Veiterä voiton päässä finaalista

Veiterä – Narukerä 4–1 (4–0)
Veiterä kaatoi Porin Narukerän välieräsarjan kolmannessa kohtaamisessa ja johtaa nyt voiton 2–1. Finaalipaikka on katkolla tulevana perjantaina Porissa.

Lappeenrannassa nähtiin jälleen kovin kaksijakoinen peli: ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet esittivät hienoa, luistelevaa peliä. Toisen jakson alussa Kisapuistoon saapui yllättävä ja käytännössä koko toisen puoliajan kestänyt rae- ja räntäsade, joka teki normaalin jääpallon pelaamisen mahdottomaksi.

Ottelun tärkeys korostui molempien joukkueiden otteissa: hyökkäyksiä vyörytettiin aktiivisesti päädystä toiseen ja todennäköisesti ensimmäisellä jaksolla nähtiin Kisapuiston kentällä parasta jääpalloa tänä talvena. Veiterä oli aavistuksen aktiivisempi pallon kanssa ja pyrki suoraviivaisiin ratkaisuihin kaaren tuntumasta. Narukerän parhaat tilanteet syntyivät, kun pitkillä nostoilla tavoiteltiin kärkimies Joona Rajalaa, mutta tällä kerralla kakkospalloihin ei päästy kunnolla kiinni.

Veiterä avasi maalitilin 22. minuutilla kun Eetu Peuhkuri pääsi vapaaseen lyöntipaikkaan ja näytti miksi hän on Bandyliigan parhaita pelaajia: maailmanluokan lyöntimaali vasempaan yläkulmaan: 1–0. Veiterä oli aktiivinen kaiken aikaa ja Kalle Pesosen hankkimasta kulmurista Esko Liukkonen pääsi tillaamaan pallon toistamiseen Kerä-verkkoon (25. min).

Ja vain minuutin päästä tästä, niin oltiin uudelleen Veiterän kulmalyönnissä. Ensimmäisen yrityksen jälkeen Ere Verhelä pääsi vapaaseen lyöntipaikkaan eikä erehtynyt: 3–0 ja kellossa vasta 26 minuuttia.

Veiterän nopean johtoaseman myötä tilanne rauhoittui ja Veiterä tyytyi rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä ja pitämään palloa omalla joukkueellaan. Jakson loppua kohden Narukerä aktivoitui ja mm. Tuomas Antikainen loi vaarallisia hyökkäyksiä, mutta aivan parhaimmille paikoille Narukerän hyökkäyskalustoa ei päästetty – Juuso Kärmeniemen johtama Veiterän puolustus vahva ja pelasi tarkkaa peliä.

Kun ensimmäinen puolikas oli kallistumassa jo loppuun, Verhelä pääsi toistamiseen hyvää lyöntipaikkaan Tuomas Liukkosen ampumasta paluupallosta ja taululla numero jo 4–0. Ensimmäinen puolikas osoitti, että Veiterä tahtoi todella voittoa ja oli ottelussa edellä.

Jyräys ja pamaus: talviukkonen iski

Toinen puoliaika alkoi omituisissa merkeissä: kenttämiehet olivat tehneet erinomaista työtä ja jää oli höylätty ja jäädytetty ensiluokkaiseen kuntoon, tuomarit liukuivat kentälle – ja samalla alkoi todella harvinainen rae- ja räntäsade.

Paikallislehti Etelä-Saimaa tiesi kertoa, että ”illalla noin kello 19.30 aikoihin salama välähti pimeällä taivaalla ja ukkonen jyrähti. Samaan aikaan taivaalta saatiin lumiraekuuro ja tuuli kävi puuskaisena.”

Ilman kattoa ja muuta sääsuojaa oleva jääpallokenttä oli hetkessä täynnä raskasta ja nihkeää nuoskalunta, joka teki vauhdikkaan pelaamisen mahdottomaksi. Kieltämättä molemmat joukkueet kärsivät tilanteesta ja varmasti Narukerä-leirissä sadateltiin huonoa keliä.

Koko toisen jakson ajan vallinnut lumi- ja räntäsade hyydytti peliä ja joukkueet tyytyivät lyömään ja heittämään pitkään palloa kohti vastustajan rankkarialuetta. Narukerä otti aikalisän 58. minuutilla ja muutti pelisysteemiään niin, että kippari Ville Aaltonen nostettiin Rajalan, Mustosen ja Paukkosen rinnalle kärkeen rouhimaan palloja omalle joukkueelle, mutta tulos jäi vaisuksi. 87. minuutilla Tomi Mustonen pääsi tekemään Rinat Shamsutovin syötöstä kavennuksen ja samalla loppunumerot: 4–1.

Kun aikalisän ja muiden katkojen aiheuttama lisäaika oli pelattu, niin Mats-Olof Gustafsson päätti pelin loppuvislaukseen. Tuomarikolmikko Gustafsson–PietiläinenKaipia pärjäsivät tänään hyvin – vaikeista olosuhteista huolimatta.

Ottelupöytäkirja

Finaali Porvoossa, perjantaina jatkuu

Tilanne on nyt se, että Veiterä voi panna sarjan poikki perjantaina 5.3. Porissa. Narukerä tiedetään kovaksi kotijoukkueeksi, mutta Veiterän esittäessä samaa peliä kuin tänään kotikentällä, ovat porilaiset vaikeuksissa.

Toinen välieräpari saatiin päätökseen Porvoossa. Akilles vei finaalin kotikentälleen kolmannella voitolla ja JPS:n on tyytyminen pronssipeliin tällä kaudella. Bandyliigan finaali pelataan Porvoossa lauantaina 13.3.

Veiterä – Narukerä ottelun kuvat By: Topi Lainio / VMH

Pelin jälkeen valmennusryhmistä Narukerän Tuomas Erkkilä ja Veiterän Joonas Ylä-Outinen kertoivat illan pelistä näin:

Ottelun striimi on nähtävissä tästä linkistä
(Pahoittelemme muutamia teknisiä ongelmia tämän illan livelähetyksessä.)

–Bandytoimitus