Veiterä murskaa Botnian luvuin 0-15.

Selvä voitto Botniasta – Veiterällä paras pistekeskiarvo

Botnia – Veiterä 0–15 (0–7)
Veiterän kauden ensimmäinen kaksinumeroinen voitto kirjattiin Oulunkylässä Botniaa vastaan. Loppunumerot kertoivat paitsi vierasjoukkueen ylivoimasta myös kotijoukkueen antautumisesta ylivoimaisen vastustajan edessä.

Tätä jääpallokautta on pidetty tasaisempana kuin aikoihin. Veiterän keskiviikkoisen murskavoiton lisäksi ainoastaan mestarisuosikki Akilles on pystynyt lyömään taululle isot numerot. Tämä tapahtui kauden avauskierroksella heittopussiksi ajautunutta WP 35:ttä vastaan. Tuo ottelu päättyi 1–10 Akilleksen voittoon (22.11.2020).

Veiterä hallitsi ottelua Oulunkylässä miten tahtoi: se piti palloa, rytmitti peliä haluamallaan tavalla ja iski tarvittavan määrän – ja vähän lisääkin – maaleja niistä paikoista, jotka syntyivät ylivoimaisen luistelun, pelitempon ja syöttöpelin tuloksena. Botnia ei ole huono joukkue, mutta tällä kerralla Veiterän ylivoima teki siitä heikon.

Alkutahdit Veiterän voitolle iski Tuomas ”Köli” Liukkonen jo pelin toisella minuutilla Antti-Juuso ”Andy” Ropon antamasta kulmasta. Kaikkiaan maalitilastoihin päätyi seitsemän Veiterän pelaajaa. Kärkenä hääri Eetu Peuhkuri, joka puijasi pallon viidesti Botnia-molari Joonas Kankkusen vartoimaan maaliin. Mainittakoon, että keskikenttää vaihtava junnuikäinen Samppa Äikäs teki ottelussa ensimmäisen bandyliigamaalinsa – kippari Peuhkuri nappasi pallon talteen.

Pekka Huovilan kuvagalleria Botnia-pelistä

Veiterän maalit:
Eetu Peuhkuri x5
Tuukka Loikkanen x3
Christian Laibert x2
Tuomas Liukkonen x2
Samppa Äikäs x1
Tero Liimatainen x1
Ere Verhelä x1

Veiterä sarjassa kakkosena, ykkösenä pistekeskiarvossa

Covid-19 -pandemia on vaikuttanut Bandyliigan otteluohjelmaan ja kauden tässä vaiheessa joukkueet ovat pelanneet eri määrän pelejä. Sarjakärjessä toistaiseksi viihtyvä JPS on pelannut jo seitsemän ottelua ja toiseksi viimeisenä oleva HIFK vasta kolme ottelua. Näin vuoden vaihtuessa ei siis voida tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä sarjatilanteesta – jotain pohdintoja tulevasta on kuitenkin paikallaan.

Veiterän ottelukohtainen pistekeskiarvo on 1,67: takana on kuusi ottelua, joista 5 voittoa ja yksi tappio. Toisena pistekeskiarvossa on JPS (1,57) ja kolmantena Akilles (1,50). Botnia-voitto paransi myös Veiterän maalisuhdetta, joka on nyt +20. JPS:lla, joka on pelannut yhden pelin enemmän kuin Veiterä, johtaa maalisuhdevertailua. Sillä on +21 maalia. Toki maalisuhteen vertailu kauden tässä vaiheessa ole reilua, koska JPS ja Veiterä eivät ole kohdanneet samoja joukkueita: JPS on esimerkiksi kohdannut WP 35:den jo kahdesti (joista maaliero on +13). Veiterä pelaa Wepareita vastaan tammikuun aikana.

Kärki erkaantuu, keskikastiassa ahdasta

Jääpalloliitto oli uudistanut sarjasysteemiä tälle kaudelle, mutta Covidin takia Bandyliigaa muutettiin ”lennossa” ja ylemmästä ja alemmasta jatkosarjasta luovuttiin. Ratkaisu on perusteltu ja toivotaan, että uudistuttu sarjamuoto voitaisiin toteuttaa seuraavilla kausilla.

Nähtyjen peliesitysten mukaan Akilles ja Veiterä ovat kaksi sarjan parasta joukkuetta. Akilles taisteli tärkeät pisteet keskiviikkona Mikkelissä, jossa se kaatoi – vaivoin – kovakuntoisen Mikkelin Kampparit jännittävien vaiheiden jälkeen 2–3. JPS epäonnistui Lappeenrannassa, mutta nappasi tasuripisteen Porvoossa. Se ei ole jäänyt bandyväeltä huomaamatta. Nuorentunut ja uudistunut JPS on talven edetessä varmasti kova vastustaja kenelle vain.

Voi nähdä, että Narukerä ja Kampparit taistelevat sarjan nelospaikasta. Ei olisi yllätys, jos Kampparit olisi lopulta neljännellä sijalla ja saisi kotiedun puolivälieriin. HIFK on pelannut vasta kolme ottelua, muilla ottelumäärät ovat 5–7. Sarjan keskikastin alapuolella HIFK on toistaiseksi ollut pimennossa, mutta voi ennustaa, että heidän iskukykynsä riittää haastamaan muut. Pudotuspelien alkaessa OLS ja Botnia saanevat vastaan jommankumman vihreäpaitaisen kotijoukkueen…

Heti vuodenvaihteen jälkeen pelataan taas: lauantaina 2.1. on luvassa neljän ottelun kierros, joista huomio kiinnittyy Narukerän ja Kamppareiden peliin. Se kertoo paljon joukkueiden voimasuhteista. Porilla on kotijoukkueena luonnollisesti etua, mutta Kamppareiden esitys Akillesta vastaan antoi porilaisille varoituksen.

Muissa otteluissa jännitetään sitä, menevätkö voittonumerot toiselle kymmenelle: WP 35 matkustaa Porvooseen, JPS Ouluun ja Botnia Lappeenrantaan. Näistä Oulun ottelussa on eniten panosta. Voitolla Jipsistä OLS olisi  vakavasti haastamassa keskiryhmän muita joukkueita. Tammikuussa on kaikilla joukkueilla poikkeuksellisen paljon otteluita ja silloin punnitaan se, mikä joukkue on treenannut tasapainoisimmin ja kenen kunto ja kantti kestää ottelurasituksen.

Ennakkotietojen mukaan kaikista viikonvaihteen peleistä on tulossa verkkolähetys – ottelut pelataan tyhjille katsomoille. Ottelustriimejä seurataan mielenkiinnolla myös muilla jääpallopaikkakunnilla. Veiterän peli otellaan vielä ilman yleisöä ja peli on nähtävissä seuran Solidsport-sivulta. Otteluseurannan hinta on 9,80 €. Veiterä ry seuraa tarkasti viranomaisten määräyksiä ja seura reagoi yleisötapahtumia koskeviin sääntöihin tilanteen mukaan.

Veiterän kopilla hyvä fiilis

Sarjan tässä vaiheessa Veiterän pukukopilta tihkuu tietoja hyvästä hengestä ja kovasta kunnosta. Joukkueesta kerrotaan, että kaikki pelaajat ovat terveinä ja pelipaikoista on kova kilpailu – tämä näkyy päämäärätietoisina otteina harjoituksissa ja nuoremmat pelaajat haastavat vanhempia.

Joukkueen sisäinen huumori on korkealla. Tuleviin peleihin lähdetään sillä mielellä, että tällä kaudella ei hävitä enää yhtään ottelua – tämä mentaliteetti näkyy mm. treenien pienpeleissä kun mustat ja valkoiset kohtaavat harjoitusten aikana. Tätä menoa on päävalmentaja Tero Niemisen kiva seurata ja hän saakin toisen valmentajan Joonas Ylä-Outisen kanssa miettiä rauhassa tulevia pelikuvioita, joilla vaikeutetaan vastustaan elämää.

Veiterän seuraava peli on siis Botniaa vastaan lauantaina 2.1. Ottelu alkaa klo 17. Lähetys Solidsportin Veiterä-kanavalla alkaa klo 16:50.

–Bandytoimitus