Veiterä vakuuttavaan voittoon

Eijanpäivänä pelattu ensimmäinen puolivälieräottelu Veiterän ja WP 35:n välillä osoitti mikä ero sarjakakkosen ja -seiskan välillä on. Kovalla asenteella ja maltilla peliin lähtenyt Veiterä näytti kaapin paikan ensimmäisen puoliajan aikana.

Veiterä – WP 35 8–0 (5–0)

Ottelu alkulämpän aikana  haastattelupisteelle saapuivat Veiterän Topi Peuhkuri ja WP 35:n Jukka-Pekka Hoffren:

Kevään pudotuspelit alkoivat Lappeenrannassa vauhdilla: Veiterä latasi ottelun vahvalla asenteella hyvän vauhdin lähti karkuteille jo kuudennella minuutilla: Tomi Hauska ja Matias Lehtonen pelasivat hienosti yhteen ja 1–0 taululle. Tilanne oli hieno osoitus Tomin pelin rakentamisesta, jossa hän oli itse käynnistämässä hyökkäystä keskialueelta ja haisteli vielä tekopaikan Lehtosen hienoon syöttöön.

WP 35 yritti yllättää Veiterää pitkillä avauksilla, jolla tavoiteltiin kärjestä Juho Holopaista, Kristian Paukkosta ja Alexander Gavrilovia. Ajoittain WP 35 saikin kehitettyä vaaratilanteita Veiterän kenttäpuoliskolle, mutta Veiterä piti keskuspuolustuksen tiiviinä ja painikilpailu Janne Hauska–Juho Holopainen päättyi poikkeuksetta ”vanhan herran” voittoon.

Aivan pian avausmaalin jälkeen ottelu katkesi noin vartin ajaksi: Valtteri Hauskan ampumaa pitkää avausta tavoitteli Veiterän Tuukka Loikkanen, joka seurasi tarkasti Vallun heittämää pitkää – ja samaan aikaan WP 35:n maalivahti Ari-Pekka Aho tuli vastaan samalla tavoin tarkasti silmät pallossa. Tuloksena raju törmäys Loikkasen ja Ahon kesken. Ottelua oli pelattu hieman yli kuusi minuuttia.

Törmäyksessä Ahon maski-mallinen kasvosuojus irtosi ja hän kaatui jäähän ilman kypärää. Aho jäi makaamaan jään pintaan. Huolellisten ja ripeiden huolto- ja hoitotoimenpiteiden jälkeen Aho saatiin hyvään ensihoitoon ja ottelun jälkeen saatiinkin kuulla, että Aholla oli kaikki hyvin hoitotoimenpiteiden jälkeen.

Tapahtuma aiheutti 15 minuutin katkoksen ensimmäiselle jaksolle ja tämän takia pelikello näytti ensimmäisen puoliajan päättyessä 60 minuuttia.

WP 35:n maalille luisteli Eemeli Puustinen ja peli pääsi jatkumaan. 25 peliminuutilla Veiterä jatkoi siitä mihin ennen paussia jäätiin: Aleksi Seppänen maalasi T. Hauskan syötöstä 2–0:aan, Janne Hauska iski Tuukka Loikkasen hankkimasta rankkarista 3–0, Aleksi Seppänen uudelleen – taas T. Hauskan esityöstä – 4–0:aan ja Valtteri Hauska sivalsi kulmurista taukonumerot 5–0, tutusti Tomi Hauskan syöstä.

Toisella puoliajalla WP 35:n yllätyksellisyys ei enää näkynyt – ja Veiterä takoi samaa tahtia: vihdoin Tuukka Loikkanen sijoitti varman maalin Seppäsen syötöstä ja taululla oli jo 6–0, esityön maalin taituroi Aksi Seppänen. Nelisen minuuttia tästä eteenpäin, niin pallo vietiin kulmalle ja T. Hauska antamaan määrämittaista: keskilyöjän paikalta J. Hauska tinttasi pallon varmasti maaliin. Väistikö joku?

Toinen puolikas oli kokolailla Veiterän hallussa ja lopussa vielä Matias Lehtonen palkitsi hyvän iltansa tahtomaalilla, johon esityön teki tämän illan kentän kunkku: Tomi Hauska. Veiterän toinen kunkku löytyi kotijoukkueen maalitolppien välistä – Topi Peuhkuri torjui kaiken, WP 35 yritti ratkaisuja niin läheltä kuin kaukaa, mutta otteluun hyvin latautunut lappeenrantalaisveskari osotti olevansa A-maajoukkuepaikan arvoinen. Nollapeli kauden tässä vaiheessa on huippusuoritus.

Maalivahti Peuhkurin lisäksi Veiterästä tulevan kevään MM-kisoihin on ehdolla tänään joukkueen parhaana palkittu Aleksi Seppänen sekä tammikuun maaotteluissa huippupelit pelannut Ere Verhelä. Lisäksi Veiterästä jääpallo-oppinsa hakeneet Eetu Peuhkuri, Emil Fedorov ja Santtu Nurmi – Vetlanda BK:n suomalaiskolmikko – ovat ehdolla Irkutskiin. Katso tästä linkistä Ari Holopaisen nimeämät pelaajat ehdolle kisoihin.

Ottelun jälkeen haastattelussa WP 35:n Juho Holopainen ja Tuukka Loikkanen kertoivat monivaiheisesta pelistä tähän tapaan:

Ottelupöytis

Ottelun kokonaistallenteen voi katsoa tästä linkistä.

Puolivälierät odotetusti ja yllätyksellä liikkeelle

Muilla paikkakunnilla koettiin odotettuja – ja yllätyksellisiä – tuloksia. Lappeenrannassa erityisesti kiinnostava tulos koettiin Porissa, jossa JPS voitti kotijoukkue Narukerän numeroin 3–5. Porissa – ilman maajoukkueeseen nimettyä Riku Hämäläistä pelannut JPS – kuristi Narukerän todelliseen paineeseen. Tästä linkistä näet ottelun huippuhetket, JPS:n pelin sielu oli Lasse Tammilehto, joka on myös ehdolla MM-kisoihin. Vain voitolla perjantaina porilaisten marssi jatkuu uutta kotiottelua ja kohti mitalipelejä. Hämäläinen loukkaantui harmillisesti viimeisessä runkosarjan ottelussa Akillesta vastaan.

Porvoossa puolestaan OLS ei mahtanut mitään Akillesta vastaan (13–3) ja näyttäisi jatkavat vakuuttavia esityksiä kauden tässä vaiheessa. Oululaisilla taitaa olla kausi paketissa jo perjantaina. Mikkelissä Kampparit veivät ensimmäisen ”erän” Hifkiä vastaan numeroin 3–1 . Perjantaina Brakulla punapaidoilta vaaditaan erittäin kurinalaista puolustamista ja hyvää onnistumista (ja onnea?) hyökkäyspäässä, jotta stadilaisten pelit jatkuisivat. Ehkä Kalliossa nähdään kauden kotimainen yleisöennätys, kun kaikki HIFK-kannattajat ja pääkaupunkiseudulle ahtautuneet savolaiset kannustavat omiaan?

Lappeenrannassa nähty WP 35 ei pystynyt viemään kotietua Veiterältä. Veiterän ja WP 35:n ottelusarja on vahvasti katkolla perjantaina Varkaudessa. Veiterälle ei kylläkään riitä ”pelkkä rutiinisuoritus” hyvänä kotijoukkueena pidettyä WP 35:ttä vastaan, vaan vauhdin on entisestään kiihdyttävä ja syöttöjen napsahdettava lavasta toiseen – kuten tänään Kisapuistossa. Ottelu Kämärin legendaarisella jääpalloareenalla alkaa klo 19 ja seurattavissa ainakin LiveScoren kautta.

Ottelun kuvat, Patric / VMH:

Bandytoimitus