Veiterä P11 SM-turnauksen neljänneksi

P11-ikäluokan SM-lopputurnaus pelattiin Porvoossa menneenä viikonloppuna (29.2.–1.3.2020). Jännittävien vaiheiden jälkeen Veiterän junnut sijoittuivat SM-turnauksessa neljänneksi.

Porvoossa viikonloppuna pelattu SM-lopputurnaus oli Veiterän osalta kovin kaksijakoinen. Lauantaina alkusarjan kaksi peliä ja puolivälieräpeli pelattiin loistavassa jääpallosäässä huippukuntoisella jäällä.

Veiterä sai varsinkin toisessa ja kolmannessa pelissä pelin rullaamaan varsin mallikkaasti. Lauantaina Veiterän joukkue ilotteli maaleilla: Akilles kaatui 10–1, Botnia/Sininen peräti 19–0 ja HIFK 18–3. Varsinkin puolivälieräpeli HIFK:ta vastaan antoi odottaa sunnuntailta paljon.

Mutta yksi yö kaiken muutti. Sää oli sunnuntaina lumisateinen ja lämpötila plussalla. Välieräpeliin vastaan asettui JPS:n kanssa alkusarjassa tasapeliin jäänyt Botnia/Oranssi, joka koostui kokonaisuudessaan Jokerien jääkiekkopojista.

Kuluneen kauden aikana Veiterä voitti tuon joukkueen kerran ja kerran pelasi tasan. Raskaalla ja lumisella jäällä Veiterä jäi pelikovuudessa ja luisteluvoimassa kovasti jälkeen. Tauolla numerot olivat 1–4 ja lopputuloksena tappio luvuin 3–6. Parempi joukkue voitti.

Pronssipeliin vastaan käytännössä ”sama joukkue” – kaksi kentällistä Jokerien pelaajia eli Botnia/Valkoinen. Peli pelattiin vielä hirveämmässä säässä kun aamun välieräpeli. Ottelu oli toisinto aamusta, jalalla ja kovuudessa jäätiin koko ajan. Taukotulos 0–4 ja lopputulos 1–8. Näin Veiterä jäi ilman mitalia, mikä oli joukkueelle pettymys.

”Pettymys” joukkueelle oli sekin, ettei turnauksessa päästy pelaamaan Kamppareiden Kasperi Kumelaa ja Daniel Hyväristä vastaan. Tästä johtokaksikosta kun riitti puhetta lähes koko kauden ajan.

Välierässä Botnia/Valkoista vastaan Kamppien Hyvärinen teki neljä maalia ja Kumela yhden. Finaalissa Daniel teki yhden ja Kasperi toisen ratkaisten samalla jatkoajalla voiton Kampeille 2–1. Kovat on kovia kovassa paikassa.

Veiterän P11-joukkueen kausi oli kokonaisuutena hyvä! Kuudessa turnauksessa napattiin kaksi voittoa, kolme kakkosijaa (Kampeille hävittiin aina) ja yksi kolmossija. Joukkueen 10 pelaajasta puolet on ensi kaudella P13-ikäluokkaa ja puolet voi vielä jatkaa P11-joukkueessa.

Ottelu alkamassa, keskittyneitä katseita, tarkkaa kuuntelua ja kaikki valmiina! (kuva: Veiterä P11-joukkueen arkisto).