U14 kaatoi Kampparit kahdesti

Veiterän U14-joukkue kohtasi Kampparit kaksi kertaa Kisapuistossa lauantaina 11.2. huippuolosuhteissa. Pelit päätettiin loppujen lopuksi järjestää tuplapeleinä, kun toinen peleistä jäi Mikkelissä järjestetyn mainion Training Campin alle.

Lauantaina 11.2.2023 pelattiin huippuoloissa.

Veiterän joukkue sai jalkeille kahta pelaajaa lukuun ottamatta päärosterin. Ensimmäisen pelin alku oli sekavaa, hapuilevaa hakemista. Kamppareiden supertähti Kassu Kumela pääsikin nousemaan varsin vapaasti tehden johtomaalin. Onneksi minuutti johtomaalista Oula Mihl teki Otso Toivasen syötöstä tasoituksen.

Tästä 8 minuuttia eteenpäin ja Niklas Loikkanen teki Antton Hirvosen syötöstä johtomaalin. Peli oli Veiterän hallintaa ja Otso teki tilanteeksi 3–1 Oulan syötöstä. Sitten kului lähes 10 minuuttia ja Kampparit kavensi. Veiterä sai ensimmäisen puoliajan loppuun henkisesti tärkeät maalit: Ensin Niklas teki Oulan syötöstä yhden ja heti perään Oula teki puoliaikatulokseksi 5–2.

Toinen puolikas ajetulle huippujäälle ja noin 15 minuutissa peli oli Veiterälle jo 8–2. Kampparit heräsi ja pelasi hyvän kymmenminuuttisen kaventaen tilanteeksi 8–4. Loppuun Niklas ja Antton kaunistelivat lopputulokseksi 10–4.

Päätösvislauksen jälkeen siirryttiin reilun tunnin evästauolle toisen pelin alkaessa klo 13. Veiterän tehosepot olivat: Niklas Loikkanen 3+1, Oula Mihl 2+5, Antton Hirvonen 2+0 ja Otso Toivanen 2+1 sekä Johannes Penttilä 1+0.

Sama uudelleen

Toiseen peliin Kampparit joutui antamaan tasoitusta, kun superlupaus Kassu Kumela jäi kokoonpanosta sivuun – se näkyi kentällä. 12 minuutilla tilanne 4–0 Veiterälle, Oulalle hattu ja Eliel puttasi päivän yhden hienoimmista sisään. Elielissä on selvästi golfarin vikaa kuten uskottavalla bandypelaajalla kuuluukin olla.

Kampparit otti aikalisän 4–0-tilanteessa, mutta se ei oikein muuttanut pelin kulkua.

Pelin 15. minuutilla nähtiin päivän hienoin maali, kun Johannes Penttilä tälläsi kulmasta täydellisen vedon putken alle, aivan käsittämätön veto! Johannes oli muutoinkin alakerran herra yhdessä VV Hietamiehen ja Vili Mielosen kanssa.

Ottelun loppua kohden Veiterän peli meni puskemiseksi Kamppareiden sumputtaessa. Lopputulos Veiterälle 15–2.

Veiterän pistepaavot olivat Oula 6+3, Otso 3+2, Niklas 1+3, Antton 2+0, Johannes 1+1, VV 1+1, Eliel 1+1. Joukkueessa pelasivat mainio maalivahti Heppu Iitiä sekä kenttäpelaajat Tuomas Haimila, VV Hietamies, Antton Hirvonen, Niklas Loikkanen, Vili Mielonen, Oula Mihl, Eliel Pekkola, Johannes Penttilä, Otso Toivanen ja Anton Zavarzin. U14-rosteriin kuuluvat vielä Niki Haajanen ja Veeti Keskitalo, jotka olivat lauantain peleiltä pois.

Runkosarja valmis

Runkosarja on nyt pelattu ja WP 35 vei Itä/Pohjoislohkon odotetusti. Veiterä oli kakkonen pelattuaan tasurin ja häviten WP 35:lle.

Veiterä teki kahdeksaan peliin 95 kaappia päästäen 50. WP teki 78 ja päästi 32. Veiterän tämän sakin monivuotinen pelikirja maalinteon ihanuudesta piti hyvin kutinsa, mutta isolla kentällä myös omissa soi reilunlaisesti.

Varkauden lopputurnaukseen joukkueella on tavoite saada mitali viimevuotiseen tapaan. Saumat ovat paljolti kiinni olosuhteista ja siitä, ketä kiekkopoikia pääkaupunkiseudun joukkueet tuovat StoraEnson piippujen alle.

Käydään joka päivä jäällä ja ollaan kunnossa – koska peli on parasta!

 

*   *   *