Tellus nurin, voitto 6–4 Veiterälle

IK Tellus – Veiterä 4–6 (2–2)

Veiterä nappasi kauden ensimmäisen voiton elitserienjoukkue Telluksen kustannuksella. Joukkuepelaaminen oli tänään sillä tasolla, millä se kuuluu olla.

Harmillisesti yleensä luotettava elitrapport.se-palvelu ei tänään Sandvikenistä toiminut. Otteluseuranta jäi näin kokematta. Joukkueenjohdosta pelin jälkeen tavoitettu Lauri Segerman kertasi peliä omaan, maltilliseen tyyliinsä:

– Oltiin vahvasti kuskin paikalla tänään. Peli oli paremmin kasassa kuin eilen ja pelaajien etäisyydet pysyivät hyvinä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan pelattaessa. Tänään pelattiin hyvä peli.

Segerman oli erityisesti tyytyväinen siihen, että tänään onnistumisia oli laajalla rintamalla:

– Tasainen suoritus koko joukkueelta. Topi Peuhkuri oli maalissa hyvä ja maalintekokin onnistui tänään laajasti. Janne Hauska pamautti toisen maaleistaan rankkarista, hänelle siis kaksi maalia, Segerman kertasi.

Maalisarakkeeseen kirjauttivat nimensä Emil Fedorov, Aksi Seppänen, Eetu Peuhkuri ja Tepi Liimatainen – kaikki iskivät maalin mieheen.

– Eiliseen verrattuna tänään vastus oli ehkä napsua kovempi ja Tellus on saanut rutinoituneita elitserienpelaajia riveihinsä. Siten tämän päivän suoritus oli hyvä. Aamulla vedettiin täysipainotteinen jäätreeni ja iltapäivällä ottelu.

– Pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle ja peli pidettiin helppona. Keskialue pystyttiin miehittämään hyvin ja vastustaja ei oikein päässyt siitä maalipaikkoihin, Segerman kertoi.

Rankka leiri jatkuu huomenna vielä ottelulla Ljusdals BK:ta vastaan. Perinteinen LBK pelaa tällä kaudella allsvenskanissa, mutta on aina joka kevät nousijasuosikki. Joukkueen illan ohjelma on selvä:

– Lihashuoltoa. Onneksi meillä on Tujulan Pekka mukana, hänellä riittää joukkueen pohkeissa ja reisissä leivottavaa! Tämä on varsin tiukka leiri, joka valmistaa meitä paitsi World Cuppiin myös pian alkavaan kauteen, Lauri kertoi.

Joukkueen mukana on myös ns. juniorijaostoa, jotka täydentävät hyvin joukkueen perusrunkoa. Segerman on tyytyväinen heidän esiintymiseen harjoituksissa sekä peleissä:

– Pojilla on hyvä asema joukkueessa. He tietävät hyvin myös omat vahvuudet ja roolit koko ryhmän kannalta ja nyt näyttääkin siltä, että Veiterässä on todella hyvä tilanne edustusjoukkueen kehittämisen kannalta seuraaville vuosille…

Veiterän pelit jatkuvat siis huomenna sunnuntaina Ljusdals BK:ta vastaan. Peliä voi – toivottavasti – seurata elitrapportin otteluseurannan kautta, peli alkaa klo 15 Suomen aikaa.

–Bandytoimitus