U16 nousi voittoon IFK:sta toisella jaksolla

Veiterän U16-joukkue jatkoi SM-sarjapelejään kotimatsilla HIFK:ta vastaan sunnuntaina. Ottelu oli jälleen hyvin kaksijakoinen edellisen WP35-kamppailun tapaan, onneksi tällä kertaa kuitenkin voitto irtosi lopulta.

Ensimmäisellä puoliajalla IFK pelasi erittäin vahvasti: sumputti puolustuksessa ja iski vastaiskuilla tehokkaasti. Veiterän pelaaminen sen sijaan oli kummallisen väkinäistä ja liikettäkään ei ollut riittävästi. Hyökkäykset tukehtuivat useasti helsinkiläisten puolustussumppuun, kenttätasapaino oli hukassa ja samoin näytti olevan peli-ilokin. Taukonumerot 2-5 IFK:lle.

Tauolla juteltiin tällä kertaa rauhallisesti ja todettiin, että mitään hätää ei ole: homma hoidetaan toisella jaksolla. Kokoonpanoa ja pelisysteemiä muokattiin jonkin verran ja lähdettiin luottavaisena takaisin kentälle.

Toinen jaksoi alkoikin kotijoukkueelta hieman terhakkaammin: saatiin nopea kavennusmaali, mutta heti perään tuli taas takaisku. Valmennus otti aikalisän ja joukkuetta pyrittiin vielä herättelemään kunnon taisteluun. Sitten vihdoin Veiterä sai kunnon otteen pelistä ja tulosta alkoi tulla: viimeisen puolen tunnin aikana kotijoukkue iski murskaavat 6 maalia ja nappasi tärkeät pisteet lukemin 9-6.

Veiterän tehomiehinä olivat Niilo Puhakainen ja Ville Reijonen, molemmille 3 maalia ja muutenkin vahvaa pelaamista. Ilahduttavaa oli myös loukkaantumisten jälkeen kokoonpanoon palanneiden Sofia Arposen ja Niklas Loikkasen onnistumiset. Ja mainitaan vielä jälleen apuun hälytetyt Jonne Rikkinen ja Niki Haajanen, todella rohkeaa pelaamista isompien joukossa.