Veiterä oli parempi, Kampparit heikompi

Veiterä – Kampparit 5–2 (1–1)

Veiterä jatkoi Bandyliigan ylempää jatkosarjaa lähivastustaja Mikkelin Kamppareiden kanssa. Ennen tätä ottelua sarjakärki Kampparit ei ollut voittanut Veiterää tällä kaudella. Eikä ole tämänkään illan jälkeen. Ottelun ratkaisuksi muodostui Veiterän tehokas toinen puoliaika.

Ottelu päästiin pelaamaan leudossa mutta tuulisessa säässä. Pelin alku oli jännittävä ja kotijoukkue painoi päälle vahvasti aivan pelin alussa. Maalinteon aloitti kuitenkin vieraat, tai oikeammin omat koirat: Valtteri Hauska osui kulmurista 5. peliminuutilla, syötön antoi tutusti velipoika Tomi.

Veiterä ei kuitenkaan tästä hämääntynyt. Ensin Peuhkurin Eetu pääsi kokeilemaan pilkulta, mutta ei tällä kerralla saanut palloa maalipuiden sisään. Peli jatkui vauhdikkaana ja vihdoin 24. minuutilla Joonas Peuhkuri onnistui kulmatilanteesta tasoittamaan pelin. Syöttöpiste E. Peuhkurille.

Puolen tunnin pelin kohdalla koettiin Veiterän maalilla tiukkoja aikoja. Kampparit sai kolme kulmatilannetta aivan peräkkäin, mutta Veiterän ryysääjät ja muuri piti. Ensimmäisen jakson lopulla pelitilanteet vaihtelivat päädystä toiseen, ja puoliajan lopun Veiterä pelasi kuten ottelu alussa: kovalla painostuksella parilla kulmatilanteella koitettiin saada johtoa ennen taukoa. Toki mikkeliläisilläkin oli paikkansa painaa pallo Veiterän reppuun aivan jakson lopulla.

Toinen puoliaika ratkaisi

Toinen puolikas alkoi räväkästi: noin kahden minuutin pelaamisen jälkeen Kampit sai kulmalyönnin, ja sen jälkitilanteesta syntyi maali. Tekijänä Veiterä ja erityisesti vikkeläkinttuinen Santtu Nurmi, 2–1 isännille.

Veiterän johto-osumaa seurasi hieman sekavaa peliä ja Kamppari-luotsi Olaus Manninen nappasi pt. Antti Malaskalta aikalisän. Sen tuntui tuovan otetta Kamppien otteisiin, mutta kotijoukkueen edellisestä pelistä ryhdistäytynyt kulmakombo E.Peuhkuri–J.Peuhkuri juonivat Veiterän 3–1-johtoon (64. min).

Maali sai kotijoukkueen peliä vapautumaan ja vain reilun kolmen minuutin päästä kippari Ere Verhelä vapautti E.Peuhkurin maalintekoon: 4–1. – Ja jälleen kolme minuuttia pelattiin, niin taas helähti: tällä kertaa Veiterä-päädyssä, kun Topi Saukkonen sivalsi T.Hauskan tarjoilusta kulman sisään: 4–2.

Viimeinen parikymmenminuuttinen tarjosi jännitystä kerrassaan ja tapahtumat alkoivat Veiterän penkkiväen ottamalla jäähyllä, istumaan kurvasi hyökkäyspään vaihtopelaaja Joel Reponen.

Ennen viimeistä varttia Kampit olivat hankkineet 11 kulmalyöntiä, joista olivat iskeneet jo kaksi maalia (V.Hauska, Saukkonen) – osumistaso oli siis hyvällä tasolla: maali 5,5 kerran jälkeen. Sen sijaan Veiterän onnistumisprosentti rankkareiden osalta oli heikko: 78. minuutilla Kamppi-mokke Eetu Sviili oli joutunut ”kamppittamaan” Veiterä-hyökkääjän selvässä maalitilanteessa. Verhelä ampui pallon ohi.

Penkkijäähy kärsittiin ilman takaiskuja ja Veiterä painoi päälle, Kamppi-puolustuksen profiili V.Hauska joutui kaatamaan kampittamalla Veiterän pelaajan rankkarialueella ja nyt asettui J.Peuhkuri ampumaan rankkaria: kolmas kerta toden sanoi ja kotiyleisö palkitsi Joonaksen ansaitusti aplodeilla: 5–2 (84 min). Samalla Joonakselle hattutemppu – hän osoitti sitä johtajuutta, jota kokeneelta pelimieheltä kaivataan.

Pelin viime minuuteilla molemmat joukkueet yrittivät kiivaasti lisämaaleja, mutta Veiterä piti tilanteen näissä numeroissa ja saavutti ansaitusti voiton. Kotijoukkue oli parempi, Kampparit heikompi. Veiterä on parantanut osumatarkkuuttaan kauden ratkaisuhetkillä ja mikä parasta, oma puolustuspeli sujuu hyvin: mikkeliläiset onnistuivat vain erikoistilanteista.

Ottelupöytäkirjaan tästä linkistä

Nieminen: ”Pallollisessa pelissä onnistuttiin”

Pelin jälkeen päävalmentaja Tero Nieminen avasin illan ottelua omalla rauhallisella tyylillään:
– Yllättävän heikkotasoinen peli kuitenkin. Olosuhteista tämä ei jäänyt kiinni. Tulos ratkaisi ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Mutta kyllähän päävalmentaja näki myös hyviä asioita pelissä:
– Olen tyytyväinen meidän pallolliseen peliin, varsinkin toisella jaksolla hallitsimme hyvin. Koko joukkue onnistui ja kaikki täytti oman paikansa. Hieno juttu, että Joonas sai tärkeät osumat ja se takasi voiton, Nieminen kehui ryhmäänsä.
– Vähän jäi vielä parannettavaa maalipaikoista, meillä oli hyviä tontteja varsinkin toisella jaksolla, ja nyt ollaan nälkäisiä viimeiseen loppusarjan peliin. Sarja on ihan auki vielä, tyytyi Nieminen toteamaan.

Veiterän viimeinen Bandyliigan sarjapeli on lauantaina Jyväskylässä tänään Porissa Narukerälle hävinnyttä JPS:aa vastaan. JPS:n peli on viime aikoina vähän ailahdellut – välillä Jipsiä hehkutetaan ”kuumaksi joukkueeksi” ja toisinaan he vajoavat varjojen maille. Lauantaina päivän kunto ratkaisee.

Bandytoimitus