Veiterä kaatoi Narukerän 5-4. Andy Ropo ratkaisi viime hetken maalilla

Veiterä – Narukerä 5–4 (2–2)

Asetelmat peliin lähdettäessä oli selvät: näiden joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt Veiterän reiluun 8–2-voittoon Porissa. Molemmat olivat pelanneet viisi ottelu, joista Kerällä 2 voittoa, 2 tappiota ja yksi tasuri. Veiterä oli voittanut 2, hävinnyt 3.

Ottelun alku oli Veiterältä vahva, jo kolmannen minuutin kohdalla päästiin kokeilemaan kulmasta osumatarkkuutta, Tomi Hauskan kova veto meni kuitenkin hieman ohi. Velimies Janne Hauska komennettiin heti tämän jälkeen istumaan kymppiä ja asetelma tasaantuivat.

Narukerä pääsi avaamaan maalinteon kun Veiterän puolustus hukkasi pallon suoraan Rajalan Joonalle, jonka vippaamaan ripariin pääsi ensin Tomi Mustonen. Kellossa 11 minuuttia ja Janne takaisin kentälle, mutta miltei samassa ajassa Emil Segerman passitettiin jäähylle ja heti perään Kerän Jere-Henrik Koivula pantiin istumaan kymppiä. Päätuomari Sami Kaipan linja tuli varsin selväksi pelaajille.

Narukerän pelaajista ensimmäisellä jaksolla erottui maalivahti Joni Rintala, joka kaappasi pariinkin kertaan pallon upeasti kiinni.

Puoleen tuntiin tultaessa Veiterä oli ottanut otteen pelistä itselleen. Emil Fedorovilla ja Ere Verhelällä oli tontit siirtää kotijoukkue johtoon.

35. minuutin kohdalla viides kulmalyönti tuotti tulosta: turhat kikkailut oli jätetty pois ja Janne Hauska pamautti pallon suoraan kattoon Ere Verhelän tarjoilusta…

Ensimmäisen jakson lopulla Veiterän puolustus päästi Narukerän kulmalle ja tilannetta seuranneen maalinedushäsän jälkeen Aleksi Lindqvist survoi pallon Veiterän maaliin.

Seuraavasta hyökkäyksestä Veiterä tasoitti: Janne Hauska iski pallon verkkoon Tomi Hauskan esityöstä. 2–2-tilanteessa mentiin viettämään taukoa.

Toinen jakso räväkästi käyntiin

Veiterä siirtyi heti toisen jakson alussa johtoon, kun Tomi Hauska löysi Emppu Fedorovin sopivasti kaaren tuntumasta ja pallo varmasti maaliin. Kympin pelin jälkeen, 55. minuutilla Veiteräpuolustus joutui roikkumaan Joona Rajalan selässä ja siitä pallo pilkulle. Tomi Mustonen iski pelin tasoihin. Ja aivan hetki tästä, niin Mustonen oli yksin läpi ja Kerä siitä 3–4-johtoon.

57. minuutilla Veiterälle tarjoutui iskemään peli tasoihin, mutta Tomi Hauska ei saanut tällä kertaa palloa maaliin vaan tolppaan. Tunnin kohdalla Veiterä sai jo 10. kulman ja Tomi pääsi iskemään pallon kattoon: peli tasoihin ja paikallisen Madredin Veiterä-viisu soimaan!

Veiterä sai tasoituksesta silminnähden lisää virtaa ja viimeisen vartin aikana maali suorastaan roikkui ilmassa. Viimeistelyssä tuntuu olevan hankaluuksia – sen verran paljon paikkoja kotijoukkueella oli, mutta peliä ei vaan saatu tapettua… 78. minuutilla Narukerä oli pakotettu ottamaan aikalisä.

Pelin lopussa Veiterä painoi pelin väkisin Narukerän päätyy ja 15 kulmasta huolimatta peliä ei saatu ratkeamaan. Kärsivällisyys kuitenkin palkittiin, kun tuomarin antamalla lisäajalla Antti-Juuso Ropo sai rouhittua pallon Kerän maaliin ja näin saatiin ratkaiseva voittomaali aikaan. Tilanteessa paloi parin Kerä-pelaajan, ja osin myös lankkuväen, käämit, mutta erotuomarikolmikko Kaipia-KaijansinkkoOksanen pysyi jämäkkänä: pallon keskelle ja pari punanuttua istumaan sopimattomasta käytöksestä. Narukerä sai aikaan vielä yhden puolittaisen hyökkäyksen kunnes erotuomarin pilli päätti tunteikkaan ja varmasti molemmille joukkueille hieman päänvaivaa aiheuttaneen ottelun: Veiterän pitää saada tehoja viimeistelyyn ja Kerän on ehkä syytä miettiä tunneskaalan eri osa-alueita ja niiden näyttämistä ottelun ratkaisun hetkillä.

Veiterän sivutukena jyystänyt Aksi Seppänen jutteli näin pelin jälkeen:

 

Huomenna sunnuntaina Veiterä kohtaa OLS:n. Ottelu alkaa klo 13 – Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

OLS-otteluun on alle 16-vuotiailla vapaa sisäänpääsy, paikalla on sopivasti virkavaltaa ja heidän kalustoon voi tutustua pääportin läheisyydessä klo 12:30 alkaen.

–Bandytoimitus