliä, joka oli tuottanut voiton Veiterästä Porissa…

Narukerä ei pystynyt esittämään omassa pelin rakentamisessa mitään erityistä. Oikeastaan heidän pelin tekeminen perustui kaksikon Ville AaltonenRinat Shamsutov pallotteluun, jossa ”vanhat herrat” pyrkivät rytmittämään nousua keskialueelle. Esimerkiksi aikaisempina vuosina lahjakkuudellaan väläytellyt ja pelättykin iskijä Joona Rajala (luistinten kanssa 216 cm) jäi tänään kokonaan pimentoon. Narukerästä ehkä positiivisesti erottui vasta eilen varusmiespalvelusta vapautunut ”Ogelin apu” Tuomas Antikainen

Toinen jakso muutti kuitenkin ottelun kuvaa: Veiterällä syöttöpeli muuttui väkinäiseksi ja tuttujen pallorallien sijaan nähtiin aavistuksen liian pitkiä kuljetuksia, harmillisia harhasyöttöjä ja epäonnistunut rankkari (E. Verhelä). Narukerä pääsi – kävelyvauhdilla – peliin sisään uudelleen ja teki Veiterän pelaamisesta hankalaa. Vieraat tasoittivatkin Tomi Mustosen maalilla numeroiksi 3–2. Esityön Mustin maaliin teki Niko-Valtteri Koivula.

Toinen puoliajan alkuvaiheessa Narukerän puolustuksen Kasper Perden sai lyöntitilanteessa harmillisesti mailasta leukaansa ja joutui jättämään kentän. Tästä jään huoltotoimenpiteisiin johtaneesta tauosta ja molempien joukkueiden aikalisistä johtuen päätuomari Mats-Olof Gustafsson määräsi lisäaikaa kaikkiaan seitsemän minuuttia. Tuona aikana Veiterä oli enemmän puolustuskannalla ja porilaiset puolestaan puskivat Veiterämuuriin keskialueella.

Lopulta päätuomari päästi kotijoukkueen piinasta ja tärkeät, tärkeät pisteet jäivät Kisapuistoon. Voitto oli tärkeä ja nostatti Veiterän joukkueen piirissä ilon ilmoille. On helppo nähdä, että paluu voittokkaisiin peleihin tuo tulevan viikon harjoitteluun lisää fiilistä ja valmistaa Veiterän kohtaamaan sarjakärjessä porskuttavan JPS:n perjantaina 18.12. Kisapuistossa.

Perjantain ottelu pelataan ilman yleisöä ja peliä voi seurata suoratoistopalvelu Solidsportin sivulta. Katseluoikeus suoralle lähetykselle maksaa 9,80 euroa.

Joukkueiden valmentajat, Tuomas Erkkilä ja Tero Nieminen, näkivät pelin tähän tapaan:

Ottelupöytis

Veiterä–Narukerä-pelin tallenteen pääset katsomaan tästä linkistä. Huom: pelin alussa on hetken aikaa kuvateknisiä ongelmia, mutta niiden selvittyä kameramies Niklas Kiisken välittämää kuvaa ja Markus Iitiän ja Manu Puumalaisen asiantuntemaa selostusta on ilo seurata.

–Bandytoimitus