Veiterä pronssipeliin, Kampparit finaaliin

Välierä #4: Veiterä – Kampparit 3–6 (1–3)

Veiterä pelaa kaudella 2022–23 Bandyliigan pronssimitaleista. Mikkelin Kampparit osoitti olevansa finaalipelin arvoinen ja nappasi toisen vierasvoiton Kisapuistosta.

Neljäs välieräsarjan ottelu päästiin pelaamaan erittäin hyvissä olosuhteissa ja ilmassa väreili suuren urheilujuhlan tuntua kun Veiterän talkooväki saapui Kisapuistoon valmistelemaan ottelua.

Ensimmäinen tappio koettiin jo ennen peliä: paikalliset pitkäkyntiset olivat ryöstäneet Veiterä-kioskin. Kaikki (paitsi grilli) oli mennyt: pohjakassa, kahvit ja keitin, makkarat – jopa pääsyliput kohta alkavaan matsiin. Harmillinen takaisku, josta Veiterän kekseliäs talkooporukka kuitenkin selvisi hyvin. Kioski palveli noin 250 bandyjännäriä koko pelin ajan.

Päätuomari Gustafsson vislasi pelin käyntiin ja pian oltiin jo Veiterän päädyssä: aivan rankkarialueen rajalta, pienestä kulmasta Kimmo Huotelin pääsi sihtailemaan vaparia ja sen jälkitilanteesta Tuomas Liukkonen teki ensimmäisellä peliminuutilla avausmaalin.

Taas mentiin hetki ja Liukkosen avaamasta ovesta Kamppien parhaana tänään palkittu Topi Saukkonen iski kaukolaukauksen ohi Joonas Kankkusen: 0–2 ja huhhuh. Vaan eipä mitään! Aloituksesta seurannut hyökkäys ja Veiterä kaventaa – Tuomas Antikainen päätti maalin edestä sähäkän hyökkäyksen, esityön maaliin teki Joonas Peuhkuri.

Alku oli räväkkä ja ensimmäisen jakson aikana nähtiin todennäköisesti paras jääpalloa tällä kaudella Kisapuistossa: Kamppareiden puolustus oli todella tiivis nippu ja Veiterä oli aavistuksen enemmän aktiivisempi pallon kanssa, pyöritti omaa syöttöpeliään keskialueella ja yritti heilauttaa Kamppi-puolustuksen sivuittaisliikkeeseen. Ei auttanut, vaan reilun puolen tunnin kohdalla Kamppareiden Korhonen teki kulmurin jälkitilanteesta illan toisen ja taukonumerot 1–3.

Veiterä jäähyili toisella jaksolla

Veiterä lisäsi hyökkäysaktiivisuuttaan toisen jakson alussa. Tilanteita saatiin painettua kohti hyvin pelanneen Kamppari-veskari Lasse Korhosen maalia, mutta lisäosumia ei saatu. Sen sijaan Veiterälle sattui heikompi jakso vajaan tunnin pelin jälkeen ja Rasmus Kettunen astui ratkaisijan rooliin: 1–4 ja 1–5 -maalit syntyivät terävistä vastahyökkäyksistä, joiden taustalla oli Veiterän hieman yli menneet hyökkäystilanteet.

Veiterä otti aikalisän tunnin kohdalla ja lähti vielä rynnistykseen kohti finaalipaikkaa – joukkue taisteli armotta ja armotta toimivat myös oikeudenjakajat. Ensin Paavo Huuhtanen riuhtoi itselleen kiinnipitojäähyn ja hetken perästä Eetu Peuhkuri pelasi väkivaltaisesti laidassa ja teki Mosselle seuraa. Joukkue oli kahden vajaalla. Peukurin jäähystä Kampeille tuomittiin tietysti vapari, jonka annon Niklas Valtanen haisteli hyvin, kiitti pallosta ja iski kaaren päältä maaliin: 2–5.

Kavennusmaalista pelattiin noin kymmenisen minuuttia ja Kampparit nosteli palloa pois omalta puoliskotaan kohti yksittäistä kärkeä. Ere Verhelä innostui hyppäämään ilmapalloon ja otti taitavasti pallon alas korkealla mailla: siitä sabotaasikymppi ja istumaan. 82. minuutilla, Veiterän pelatessa vajaalla, Veiterän parhaana palkittu Matias Lehtonen oli hyökkäyspäässä terävänä maalin edustalla ja nostatti tunnelmaa kotiyleisön keskuudessa. Enää oltiin kahden maalin päässä!

Veiterän kiihkeä kiri päättyi Kamppareiden Saukkosen ampumaan kulmaan pelin 87. minuutilla ja hattutemppunsa oli valmis. 3–6-tilanne kuumesi Veiterän pelaajia ja osalla vihreäpaidoista läikähti tunne yli. Kampparit marssi voitoin 3–1 Bandyliigan loppuotteluun ja Veiterän poikien on nyt syytä nollata tämä ja keskittyä huolella tulevaan arvo-otteluun pronssimitaleista Akillesta vastaan ensi viikon perjantaina.

Veiterämedian puolesta toivotetaan molemmille finaalijoukkueille menestystä nousuviikon lauantain finaaliin.

Neljännen välierän ottelupöytäkirja

Ottelutunnelman hieman jo lauhduttua päävalmentaja Tero Nieminen pohti tilannetta pettyneenä, mutta realistisesti:

Veiterä tiedottaa pronssipelin tapahtumasta hieman myöhemmin viikon aikana.

Bandyliigan pronssiottelu Lappeenrannassa: Veiterä – Akilles
Perjantai, 10.3. klo 19 – Tervetuloa!

Bandytoimitus