Veiterä finaaliin!

Veiterä – Kampparit 11–6 (5–3)

Niin siinä kävi, että Veiterä katkaisi semifinaalisarjan kolmannessa pelissä: Kisapuiston huippuoloissa nähtiin runsasmaalinen peli, jossa maaleja tehtiin aluksi vuorotahtiin – Veiterän tempo ja tahti ratkaisi toisella puoliajalla.

Molemmat joukkueet pelasivat suhteellisen avointa hyökkäyspeliä ja maaleja haettiin ahnaasti molemmissa päädyissä. Ensimmäisellä jaksolla Veiterä oli yhden–kahden maalin johdossa ja Kampparit joutui takaa-ajajaksi. Suurin maalisuma nähtiin noin puolen tunnin paikkeilla (min 27–36), kun numerot muuttuivat 3–1:stä 5–3:een. Näistä maaleista erityisesti Kamppareiden 3–2-kavennusmaali oli hieno, jossa T. Hauska lähetti pitkän pystysyötön Karo Liimataiselle, joka ohitti Veiterä-maalia vahtineen Topi Peuhkurin.

Ensimmäisen puoliskon loppupuolella vaikutti siltä, että Veiterä hallitsi tapahtumia kentällä ja piti palloa pitkiä aikoja – Kampit oli hetkittäin potkun perässä ja kotijoukkue rauhoitti tilannetta. 5–3-numeroissa mentiin mehutauolle. Veiterän miehistöstä erottui kahden maalin mies Joonas Peuhkuri, joka on parantanut peliään kohti tärkeimpiä pelejä.

Toisella jaksolla samat humpat jatkuivat: maaleja iskettiin vuorotahtiin, joista varsinkin Kamppareiden J. Hauskan kaksi mieletöntä ”littarimaalia” (50 min., 5–4 ja 53 min., 6–5) osoittivat hienoa taituruutta.

Veiterä lisäsi tahtia: T. Peuhkuri osoitti pelisilmää vapauttaessaan Tero Liimataisen yksin maalintekoon ja siitä ratkaisevan oloinen 8–5-osuma. Tämän jälkeen Kampparit otti aikalisän ja koitti keksiä keinoja lisätä tehoja, mutta Veiterä rankaisi: ensin Samppa Äikäs 9–5:teen (79. min) ja hetken päästä Tuomas Liukkonen Tuke Loikkasen esityöstä 10–5:teen: Game Over.

Veiterä osui kahdesti kulmurista: pelin avausmaali 5. minuutilla (LoikkanenSegerman J.) ja varsinkin Manu Puumalaisen ampuma 7–5 -johto-osuma oli ottelun kulun kannalta tärkeä osuma. Kampeille merkittiin yksi kulmamaali, jossa Topi Saukkonen sivalsi Kimmo Huotelinin tarjoilusta 10–6-kavennuksen. Loppunumerot 11–6 viimeisteli pienestä loukkaantumisesta hienosti toipunut Nikke Valtanen.

Näin kirjattiin pöytäkirjaan Veiterän pelaajien maaliosumia – maalipuiden sisään osui kahdeksan pelaajaa:

Tuukka Loikkanen x 2
Joonas Peuhkuri x 2
Niklas Valtanen x 2
Tuomas Liukkonen
Esko Liukkonen
Manu Puumalainen
Samppa Äikäs
Tero Liimatainen

Ottelussa vislattiin kolme jäähyä, kaikki Kamppareille. Muuten tuomarikolmikko PietiläinenNiiranenPöysä pärjäsi kohtuullisesti. Joitain palavereja kentällä käytiin, mutta niistä ei sen enempää.

Ottelupöytäkirja kolmannesta välierästä

Ottelun kuvat By Topi Lainio / VMH Productions Oy

Ottelun jälkeen Joonas Ylä-Outinen Veiterän valmennusryhmästä ja Olli Manninen Kamppareista pohtivat nähtyä peliä tähän tapaan:

Veiterä–Kampparit katsottavissa tästä linkistä

Akilles kirimässä edelle

Toisessa otteluparissa tilanne kiristyy: Akilles voitti Narukerän kotonaan ja voitot ovat 2–1 porvoolaisille. Sarja on katkolla perjantaina Porissa. Ottelu on seurattavissa LiveScoren ja varmaankin myös Satakunnan Kansan livestriimin kautta.

Bandyliigan finaali pelataan siis Lappeenrannan Kisapuistossa la 12.3. klo 16. Vielä ei toista loppuottelujoukkuetta tiedetä, se ratkeaa tulevan viikonlopun aikana. Veiterä toivottaa finaalivastustajan lämpimästi tervetulleeksi Kisapuistoon.

Finaaliliput ja VIP-paketit ovat pian myynnissä ja lisätietoja finaalitapahtumasta on saatavilla Veiterän www-sivuilta ja somesta.

Bandytoimitus