Valtanen iski Veiterän tasoihin

Veiterä – Narukerä 2–2 (0–1)

Veiterä ja Porin Narukerä tarjosivat jännittävän ja hyvävauhtisen jääpallo-ottelun lauantai-iltapäivänä Lappeenrannan Kisapuistossa. Tasanumerot iskettiin pelin viimeisessä tilanteessa.

Ennakkoasetelma oli selvä: Nyky-Veiterä joutuu todelliseen puntariin ja Bandyliigan kärkipaikkaa jaagaava Narukerä koitti kairata pisteet omaan bussiinsa koti Poria.

Ottelun panos näkyi myös katsomoon. Molemmat joukkueet aloittivat terävästi ja peli kulki vauhdikkaasti kenttäpuoliskolta toiselle. Jo 5. minuutin kohdalla vielä viime vuonna Kerässä peliä tehnyt Tuomas Antikainen pääsi hätyyttelemään hyvän pelin pelannutta Santeri Rantasta, joka torjui Antikaisen vedon. Tuomas kokeili uudelleen 13. minuutilla, mutta nyt laukaus meni niukasti ohi.

Seuraava tekopaikka osui Veiterän Samppa Äikkäälle 24. minuutilla, mutta lyöntilaukaus oikeasta vinkkelistä ei osunut aivan maalia kohden. Esityön tilanteeseen teki äärettömän lujasti ahkeroinut Eetu Peuhkuri.

Narukeräkin sai hiljalleen juonesta kiinni ja pelitilanteet tasoittuivat. Veiterän Paavo Huuhtanen joutui rikkomaan 28. minuutilla kympin jäähyn arvoisesti ja Veiterä hieman himmasi. Reilun puolen tunnin jälkeen Narukerä myllytti pelin todella vaarallisesti Veiterän kenttäpuoliskolle ja kotijoukkue oli suoraan sanottuna hätää kärsimässä.

Ja kuten yleensä käy, niin Veiterän terävän hyökkäyksen jälkeen Narukerä sai hyvä vastahyökkäyksen, jossa Eero Paavola pääsi keskialueelta kuljettamaan pallon ristikkäin keskialueen poikki, pääsi hyvälle ampumaetäisyydelle ja veti pallon maaliin, ohi hyvän ottelun pelanneen Joonas Kankkusen. Siitä taukolukemat 0–1.

Veiterä painoi päälle toisella jaksolla

Kisamakkarat höyrysi, yleisö analysoi tulosta ja mehu maistui puoliajalla. Asiantunteva lappeenrantalaisyleisö antoi arvoa kotijoukkueelle, mutta arvioi vierasjoukkueen vaaralliseksi.

Tämä nähtiin heti viiden minuutin jälkeen kun palattiin kopilta: Narukerä sai kulmurin ja vanhaherra Ville Aaltonen näytti mallia miten kulmuri ammutaan maaliin: 0–2 vieraille ja ilo oli porilaisryhmässä ylimmillään. Jopa päävalmentaja Tuomas Erkkilä intoutui villiin tanssiin lankulla.

Veiterän ukot olivat kuitenkin päättäneet, että peli ei pääty tähän. Vain kaksi minuuttia Kerän johto-osuman jälkeen Peuhkuri karvasi pallon Kerän kaaren tuntumassa Veiterälle ja tuikkasi syötön eteenpäin Äikkäälle, joka osin kaadettunakin sai pallon Rantasen suojuksiin, josta Niklas Valtanen siirsi pelivälineen verkon perille. Numerot taululle 1–2 ja tämä sytytti kotijoukkueen.

Toinen puolikas oli tämän jälkeen Veiterän. Kerä pääsi muutamasta kulmurista kokeilemaan, mutta Joonas Kankkunen oli loistavasti pallojen tiellä – ja ryysääjät hoitivat loput. Reilun tunnin kohdalla, ottelun 60–70 minuuteilla, nähtiin molemmilta joukkueilta erittäin hyvää ja kypsää peliä joskin yleisön joukossa pohdittiin, että olisiko kuitenkin tasuri vielä mahdollinen.

Ottelun tuomarikolmikko Kaipia–Pöysö–Pietiläinen kävivät muutamankin kerran keskusteluja molemman joukkueen konkariosaston kanssa. Katsomoon näytti siltä, että Veiterän E. Peuhkurilla sekä Narukerän V. Aaltosella on eräänlainen Jääpalloliiton epävirallisen erotuomarikouluttajan rooli. (Aiemminhan tässä tehtävässä on kunnostautunut huomisen vastustajan päävalmentaja Ersa Määttä.) Pelin jälkeen aina rauhallinen ja maltillinen Sami Kaipia tyytyi toteamaan vain, että ”vähän keskusteltiin.”

Veiterä otti aikalisän 77. minuutilla ja paukut pantiin hyökkäyspeliin: mm. libero Juuso Kärmeniemi nähtiin häärivät Kerän kaaren sisäpuolella ja kova painostus toi mahdollisuuden 82. minuutilla, kun Valtas-Nikke pääsi kokeilemaan pilkulta tasoitusta. Kova litikäinen kuitenkin viuhui kuitenkin päätyverkkoon, noin 5,5 cm yläriman yli.

Viimeisen kympin aikana Veiterä vyörytti pelin Kerän päätyyn. Porilaisten eväät oli syöty ja tuomarin antamalla lisäajalla, käytännössä pelin viimeisessä tilanteessa pallo tuli Niklas Valtasen ulottuville ja nyt hän eri erehtynyt – pallo varmasti reppuun ja kädet kohti tummunutta eteläkaralaistaivasta: 2–2.

Pallo keskelle ja peli ohi. Huh.

Otteluisäntänä toiminut Chymoksen henkiköstökerho Kafa-kerho näki tilanteen täysin oikein ja molempien joukkueiden molarit, Santeri Rantanen ja Joonas Kankkunen palkittiin makoisalla tuotepalkinnolla.

Ottelupöytäkirja

Pelin jälkeen Veiterän päävalkka Tero Nieminen pohdiskeli seuraavaa:

Jos haluaa tsekkailla, miten porilaisittain ottelu nähtiin, niin voi klikata itsensä aina luotettavan ja puolueettoman Jääpallon ystävät Facebook-seinälle.

Pelit jatkuvat huomenna. Botnia saapuu Kisapuistoon ja ottelu alkaa klo 13. Otteluun on maksuton sisäänpääsy Eekoon asiakasomistajille. Veiteränvihreällä kortilla peliin!

Bandytoimitus