Veiterä vakuuttavaan voittoon Haaparannalla

Lauantaina Haaparannalla tuli selväksi, mikä on ero Bandyliigan kärjen ja kellarin välillä: Veiterä iski tauluun reippaat voittonumerot ja osoitti, että maalintekijöitä riittää laajalla rintamalla. Kentän hahmo oli Veiterän nuorisokaartiin kuuluva Matias Lehtonen, jonka maalivainu tuotti tänään Bandyliigan ensimmäisen hattutempun – Onnittelut Matiakselle, joka palkittiin Veiterän hahmona tänään.

LRK Tornio – Veiterä 1–10 (1–6)

Ensimmäinen jakso osoitti, miten selkeä ero sarjan johtajan ja viimeisen välillä on. Vaikka maalarihommiin päästiin vasta 12. peliminuutilla (Ere Verhelä pamautti Juhan Segermanin tarjoilusta), niin kotijoukkue LRK:lla oli koko ensijakson aikana vain 2–3 laukausta Veiterän ja Saku Herrasen maalia kohden.

Veiterä jauhoi tasaisesti peliä kohti LRK-päätyä ja iski kaikkiaan kuusi osumaa reiluun puoleen tuntiin ja peli oli käytännössä ohi. Veiterä osuivat Eren lisäksi Valtteri Hauska (0–2), Matias Lehtonen, kahdesti (0–3, 1–6), Juuso Kärmeniemi (1–4) ja Aleksi Seppänen (1–5). Mainittakoon, että Lehtonen merkkautti maalien lisäksi kaksi syöttöpistettä. Kotijoukkueen ainokaiseksi jääneen osuman iski kulmurista Toni Vanha.

Ensimmäinen puolikas osoitti myös Veiterän kurinalaista puolustuspeliä: yläkerta iski heti ylhäältä kiinni ”Lörkin” pelinrakenteluun ja näin sai aiheutettua virheitä kotijoukkueelle. Ensimmäisellä puoliskolla Veiterällä ei ollut ottelussa mitään hätää ja pelikontrolli oli koko ajan valkopaidoilla.

Ensimmäisen puoliskon erikoisuutena voi pitää sitä, että 28. minuutin kohdalla ruotsalainen päätuomari Ronny Andersson joutui jättämään kentän ja hänet kiidätettiin paikalliselle terveysasemalla jatkotutkimuksiin. Tämän jälkeen ottelua jatkettiin kahdella tuomarilla ja linjurit Kalle Korhonen ja Veli-Matti Salmi selvisivät tehtävästä moitteettomasti.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi: Veiterän pallolliseen hallintaan koko kentän alueella. Harvat Lörkki-hyökkäykset saatiin pysäytettyä useimmiten omaan ”varttikenttään” ja siitä peli käännettiin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Matias Lehtonen täydensi 3+2-saldonsa kolmanteen maaliin 50. peliminuutilla (1–7). Joel Reponen (1–8, 62. min), Aksi Seppänen (1–9, 87. min) ja Janne Hauska (tutusti kulmurista, Tomi Hauskan syötöstä 1–10, 90+ min) täydensivät pöytäkirjan.

Ja Haaparannalla kun oltiin, niin kentän laidalla kuultiin ruotsia kuin Venemessuilla ikään. Veiterän valmentaja Valeri Gratsev jakeli tyytyväisenä kommentteja pelistä:

– Oli meiltä hyvä peli. Pelikuri säilyi koko ottelun ajan. Veiterän tyyliin ei kuulu aliarvioida yhtään vastustaa sarjatilanteen perusteella ja pelasimme ns. oman pelin tänään.
– Toki meillä oli mahdollisuus lyödä useampikin maali tänään, mutta kymmenen maalia vastustajan verkkoon riitti voittoon, siitä pitää olla tyytyväinen kuten myös koko joukkueen puolustuspelaamisen asenteesta.

Veiterän runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu on huomenna sunnuntaina takavuosien mahtiseura OLS:aa vastaan Pakkalan Frosterius Areenalla. Ottelu yllätysvalmista Olssia vastaan alkaa klo 13 ja on tuttuun tapaan seurattavissa LiveScoren kautta. OLS kamppailee Botnian (ja WP 35:n) kanssa viimeisestä playoffs-paikasta ja pelaa ensi viikonloppuna juuri näitä joukkueita vastaan.

Ottelupöytis

Matias Lehtonen: tänään ensimmäinen hattutemppu Bandyliigassa, tehot 3+2 (kuva: Veiterän kenttätoimitus).

 

Aleksi ”Aksi” Seppästä muistettiin pienellä lahjalla pelin jälkeen (kuva: Veiterän kenttätoimitus).

 

–Bandytoimitus
Haparandan korrespondiittorin välittämistä tiedoista