Veiterä palkitsi parhaita kaudella 2018–19

Veiterän osalta jääpallokauden päättäjäisiä vietettiin Lauritsalan koulun juhlasalissa perjantaina 10.5. Paikalle oli saapunut iso joukko pelaajia ja taustahenkilöitä.

Kunkin P-ikäkausijoukkueen osalta palkinnot myönnettiin joukkueen kehittyjälle, tsempparipelaajalle ja parhaalle pelaajalle. Joukkueiden valmennustiimeillä oli vaikea tehtävä miettiä kaikkia palkittavia. Edustusjoukkueen meriittipalkinnot jaettiin samassa tilaisuudessa. Vuoden veiteräläinen 2019 on Ilkka Hauska ja vuoden junioriksi nimettiin Samppa Äikäs.

Ennen varsinaista palkintokavalkadia Veiterä ry:n hallituksen jäsen Atte Pykäläinen lausui muutaman sanan menneestä kaudesta:

– Nuorimmissa ikäluokissa riittää harrastajia. P10-ikäluokassa osallistuttiin alueellisiin turnauksiin ja P11-joukkue saavutti SM-lopputurnauksessa hienon 5. sijan. P13-joukkue osallistui myös SM-sarjaan ja harrastajia tässä ikäluokassa on mukavasti.
– Vanhemmissa ikäryhmissä P15-joukkue päätti kautensa ikäluokan haastajaturnauksessa ja otteet paranivat kauden loppua kohden. P21-joukkue taisteli SM-sarjassa, mutta kärsi ajoittain pelaajapulasta armeijan ja mujden syiden takia, sanoi Pykäläinen.

Edustusjoukkueen kausi oli kaikesta huolimatta menestyksekäs. SM-hopea, hyvät esityksen runkosarjassa ja koko kauden mittaan iloiset otteet kentällä tekevät kaudesta plus-merkkisen.

Joukkueittain palkitut:

P10-pojat:
Kehittyjä: Vili Mielonen – vahva, sisukas, suunta ylöspäin
Tsempparipelaaja: Jere Vaittinen – ikäisekseen kypsä harjoittelija, esimerkillinen jäällä
Paras pelaaja: Otso Toivanen – maalivainuinen taistelija, luisteluvoimainen molempiin suuntiin

P11-pojat:
Kehittyjä: Asterix Janger – hyvät jalkatorjunnat ja koppi tarttuu hanskoihin
Tsempparipelaaja: Ville-Veikko Hietamies – kehittyy olennaiseen, esimerkillinen ja ahkera harjottelija
Paras pelaaja: Eetu Pykäläinen – luisteluvoimainen jääpalloilija, keskikentän moottori

P13-nuoret:
Kehittyjä: Juho Ikävalko – antaa kentällä ja treeneissä kaikkensa ja esimerkillään kannustaa muita. Halu kehittyä ja harjoitteluasenne on huima. Esimerkillistä peräänantamattomuutta.
Tsempparipelaaja: Jonatan Länsivuori – aina positiivinen asenne eikä luovuta koskaan. Uskaltaa laittaa kropan likoon joukkueen puolesta. Iloisuudellaan tuo hyvä fiiliksen koppiin. Puolustuksen paras pelaaja.
Paras pelaaja: Paavo Simpura – fyysisesti vahva pelaaja, hyvä pelikäsitys ja sijoittuminen, erinomainen syöttäjä ja todella kova laukaus.

P15-nuoret:
Kehittyjä: Viljami Björn – ei kokemusta jääpallosta ennen viime syksyä, mutta oli tärkeä pelaaja koko kauden ajan ja sai lopulta maalejakin palkinnoksi uurastuksesta.
Tsempparipelaaja: Iivari Metelinen – uhrautuu joukkueen puolesta joka kerta harkoissa ja peleissä. Ilman mustelmia ei taitanut selvitä yhdestäkään treenistä saati ottelusta kauden aikana.
Paras pelaaja: Miska Malinen – eniten pisteitä ja maaleja. Hyvällä asenteella malttaa Imatralta asti käydä ahkerasti treeneissä.

P21-Nuoren Bandyliigajoukkue:
Kehittyjä: Eemeli Metelinen – kova motivaatio harjoitteluun ja kehittymiseen.
Tsempparipelaaja: Niklas Kiiski – mukana kaikissa tapahtumissa ja harjoituksissa avoimella asenteella.
Paras pelaaja: Tuukka Loikkanen – ikäluokkansa paras jääpalloilija Suomessa. Kannattelee joukkuetta kuin joukkuetta…

Nuorten joukkueiden kiertopalkinnot

Vuoden juniori:
Samppa Äikäs – halu kehittyjä jääpallossa vei P17-ikäluokkassa lainapelaajaksi JPS:iin, josta tuomisena SM-hopea sekä P17-maajoukkueeseen, josta MM-hopeaa Arkangelista; Veiterän P21-joukkueessa nousi runkopelaajaksi ja kuudessa Bandyliigaottelussa tuli vedettyä ensipiirrot aikuisten sarjassa.

Ilkka Hauska -kiertopalkinto, vuoden Junnubandyläinen:
Oula Mihl
– hyvä pelikäsitys, innokas harjoittelija, halu oppia uutta ja ottaa potkuja eteenpäin.

Leo Perälä Fair Play -kiertopalkinto:
Johannes Penttilä – Sisimmiltään joukkuepelaaja, ajattelee aina joukkueen etua ensin, taistelija, joka ei anna tuumaakaan periksi.

Edustusjoukkueen meriittipalkinnot

Nuoren pelaajan läpimurto:
Pelaaja, joka on ollut edustuksen mukana jo muutamia vuosia, antoi syksyllä viiteitä siitä, että on kasvanut miesten peleihin. Talven koitoksissa hän vahvisti nämä odotukset – Tuukka Loikkanen.

Taistelijan palkinto:
Hän on esimerkillinen työmies kentällä. Ei jätä tilannetta kesken ja tekee myös loppuun saakka töitä kotiin päin, usein hänet näkee omalla päätyrajalla. Esimerkkinä hänen taistelusta on kevään finaalissa tekemä tasoitusmaali viimeisellä sekunnilla – Janne Hauska.

Joukkuepelaajan palkinto:
Joukkuepelaajan ei aina tarvitse olla ratkaisija. Hän antaa kaikkensa joukkueelle niin harjoituksissa kuin peleissä. Välillä ottaa vastaan kunnon tällejä ja jatkaa taistelua, hieman silmät sumeana mutta ei valita. Hän on joukkuepelaaja kentällä, kopissa kuin myös Kisapuiston ulkopuolella. Hän hoitaa myös porukan asioita, kuten laskettelureissuja – Emil Segerman.

Vuoden veiteräläinen
Vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen hän viihtyy jääpallokentällä. Peleissä, harjoituksissa, talkoissa. Milloin on solminut junnujen luistimia, teroittanut joukkueiden terät ja huolehtinut joukkueen taustalla asiat kuntoon. Todellinen veiteräläinen – Ilkka Hauska.

Tilaisuuden lopuksi Ilkka muistutti kiitospuheessaan pienempiä – ja vähän suurempia – junnuja seuraavasti:
– Tärkeää on, että muistaa harjoitella kunnolla ja kuunnella mitä koutsi sanoo. Harjoittelu on tärkeintä mutta samalla pitää muistaa pitää välillä hauskaakin. Ja koulu on tietysti tärkeä hoitaa kunnolla.
– Nuo edustusjoukkueen kaverit ovat hyvä esimerkki siitä, mitä saavutetaan kun harjoitellaan kunnolla niin kesällä kuin tietysti talvella.

Veiterän kauden 2018–19 päätöstilaisuuden kuvia Patric Huittisen kameran läpi nähtynä:

P10-P15 -junnujen palkittujen ryhmä.

 

Kaikki palkitut yhteiskuvassa.

 

Vuoden veiteräläinen Ilkka Hauska (vas.), Taistelijan palkinto Janne Hauska sekä Nuoren pelaajan läpimurto -palkinto ja P21-joukkueen paras pelaaja Tuukka Loikkanen.

 

Edustuksen joukkuepelaajan palkinto meni Emil Segermanille.

 

Veiterän vuoden juniori Samppa Äikäs.

 

Vuoden veiteräläinen Ilkka Hauska.

 

Bandytoimitus