Tomi Hauska MM-kisoihin

Veiterän keskikenttäpelaaja Tomi Hauska on valittu Suomen joukkueeseen, joka osallistuu jääpallon MM-kisoihin Ruotsin Vänersborgissa, jossa pelataan tulevalla viikolla.

Tomi Hauska on ainoa suomalaispelaaja kotimaisesta Bandyliigasta. Valinta kertoo päävalmentaja Antti Parviaisen arvostuksesta myös kotimaan sarjan pelaajaan kivikovassa valintatilanteessa.

Hauska on ollut johtava pelaaja sarjakärki Veiterän keskikentällä ja järjestänyt mestareiden peliä tehokkaasti. Hän johtaa Bandyliigan syöttäpörssiä 24:llä maaliin johtaneella syötöllä, eikä ruuti ole ollut kuivaa maalitilanteissakaan: 14 osumaa vastustajan verkkoon on nostanut hänet jo kokonaispörssin kolmannelle sijalle 38 pisteellä. Edellä ovat vain kakkosena oleva seurakaveri Tero Liimatainen (38, 21+17) ja pörssiykkönen, Kamppien Kalle Lempinen (39, 23+16).

Suomi aloittaa pelit Vänersborgin kisoissa 26.1. Kazakstania vastaan, ottelu pelataan poikkeuksellisesti ulkopelinä Boråsissa. Luvassa on hieno bandytapahtuma, josta ei puutu latausta ja tunnetta.

Kisat huipentuvat 2.2. pelattaviin loppupeleihin. Parviainen on asettanut joukkueen tavoitteeksi finaalipaikan – mitali on vähimmäisvaatimus, jolla Ruotista palataan jatkamaan kotimaista sarjaa. Suomen joukkue on hyvin rutinoitunut ja sillä on mahdollisuudet haastaa kärkimaat Ruotsi ja Venäjä. Toki tarkkana pitää olla Norjan ja varsinkin avausvastustaja Kazakstanin kanssa.

Veiteräväriä on myös reserviryhmässä, josta tarvittaessa mukaan hyppäävät Tero Liimatainen ja maalivahti Topi Peuhkuri. Sekä Tepi että Topi ovat esittäneet hyviä otteita niin kauden aiemmissa maajoukkuetapahtumissa ja kotimaan sarjassa – maajoukkueen osalta he ovat tulevaisuuden varalle ”merkittyjä miehiä”.

Koko Veiteräväki onnittelee Tomppaa valinnasta MM-joukkueeseen!

Tapahtumia MM-kisoista voi seurata alla olevien kisasivujen sekä ruotsalaisen BandyPuls-suoratoistopalvelun välityksellä.

Näin A-maajoukkueen Antti Parviainen kertoi joukkueen rakentamisesta ja Suomen tavoitteista tänään Akilles–Narukerä-ottelun yhteydessä:

Jääpallon MM2019 Kisasivut

Bandytoimitus