Tiukka vääntö Mikkelissä

Kampparit – Veiterä 2–2 (1–1)

Mikkeli ja Lappeenranta ottivat yhteen perinteissä Tapaninpäivän jääpallo-ottelussa Mikkelin Hänskissä. Veiterä oli pelissä aavistuksen niskan päällä – Kamppareiden maalivahti Lasse Korhonen pelasi loistopelin ja piti kotijoukkueen pelissä mukana.

Ottelussa oli panosta: sarjakärki Kampparit pelaa ”elämänsä kautta” ja mustapaidat on nostettu monien bandyspekulanttien puheissa jääpalloskribenttien teksteissä mestarisuosikiksi. Viime kauden mestarit taas kaikki haluavat voittaa ja Veiterän peli ei ole ollut aivan uomissaan kauden alkupuoliskolla.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vauhdikasta peliä, jossa molemmat joukkueet osoittivat olevansa vahvasti luistelevia ja palloa liikutellaan terävästi pelaajalta toiselle. Molempia joukkueitta hotsitti voittaa.

Kamppareiden osalta pelin rakentaminen perustuu jättöpalloihin ja ”jätönjättöihin” – Veiterän koko kentän puolustus oli lukenut tämän hyvin ja ahdisti Kamppien kovalyöntisen Rasmus Kettusen usein joko pieneen kulmaan ja sitten Veiterän keskuspuolustus blokkasi Rassen vedot. Kettusen tehot tänään 0+0.

Veiteräkatsomon epävirallisessa pyttykerhossa jaettiin kotijoukkueen pytty jo ensimmäisen kympin aikana: Lasse Korhosen otteet olivat todella terävät ja miehekkäät. Ei ollut epäilystäkään siitä, kuka oli ”Man of the Match”. Vierasjoukkueesta pytyn ansaitsi Mölli Laibert hyvällä pallollisella pelillä sekä uhrautuvalla puolustusasenteella – ei virheitä tänään(kään).

Kampparit aloitti maaliteon, kesken kaiken hyvän Veiteräpainostuksen, kun Elmeri Eehoo Hämäläinen pääsi sutimaan maalinedustalta pallon Saku Herrasen selän taakse. ”Räkämaali”, todettiin Veiteräkatsomosta. Oli miten oli, niin syöttöpointsi saatiin merkittyä vahvaa kautta pelaavalle Aki Manniselle, joka muutenkin vastasi tänään paljon Kamppareiden pelin rakentamisesta – Kimmo Huotelin jäi pois pelaavasta ryhmästä toisen puoliajan alkuvaiheessa.

Veiterän poikien päät eivät Hämäläisen painuneet. Jaksoa mentiin vartti eteenpäin, niin Ere Verhelä upotti pallon Korhosen selän taakse. Maalin pohjustus Eetu Peuhkurin nimiin. Numeroissa 1–1 mentiin hörppäämään mehua. Hänninkentän katsomoissa oli harmillisen vähän yleisöä vaikka kenttäkuulutus hehkutti yli 400-päisen yleisön olleen paikalla. Ehkä siihen lasketaan myös kotiin jääneet kausikorttilaiset?

Toisella jaksolla vahvasti luistellut Veiterä otti aloitteen: Kampparien pelin tekeminen ei muuttunut ja Niklas Valtanen haisteli yhden jättöpallon itselleen ja sivalsi, zup, jannehauskamaisella littarilla Veiterän johtoon. Kellotaulussa oli 66. minuutti menossa.

Tämän jälkeen Kamppien pelin ongelmat alkoivat näkyä selvemmin: taktisesti mikkeliläiset eivät pystyneet muuttamaan peliotetta ja joukkueen tähdet sortuivat sooloiluun. Veiterä puolestaan vaihteli hyökkäyssektoria joko Ere Verhelän tai Matias Lehtosen hallitsemilta laidoilta. Kolmantena vaihtoehtona oli Peuhkurien (Eetu ja Joonas) hyvät pallon ylös tuonnit keskialueen yli. Tuomas Antikainen osoitti olevansa tärkeä linkki Veiterän pelin kannalta ja hän pyrki ruokkimaan kärkipelaajia ahkerasti.

Kampparit otti aikalisän 80. minuutilla ja Ola Manninen muutti kotijoukkueen karvausta aktiivisemmaksi. Lopulta kävi niin, että 87. minuutilla Santeri Laitinen pääsi lyömään A. Mannisen tarjoamasta kulmurista pelin tasoihin.

Loppuluvut 2–2 oli ottelutilanteisiin nähden kuin voitto Kampeille (tämä näkyi myös Laitisen tuuletuksesta) ja kuin pieni tappio Veiterälle. Sarjan kannalta tasuri oli molemmille tärkeä pisteiden kannalta, mutta Veiterä oli himpun verran lähempänä voittoa.

Ottelun tuominnut Harri Pietiläinen oli välillä pienessä paineessa. Ottelu pysyi hyvin päätuomarin hallussa, mutta muutamin kohdin hän sai kovaakin kritiikkiä – molemmista katsomonosista.

Ottelupöytäkirja

Välittömästi pelin jälkeen Veiterän valkka Tero Nieminen oli tyytyväinen omien otteisiin vaikka hieman harmittelikin viimehetken Kamppa-tasoitusta:

Veiterä ja Kampparit kohtaavat uudelleen jo ”väliviikon” perjantaina, 30.12.: ottelu Kisapuistossa alkaa 19. Tämän sarjapelin yhteydessä pelataan myös syksyltä siirtynyt Suomen Cupin alkulohkon ottelu. Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon!

Bandytoimitus