U14-joukkueella erikoinen lauantai

Lauantaina 20.1. Kisapuistossa pelattiin kolme U14-peliä kun OLS saapui paikalle kahden joukkueen voimin ja JPS yhdellä joukkueella.
Ensimmäinen ottelu päästiin pelaamaan ennakoitua hivenen lauhemmassa pakkassäässä, mitä vielä alkuviikosta luvattiin, pakkasen ollessa noin 13 astetta.
OLS oli lähtenyt Oulusta aamuvarhaisella ottaen matkalta kyytiin JPS:n.Pelin alku oli Veiterän tai oikeastaan koko ottelu. Kolme minuuttia ja 3-0. Vartin jälkeen tilanne oli 7-0. Taukotulos Veiterälle 12-1. Tarkoituksena oli kakkospuoliskolla säästellä paukkuja JPS-peliin mutta tätä joukkuetta ei saa suitsettua mitä tulee maalintekoon. Joukkue elää maaleista ja kuolee, jos niitä ei tule riittävästi. Toiselle puolikkaalla Veiterä jatkoi maalitehtailuaan lopputuloksen ollessa 23-4. Mainittakoot, että kaikki Veiterän pelaajat saivat ainakin yhden syöttöpisteen erinomaisesti torjunut maalivahti Heppu Iitiä mukaan lukien. Oula Mihl hurjasteli 9 kertaa sekä Otso Toivanen  ja Eliel Pekkola 5 ja 5 osumaa sekä Vili Mielonen hatunarvoisesti ja Paavo Tolskalle 1 rysä. Mainitaan Vilin kaukolaukaukset, joiden perusteella jääkentät voisi vaihtaa golf-viheriölle.
Toiseen peliin oli odotettavissa todella sisuuntunut hyvin harjoitellut JPS, joka oli päättänyt tulla voittamaan Veiterän. Ensi vihellyksestä lähtien JPS oli kuin viheliäinen punaisena kiitävä ampiaisparvi. Tottakai kaksi Veiterän pelaajaa sai kaiken huomion, ei se yllätyksenä tullut. Vanha klisee toteutui, kun et tee maaleja niin kaveri tekee. Joten kuusi minuuttia ja vastustaja 0-3 johdossa. Joukkueen johtotähti sai onneksi hanaa auki tehden kolme maalia ja kun Vili löi kulmasta jälleen upeasti tilanteeksi 4-4 pelikellon ollessa 24. minuutin kohdalla. Mutta sitten JPS teki kaksi seuraavaa. Oula kavensi vielä ennen taukoa tilanteeksi 5-6.
Tauolla valmennus koetti luoda uskoa, muistuttaa syöttöpelistä ja huolellisuudesta joka tilanteessa. Oula sai mainiosti pelanneelta Topias Lemiseltä syötön ja purjehti läpi tasoittaen pelin.
JPS teki taas minuutin sisään 2 häkkiä lisää ja Veiterän päät alkoivat painua. Mutta yhden kerran vielä, joukkueen nuorin, vaihtopelaajan rooliin nostettu U12-ikäinen Jermu Sorjonen syötti ensi hienosti maalintekosektorille mutta kun kaveri ei tehnyt niin Jermu seurasi tilanteen loppuun ja heitti tilanteen jälkeen pallon tyhjään rysään varmalla rannevedolla ja tilanne 7-8. Viisi minuuttia pelattiin ilman maaleja ja Veiterälläkin oli paikkansa. JPS puolusti uhrautuvasti eikä kulmastakaan saatu sisään. JPS teki kaksi maalia ja nyt alkoi oikeasti suussa maistua tappion karvas kalkki. Eliel Pekkola tapansa mukaan taisteli loppuun saakka ja sai vielä yhden maalin Veiterälle 50. minuutilla. 4 minuuttia ennen loppua Veiterä otti aikalisän mutta se ei enää auttanut. JPS kaunisteli pilkulta yhden lopputulokseksi 8-11.
Kaksi tunnin peliä alle kolmeen tuntiin oli Veiterälle liikaa. Tarkoituksella vaihtopelaajia oli vain yksi per peli kovan pakkasen vuoksi. JPS oli kova, liikkuva, agressiivinen, sisukas sekä maalivahti Onni Siitonen, vaikkakin Y-lupalainen, oli kentän paras pelaaja, erittäin varma ja suorastaan loistava. Yksi parhaista junnuvahdeista hetkeen, jota kentällä on nähty. JPS pelasi joukkueena yhtenäisesti ja suurella sydämellä.
Veiterän joukkueesta on sanottava todellinen tilastokummajainen. Joukkueen ikiaikainen maaliseppo isolla ässällä, Otso Toivanen, ei tehnyt yhtään maalia eikä saanut myöskään yhtään syöttöä. Otsolle uran ensimmäinen bandymatsi ilman tilastomerkintöjä, joten huimalta pelimieheltä suorastaan selittämätön temppu. Lisäksi on mainittava, ettei joukkueen yhdelle tukipilarille Vili Mieloselle JPS-peli ollut mikään napakymppi vaan epä-vilimäisesti pallo ei pysynyt lavassa eikä syöttöoivalluksia juuri nähty. Koko joukkueelle jäi parantamisen varaa ja paljon. Hampaankoloon jäi niin paljon, että vähäruokaisempi eläisi sillä ainakin puoli päivää. Veiterän maaleista vastasivat Oula 5 kertaa sekä Vili, Eliel ja Jermu 1 peluriin. Maalivahtina pelasi pakkasrajan paukkuessa Minttu Kankaanpää.
Kolmanteen peliin vaihdettiin rosteria siten, että U12-pelaajia otettiin mukaan ja U14-kiekkopelurit päästettiin huilimaan. Vastaan asettui toistamiseen OLS, nimellisesti haaste eli sininen, käytännössä kuitenkin OLS keltainen. Pelistä tuli toisinto, mutta maalit teki Veiterän sijaan OLS. Taukotulos 1-11. Toisen puolikkaan alku oli tasainen ja jos Veiterä olisi pelannut samalla tavalla koko pelin, OLS olisi kyennyt maalintekoon vain noin 12 kertaa. Mutta ihan ei nuorilta pojilta pää riittänyt yrittää ja taistella vaan tyydyttiin pikkunättiin luisteluun ja kevyeen pallotteluun. Lopputulos OLS:lle 4-20. Veiterän maalit Jere Vaittinen 2 sekä Jose Lindqvist ja Veeti Keskitalo maali poikaan. Maalissa nuorella Juuso Kalliolla oli vähän yksinäinen olo eikä puolustus tarjonnut Juusolle mitään apua ja tukea. Maalivahdille epäkiitollisin peli ja sääolosuhteet, mutta aina ei elämä ole pelkkää voitoissa laskettelua.
Kokonaisuutena päivästä jäi kuitenkin kohtuullinen maku. Pelata osataan, jos intohimo ja asenne ovat mukana. Jos niitä ei ole repussa, ei pelivehkeitä kannata pukea. Seuraavalla kerralla peleissä sitten parempi tulos koska peli on parasta.
Ottelupöytikset