Veiterä P13 leireili Ruotsissa


Veiterä P13 leireili syysloman alla Kamppareiden kanssa Ruotsin Kalix’issa. Kuva ennen Kalix Cupin semifinaalia 20.10.2018.

34 lappeenrantalaista ja mikkeliläistä jääpallojunioria matkasi 13 toimijansa kanssa keskiviikkona 17.10.2018 pohjoiseen, Ruotsin Kalix’iin hakemaan ison jään tuntumaa. Mukana reissussa oli Veiterältä ja Kamppareilta P13-ikäiset sekä Kamppareilta joukkueellinen P12/11 ikäisiä. Reissu sisälsi kolme täyttä päivää jääharjoittelua, oheistreenejä ja seitsemän joukkueen kesken pelattuun Kalix Cup-turnaukseen osallistumisen. Kotiin huikealta reissulta palattiin sunnuntai-iltana.

 

Ensimmäinen ruokatauko pidettiin Lapinlahdella


Vain vajaa viikkoa ennen leiriä lämpöä oli hetkellisesti Kalix’ssa +20C, mutta silti jää oli saatu pidettyä kunnossa. Koneet huusivat täysillä – leirinkin aikana lämpötila kipusi päivisin +12 asteeseen. Mutta jäätä oli 😉

Ruotsissa on 15 isoa jääpallohallia, mutta Kalix on toistaiseksi ison tekojääkentän varassa. Viimevuotiseen tapaan lämmin lokakuu piti ryhmää jännityksessä,  löytyisikö pitkän matkan päästä kuitenkaan jäätä, mutta mainiosti uurastanut isäntäväki sai kentän kuntoon juuri sopivasti saapumistamme edeltävänä päivänä ja isolla kentällä päästiin treenaamaan heti torstaina ja pelaamaan aivan täydellisissä ulkojään olosuhteissa.

Torstaina harjoittelu aloitettiin heti aamusta Kamppareiden kanssa jää- ja oheisharjoituksilla. Illalla oli samat kuviot lisättynä sillä, että illan jääharjoituksiin mukaan saapui JPS:n P13-joukkue. Kolmen seuran, joukkueen ja toimijoiden yhteisharjoituksissa tsempattiin yhdessä yli seurarajojen parempaa jääpalloa.  Päivä sisälsi kaksi jäätreeniä ja oheisharjoitukset.
Perjantaiaamuna Veiterä treenasi Kamppareiden kanssa jäällä ja oheisissa, mutta illalla puettiin omaa väriä päälle Kalix Cupin ensimmäisiin otteluihin. Seitsemän joukkueen turnauksessa Veiterä kohtasi alkulohkossaan heti kärkeen turnauksen voittaneen Kalixin P13-joukkueen. Muutamalla yli-ikäisellä vahvistettu Kalix oli selvästi vikkelämpi tuloksen ollessa 11-1 kotijoukkueelle. Lauantaiaamuna kohdattiin Oulun Luistinseura (OLS) ja voitokkaalla pelillä 7-1 Veiterä varmisti semifinaalipaikan. Taistelussa finaalipaikasta vastaan asettui ihanteellisesti A-lohkon voittaja Kampparit. Mustat olivat kuitenkin selkeästi luistelevampi joukkue ja ottelu päättyi Kamppareille ansaitusti 0-9. Tappion myötä Veiterä lähti pronssiotteluun kuitenkin toivekkaana. Vastaan luisteli ennakkoluuloton JPS Jyväskylästä. Veiterällä oli ottelussa omat mahdollisuutensa, mutta jyväskyläisten pitelemätön liberopeli oli Veiterälle myrkkyä toisella puoliajalla ja pronssimitalit lähtivät Jyväskylään numeroin 3-9.

Leiri oli kaikin puolin onnistunut ja hieno etappi Veiterän ja Kamppareiden 07-joukkueiden välisessä yhteistyössä, jota on tehty jo vuosia. Kalixin kolmeen aurinkoiseen ja täyteen harjoituspäivään saatiin mahtumaan liki kymmenen harjoitustuntia, joista reilu seitsemän vietettiin jäällä. Niin leirin urheilullinen, valmennuksellinen kuin muukin työ tehtiin Kamppareiden kanssa yhtenä joukkueena – jääpallo ja pelaajien kehittäminen yhteisenä intressinä.  Veiterä kiittää Kamppareiden hienoa joukkuetta ja mahtavaa toimijaporukkaa hyvin sujuneesta yhteistyöstä, reissuun liittyvistä järjestelyistä ja mukavasta matkaseurasta!

Koko retkikunta puolestaan lähettää lämpimät kiitokset upeista järjestelyistä Kalix Bandylle ja sen mainiolle puuhamiehelle, Peter Stock’ille!

 


Hymy oli herkässä, kun päästiin isolle jäälle pelaamaan ”sitä oikeaa jääpalloa – isolla kentällä”.

Mukana leirillä olivat P13-joukkueesta(takaa vas.): Ville Reijonen, Atte Ronkainen, Jonatan Länsivuori, Iikka Pekkola, Iivo Kiiskinen ja Paavo Simpura. Edessä vas.: Joonatan Halonen, Urho Kari, Aaro Heimala, Sofia Arponen ja Aake Riikkinen

 


Ruotsissa jääpallolle paistaa aurinko ja sen todisti JPS:n puuhamies Simo Oksanen.

 

Teksti ja kuvat: Seppo Puhakainen & Lauri Tikanoja(Kampparit)

  • Lue Kamppareiden uutinen reissusta  – täältä!