U18 taisteli komean voiton Varkaudesta

Veiterän U18-joukkue näytti todellista taisteluilmettä sunnuntaina Varkauden Kämärillä lyömällä isäntäjoukkue WP 35:n lukemin 6-8 (5-3). Joukkueen tavoitteena ottelussa ollut 4 maalin voittokaan ei ollut kaukana. Nyt on kuitenkin tyytyminen sarjan 6.sijaan ja puolivälierämatsissa vastaan asettuu siis Helsingin joukkue.

Ottelu legendaarisella Kämärin jääpallostadionilla käynnistyi Veiterältä hieman nihkeällä ja hermostuneen oloisella pelillä, eikä joukkue ollut aivan terävimmillään. WP 35 sen sijaan oli paremmin ottelun sykkeessä mukana ja rankaisi Veiterän lievästä uneliaisuudesta kahdella maalilla ottelun 6. ja 12. minuutilla.

Veiterä sai kuitenkin vähitellen koneensa paremmin käyntiin ja kun peliä oli kulunut 14 min, täräytti Kasperi Savolainen kulmasta komeasti 2-1 kavennuksen. Varkautelaiset kuitenkin kuittasivat 17 min kohdalla myös kulmalyönnillä tilanteeksi 3-1. Mutta 3 min myöhemmin oivalliseen pelivireeseen loppukaudella äitynyt Kassu Savolainen nosti hienosti roikkupallon takakulmaan kaventaen lukemiksi 3-2.

Tämän jälkeen ottelussa painostavampi osapuoli oli Veiterä, mutta kylmä suihku tuli 34 min pelin jälkeen: vähintäänkin kyseenalaisesti tuomitusta rankkarista isännät siirtyivät 4-2 johtoon.

Edelleen Veiterä pystyi luomaan hyviä tilanteita, mutta viimeistely ei onnistunut. Ja sitten WP onnistui jälleen kulmasta ja siirtyi jo 5-2 johtoon. Lisäajalla onneksi Niilo Puhakainen iski vielä tärkeän pukukoppimaalin Veiterälle ja tauolle mentiin lukemissa 5-3.

Tauon aikana Veiterän kopissa päätettiin, että voittoa lähdetään hakemaan 2. jaksolla nostamalla karvausta ja paineistamalla WP 35:n pelinrakentelua. Mutta pelin käynnistyttyä näytti kuitenkin siltä, että ohjeet eivät olleet kaikille selvät. Niinpä Veiterän valmennus otti aikalisän, kun Kämärin uudella hienolla tulostaululla loistivat lukemat 56 min.

Aikalisän jälkeen kentällä nähtiinkin sitten aivan erilainen Veiterän joukkue. Korkea karvaus ja paineistus alkoivat toimia ja tilanteita syntyi jatkuvasti Varkauden maalille. 67 min kohdalla tuli myös tulosta, kun Viljami Björn teki kulmakikan jälkeen Niilo Puhakaisen syötöstä kavennuksen 5-4. Ja sitten jo odotettavissa ollut tasoitus syntyi tehomies Niilo Puhakaisen komealla lyönnillä Aatu Strengin syötöstä. Aikaa oli silloin kulunut 75 min ja WP 35 otti vuorostaan aikalisän.

Veiterän vahva ote hieman kirposi aikalisän jälkeen ja harmittavasta syöttöharhasta syntyneestä kulmasta WP iski jälleen johtoasemaan 6-5. Mutta ajassa 86 min Ville Reijonen pommitti kulmalyönnistä verkot tötterölleen ja tasoitti numeroiksi 6-6.

Tasoituksen jälkeen käynnistyi sitten sellainen Veiterän myllytys, että isäntäjoukkue oli aivan köysissä ja kykeni vain paniikissa purkamaan palloja pois omalta alueeltaan. Veiterä painoi päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä ja pystyikin tekemään voittoon riittäneet maalit 90. ja 92. minuutin kohdalla. Molemmissa maaleissa viimeistelijänä oli Elmeri Kestola pehmeillä käsillä ja kuumalla mailalla. Lisäosumiinkin oli hyviä tarpeita, mutta Porin reissua ei sitten kuitenkaan palkinnoksi tullut. Hieno voitto silti Veiterälle numeroin 6-8.

Veiterän joukkueen peli-ilme ja asenne oli toisella jaksolla erinomainen. Ja vaikka kesken pelin kahdella pelaajalla tuli vatsavaivoja (toinen kävi hankeen vaihtokopin taakse tyhjentämässäkin), porukka jaksoi tehdä töitä ja taistelutahto oli upeaa katsottavaa.

Nyt sitten vaan tällä viikolla hyvät treenit alle ja lauantaiaamuna toivottavasti kaikki ovat huippuiskussa, kun bussi lähtee kohti Stadia.

Ottelupöytis