Veiterä hoiti velvollisuuden: voitto Mikkelistä

Vajaa vuosikausi Suomen Cupin voiton jälkeen jatkui Bandyliiga. Sarjakärjen ja -jumbon välinen ero osoittautui tänään 11 maalin arvoiseksi. Kirpeässä pakkassäässä jääpallossa käytettävät pallotkin jäätyivät.

Kampparit – Veiterä 1–12 (0–5)

Mikkelin Hänskissä numerot pysyivät tasaisina noin kymmenen minuutin ajan: 7. peliminuutilla kulmat olivat 1–1, mutta reilun vartin jälkeen Veiterä johti jo 3–0. Maalinteossa onnistuivat Ere Verhelä, Aleksi Seppänen ja Janne Hauska. Veiterä hoiti sarjakärjen velvollisuuden hyvin. Kotijoukkueesta erottuivat yrittelijäät Karo Liimatainen ja nuorimies Simo Huotelin – kovin yksinäiseksi jäivät heidän yrityksensä murtautua vakaviin maalinpaikkoihin.

Ensijaksolla J. Hauska lisäsi Veiterän johtoa kulmurimaalilla ja Seppänen vielä kertaalleen ja taukoa vietettiin 5–0-vierasjohdossa.

Toisen jakson alkaessa Veiterä painoi edelleen päälle – varmaan mielessä oli Tapaninpäivän peli kotikentällä, jolloin Kampparit pääsivät puolittain peliin mukaan kakkosjakson alussa: Samppa Äikkään kahdella nopealla maalilla Veiterä meni menojaan ja 50. minuutin kohdalla taululla oli jo 0–7.

Cup-finaalin sankari Joonas Peuhkuri osui kertaalleen 55. minuutilla ja sen jälkeen oivaan talvivireeseen päässyt Matias Valtanen pääsi kahdesti läpiajoon, ensin Seppäsen ja toistamiseen J. Hauskan esityöstä – niistä kaksi maalia ja 65. minuutin kohdalla tauluun 0–10.

Pelin viimeisen kympin aikana kippari-Verhelä, J. Hauska ja Äikäs pyrkivät rakentamaan maalipaikka ennakkoluulottomasti pelanneelle Niilo Puhakaiselle, että olisi saatu Mikkelistä yksi pallo mukaan, mutta tällä erää Nipalle ei saatu maalimerkintää – 77. minuutin kohdalla Puhakaisen etupaikalta ampumaan kulmuriin Kamppi-vahti Eetu Sviili sai venyttää parhaimpansa.

Seppänen ja Peuhkuri taituroivat vielä maalit mieheen ja tusina saatiin täyteen. Loppunumerot 1–12 syntyi vajaat pari minuuttia ennen päätösvihellystä, kun suomalaisen jääpallon kultakimpale, äärimmäisen lahjakas Simppa Huotelin suti kulmurin jälkitilanteesta pallon Veiterän häkkiin.

Tuomarikolmikko KyllönenPöysäPietiläinen olivat tänään eleettömiä ja antoivat pelin soljua, Veiterälle vislattiin pari kymppiä ja hyvä niin. Erityisesti oli hieno seurata päätuomari Kyllösen hyvää luistelua ja teräviä diagonaalipuolenvaihtoja hyökkäysten kääntyessä päädystä toiseen. Kyllönen myös sijoittui hyvin koko pelin aikana.

Veiterän maalit:

Aleksi Seppänen x3 // Ravintola Lalo
Janne Hauska x2 // OmaSp
Samppa Äikäs x2 // Marina Saimaanportti
Joonas Peuhkuri x2 // Nordic Interim
Matias Valtanen x2
Ere Verhelä // LähiTapiola

Kaikkien hienojen maalitilastojen lisäksi on syytä mainita, että OmaSp:n kummipelaaja Tomi Hauska voitti syöttökisan: tänään viisi syöttöpistettä Tompalle – kaksi viimeistä maalia kyllä kuulutettiin tuomareiden näkemänä, mutta pöytäkirjasta ne puuttuvat.

Ottelupöytis

Miten jatketaan?

Tulevana viikonloppuna tasataan ottelumääriä, Veiterällä on tiedossa vain yksi peli: sunnuntaina pelataan kotona OLS:aa vastaan. Ottelu alkaa klo 13. Tämän jälkeen pidetään sarjapeleistä parin viikon paussi – ja jännitettään maaotteluita Ruotsista. Bandyliigaa pelataan taas la 27.1. (HIFK Kalliossa) ja su 28.1. (JPS Kisapuistossa).

Bandytoimitus