Veiterä valmiina kohtaamaan Akilleksen – katso pienoisdokumentti valmistautumisesta

Veiterämedia teki keskiviikkoiltana tiedusteluretken edustusjoukkueen kopille. Huolto, valmennus ja pelaajat tuntuivat olevan levollisella mielellä ennen perjantaita, jolloin Bandyliigan runkosarja huipentuu kärkijoukkueiden kohtaamiseen.

Huolto pitää joukkueesta huolta – monella tavalla. Ja jotta pelaajien luistimet voidaan huoltaa hyvin, on myös teroituskonetta huollettava aika-ajoin, kuten Ilkka Hauska tekee. Joukkueen toinen huoltaja Reino ”Reiska” Tuulasvaara puolestaan vietti keskiviikkona vuosipäiväänsä; nyt jo 74. kertaa.

Joukkueen nuorisoryhmään kuuluvat Matias Lehtonen ja Topi Pesonen odottavat myös silminnähden innoissaan perjantain peliä. He ovat valmiita tiukkaan otteluun – on tulevan perjantain säätila mikä hyvänsä. (Tätä kirjoitettaessa Ilmatieteen laitos lupailee loistavaa säätä: pikkupakkanen ja kevyttä tuulta.)

Myös päävalmentaja Valeri Gratsev on odottavalla mielellä perjantain suhteen ja uskoo, että tuolloin nähdään kauden parasta jääpalloa. Gratsevin mukaan Akilles on todellinen huippujoukkue, ja onkin hienoa, että juuri ennen pudotuspelejä voidaan kotiyleisön edessä pelata todellinen huippupeli. Yleisölle on luvassa kauden parasta bandyä, Gratsev lupaa.

Joukkueenjohtajaksi tälle kaudelle tullut Harri ”Hate” Peuhkuri on kokenut jääpallotoimija. Haastattelussaan Hate kertoo taustastaan T-joukkueiden valmennuksesta ja maajoukkueen joujo:na takavuosina. Ja kyllä hän itsekin vielä sitoo luistimet jalkaansa – ja kiitää UK Bandy Cupin peleissä tarunhohtoisessa Kiitureiden paidassa.

Harrin veljenpoika, maalivahti Topi Peuhkuri löytyi jumppaamasta toisen pukuhuoneen lattialta. Mikäs siinä on molarin venytellä ja verrytellä – Topi odottaa perjantain ottelusta tiukkaa kamppailua ja toivoo paikalle paljon lappeenrantalaisia jääpallofaneja. Luvassa on hieno huipennus runkosarjan päätteeksi.

Oheisessa VMH Huttisen editointipajan tuottama lyhytdokumentti keskiviikolta:

Veiterän osalta runkosarjan viimeinen ottelu alkaa perjantaina 14.2. klo 19.

Tervetuloa – vaikkapa kummin kanssa – seuraamaan ja jännittämään Veiterän poikien peliä!

Dokumentin tuotanto ja leikkaus: VMH Huittinen
Kuvaus: Antti Vasara
Haastattelut: Topi Äikäs