VEITERÄ KOHTAA PUOLIVÄLIERISSÄ WP 35 VARKAUDESTA!

Bandyliigan 2020 runkosarja on saatu päätökseen ja lopulliset runkosarjan sijoitukset ovat:

VEITERÄ KOHTAA PUOLIVÄLIERISSÄ WP 35:n VARKAUDESTA!

Ottelut:
Ke 19.2 Kisapuisto klo 18:30
Pe 21.2 Varkaus klo 19:00
(Su 23.2 Kisapuisto)

Bandyliigan pudotuspelit alkavat keskiviikkona 19.2. Puolivälieräparit ovat nyt selvillä ja Veiterä aloittaa matkan kohti Bandyliigafinaalia otteluilla WP 35:ttä vastaan. Välieriin edetään kahdella voitolla.

Muut puolivälieräparit ovat: Akilles–OLS, Kampparit–HIFK ja Narukerä–JPS. Joukkueet on aseteltu kahteen lohkoon siten, että mikäli Veiterä etenee (ja miksei etenisi) semifinaaleihin, tulee vastustaja otteluparista Narukerä–JPS.

Veiterän osalta pelit siis alkavat keskiviikkona 19.2. klo 18:30, kun ensimmäinen puolivälieräottelu WP 35:ttä vastaan alkaa Kisapuistossa. Toinen ottelu pelataan pe 21.2. Kämärillä (alkaen klo 19). Tarvittaessa kolmas ottelu on jälleen Kisapuistossa su 23.2. (ottelun alkamisaika ilmoitetaan myöhemmin).

Veiterällä niukat voitot Wepsuista

Runkosarjassa Veiterä ja WP 35 kohtasivat tammikuussa: ensin Lappeenrannassa Veiterä vei voiton numeroin 5–3 ja Kämärillä numerot olivat 4–5. WP 35 pelasi nousujohteisen kauden, vaikkakin viimeisessä, merkityksettömässä, sarjapelissään hävisi liigajumbo LRK:lle lumieränumeroin 0–6.

Vaikka sarjapelit osoittivat, että WP 35 on kelpo vastustaja, niin Veiterä lähtee näihin karkeloihin ennakkosuosikkina. WP 35:n maalisuhde runkosarjassa on raskaasti tappiollinen. Veiterä pystyy monipuolisempaan pelitaktiikkaan kuin Weparit, joiden peli toimii tai kaatuu Niko Nissisen onnistumiseen tai siihen, että Veiterä pystyy pitämään hänet irti pallosta ja siten pimennossa pelin rakentamisesta.

Muissa ottelupareissa Bandyliigan kärkijoukkueilla on ennakkosuosikin asema. Akilles pelasi puolivälierävalinnassa varman päälle ja nappasi itselleen Oulun kanarianlinnut. OLS nousi sillasta tänään Botnia-pelissä ja tasurilla varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukkoon. Tuossa parissa Olssilla ei valitettavasti ole muuta roolia, kuin yksi matka Porvooseen keskiviikkona ja nopeatempoinen treeni tulevana perjantaina. Sen jälkeen voidaan suunnitella Oulussa saunailtaa.

Sarjakolmonen Narukerä valkkasi itselleen JPS:n ja tuo pari voi olla mielenkiintoinen. Vaikka Narukerä rouhi perussarjassa voitot kotonaan kärkijoukkueilta Akillekselta ja Veiterältä, niin JPS voi tarjota yllätyksen: riittääkö nuorentuneen JPS:n nälkä loppupeleissä ja saako JPS:n Riku Hämäläinen flown päälle ja pallot reppuun. Kerä on tasainen ryhmä, mutta aivan pelkkä rutiinipeli ei Jipsiä vastaan riitä. Porilaisista Jaakko Hyvönen, Rinat Shamshutov ja Tomi Mustonen marssittavat Kerän kohti semmareita.

Kampparit ja HIFK on eräänlainen klassikkopari modernissa suomalaisessa jääpallossa. Mikkelissä ollaan varmasti luottavaisin mielin ennen puokkareita vaikka Hifki vetikin kotipelin tiukoille (3–4 Kampeille). Mikkelissä kilvesrinnat jäivät tyystin ilman maaleja (4–0 kotijoukkeelle).

Pelit ratkaisuun saakka

Kun pelataan jatkopaikoista, niin tasureita ei enää tule. Puolivälierät ovat siis systeemillä ”paras kolmesta” ja semmarit ”paras viidestä”. SJPL:n tiedotteessa kerrotaan:

”Mikäli ottelutilanne puolivälierissä, välierissä, finaalissa tai pronssiottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan 2 x 10 minuutin jatkoajalla, äkkikuolema periaatteella eli ottelu päättyy välittömästi maaliin. Mikäli ottelu on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti. Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua, mikäli erotuomaristo ja joukkueet niin päättävät.”

Botta ja LRK lomille

Jääpallokausi on huipentumassa, mutta samalla voidaan toivottaa Botnialle ja LRK Torniolle hyvää talvilomaa ja tsemppiä ensin kauden 2020–21 treenikuvioiden ja -aikataulun laadintaan.

Botnia oli hilkulla päästä puolivälieriin, mutta nuoren joukkueen pito ei aivan riittänyt ja OLS pudotti heidät viimeisessä sarjaottelussa tylysti yhdeksänneksi.

LRK Tornio oli tällä kaudella pettymys: tuntien sen tietotaidon ja rutiinin, joka Tornion (ja Haaparannan) maisemissa jääpallossa on, niin hieman ihmetytti Rajakonkareiden jääminen jumboksi. Ehkä kokonaisvaltaiseen harjoitteluun on syytä ottaa täysin uusi ote ja valmistautuminen seuraavaan jääpallokauteen on syytä aloittaa pikapikaa…

Torniolaisten kannalta olisi tärkeää saada pidettyä nuoret pelaajat pohjoisessa rakentamassa tulevia dynastioita, mutta toisaalta on ymmärrettävää, jos sikäläiset milleniaalit suuntaavat joko Ruotsin sarjoihin tai muualle – ottajia varmasti olisi. Kysymys kuuluu: kuinka Länsi-Rajan Konkareiden käy?

Keskiviikkona kajahtaa!

Puolivälierät pamahtavat käyntiin keskiviikkona Kisapuistossa Madredin sanoin ”Karjalasta Kajahtaa” ja soihdut syttyvät Kisapuistossa 5 minuuttia ennen pelin alkua.

Tervetuloa kannustamaan Veiterän pojat hyvään suoritukseen ja tsemppaamaan kotijoukkue kohti semifinaaleja!

Runkosarjaa ja tilastoja pääset katsomaan TÄÄLTÄ

Pudotuspelien otteluohjelmaa pääset katsomaan TÄÄLTÄ

Pistepörssiä pääset katsomaan TÄÄLTÄ