Tero Nieminen jatkaa päävalmentaja

Veiterä ry ja Tero Nieminen ovat sopineet optiovuoden käyttämisestä. Niemisen päävalmentajakausi siis jatkuu ainakin jääpallosesongin 2021−22 ajan.

Tero Nieminen oli eräänlainen yllätysnimi Veiterän päävalmentajaksi noin vuosi sitten. Vaikka Niemisellä on merkittävä jääpalloura myös Bandyliigassa ja Veiterän paidassa läpi kaikki nuorisosarjat, niin hän on ollut meritoituneempi enemmän jalkapallon puolella.

Ensimmäinen päävalmentajakausi Veiterän lankulla toi kaksi hopeamitalia: Suomen Cupissa ja Bandyliigassa tulos ei ollut huono. Hyvin sujunut kausi tyydytti myös seurajohtoa. Seuran hallituksen ja Niemisen tehtävänä olikin sopia jatkosta sopuisissa merkeissä:

− Oli helppo sopia asioista. Seura on hoitanut asiat hienosti ja minulla on motivaatio korkealla jatkaa työtä, Nieminen sanoo.

Veiterä mainittiin kauden 2020−21 osalta yhtenä ennakkosuosikkina ja siinä mielessä tavoitteet täyttyivät − mutta, mutta:

− Olisihan se ollut noloa päättää valmennushommat noihin hopeapalkintoihin. Kyllähän tulosta pitää lähteä parantamaan, päättäväisen oloinen Tero Nieminen sanoo.

− Tulostaulukkoa katsoen tuloksen parantaminen tarkoittaa tietysti kilpailusarjojen voittamista. Itse näen kuitenkin, että joukkueen pelaamista pelin eri osa-alueilla voidaan parantaa entisestään. Peliä, ja sarjakauttakin, pitää ajatella kokonaisvaltaisesti.

Veiterä aloittaa valmistautumisen tulevaan jääpallokauteen parin viikon kuluttua. Nieminen odottaa innolla myös uutta valmistavaa kautta:

−  Kun muutama palapelin pala löytää vielä paikkansa, niin treenaaminen alkaa tosimielellä. Kuluneen kauden loputtua juttelin pelaajien kanssa kesätreenaamisesta, niin jätkät olisivat valmiina vielä kovempaan treeniin kuin viimeksi tehtiin. Se kertoo hyvää kieltä joukkueen sitoutumisesta.

− Ja totta on, että joidenkin pelaajien kohdalla kovempi treeni pitkällä valmistavalla kaudella tuo myös hyvän tuloksen talvella. Sen tiedän, että pojilla on kovat tavoitteet myös itsellä. Meidän valmentajien työnä on auttaa heitä tavoittamaan itse asettamat maalinsa.

Tero Nieminen näkee alkavan kauden lähtevän nyt paremmista lähtökohdista kuin vuosi sitten:

− Se mikä on hyvää, niin tunnen joukkueen nyt tietysti paremmin. Pääsemme aloittamaan paljon korkeammalta tasolta kuin vuosi sitten. Voin myös vaatia enemmän. Uskon sen tuovan hyvän tuloksen.

Joukkueen kesä sujuu ohjattujen ja omatoimiharjoitusten parissa. Tulevalle syksylle päävalmentajalla on selvä toive:

− Tavoitteena on toteuttaa tehollisesti ja pelillisesti merkittävä ison jään leirijakso. Se, onnistuuko se Maailman Cupin yhteydessä, ja missä maassa, jää nähtäväksi. Lähtökohta kuitenkin on, että jos vain pääsemme mukaan Maailman Cupiin, niin totta kai olemme valmiina haasteeseen.

Seurassa valmistellaan ensi kautta jo täyttä päätä. Ymmärrettävästi vielä ei ole oikea aika tilata laiva- tai junalippuja tulevaan leirikohteeseen, mutta työ on jo täydessä käynnissä. Näin Nieminen kuvaa tilannetta:

− Tämä juuri Veiterässä on hienoa: toiminnassa katsotaan vahvasti tulevaisuuteen. Se tarkoittaa, että pelaajamarkkinoita tarkkaillaan huolella kaiken aikaa ja nuoriin pelaajiin halutaan panostaa, ollaan proaktiivisia eikä vain reaktiivisia. Nimiä ei voida vielä mainita, mutta itse haluaisin tarjota nuorille vielä laajemmin näytönpaikkoja. Pelipaikka pitää tietysti ansaita hyvillä otteilla koko kauden aikana. Myös P17-nuorista jotkin saavat kutsuja treeniryhmään. Se kertoo jatkuvuudesta.

Veiterä tulee kertomaan uusista pelaajasopimuksista lähiviikkojen aikana. Tiedossa on, että Veiterä tulee olemaan suomalaisen jääpallokartan kärkisijoilla myös tulevina vuosina. Siinä Tero Nieminen haluaa olla mukana:

− Tästä on hyvä lähteä uutta kautta kohti. Uskon, että meidät rankataan edelleen korkealle, kun mietitään tulevan kauden menestyjiä.

Veiterä käy siis parhaillaan neuvotteluja muutamien avainpelaajien kanssa. Näistä sopimuksista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Anssi Peuhkuri, edustusjoukkueen sopimusasiat 0500 250 255
Tero Nieminen, edustusjoukkueen päävalmentaja 050 320 4539

Bandytoimitus, kuva: Veiterän arkisto