U16 koki tappion Varkaudessa

U16 matkusti varhain lauantaiaamuna perinteikkäälle Kämärin kentälle WP35:n vieraaksi. Liekö varhainen herääminen ollut syynä vai mikä, mutta ottelun avausjakso oli Veiterältä todella vaisua pelaamista. Isäntäjoukkue sen sijaan näytti olevan hyvässä iskussa ja hyödynsi Veiterän aneemisuutta armotta iskien maaleja lähes kaikista saamistaan tilanteista. Maalipaikkoja Veiterällä oli ekalla puoliajalla vähintään yhtä paljon kuin varkautelaisilla, mutta viimeistely ei tahtonut onnistua. Taukonumerot 5-1 WP:lle.

Tauolla pukukopissa pidetty tavallista kovaäänisempi puhe ja taktiset muutokset muuttivat ottelun luonteen toisella jaksolla totaalisesti. Veiterän joukkue oli kuin uudestisyntynyt ja kävi korkealla karvauksella varkautelaisten kimppuun todella aktiivisesti. Ja tulostakin alkoi syntyä: kolme maalia melko nopeaan tahtiin ja tilanne olikin jo 5-4.  Veiterä jatkoi painostustaan ja tilanteita tuli jatkuvasti, mutta viimeistely ei ollut toivotulla tasolla. Ja sitten kesken Veiterän myllytyksen WP 35 onnistui tekemään vastaiskusta maalin siirtyen 6-4 johtoon. Veiterä kuitenkin jatkoi edelleen vahvaa painostustaan nousten taas maalin päähän, mutta varkautelaiset onnistuivat jälleen vastahyökkäyksessään ja tekivät loppunumeroiksi 7-5.

Ottelu oli tosiaankin varsin erikoinen: Veiterällä oli laukauksia ja maalintekotilanteita todella paljon varkautelaisia enemmän, mutta tilanteiden hyödyntämisessä oli paljon toivomisen varaa. Toisen puoliajan huikea asenne ja todella vahva peliote jätti ottelusta kuitenkin lopulta hyvän jälkimaun. Mutta on kuitenkin tarpeen miettiä myös syitä avausjakson vaisuun esitykseen. Ottelujen voittamiseen ei läheskään aina riitä yksi hyvä puoliaika.

Veiterän joukkueesta voi tällä kertaa erikoismainnan antaa ainakin Ville-Veikko Hietamiehelle ja Juho Ikävalkolle.