Veiterä voittojen tiellä, Cup-finaali edessä

Veiterä kaatoi toisessa Suomen Cupin ottelussa Mikkelin Kampparit numeroin 3-2 (2-0). Ottelu oli erittäin jännittävä ja ratkesi vasta aivan lopussa. Voiton myötä Veiterä pelaa jälleen Suomen Cupin finaalissa.

Paikka finaalissa ratkesi käytönnössä Kampparit-voittoon. Lohkovaiheen otteluista vastassa on enää Narukerä, joka on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Akilles- ja Kampparit-voitot takaavat Veiterälle lohkon ykkössijan. Vastaan tulee joko JPS Jyväskylästä tai vahvasti nousukuntoinen OLS.

Finaaliottelun paikka ja ajankohta määritellään myöhemmin, tarvittaessa Liittohallituksen kätilöimänä.

Fedorov ratkaisi voiton

Kampparit-pelissä ensimmäinen kolmevarttinen mentiin Veiterän merkeissä, taukotulos 2-0 kertoo tästä. Veiterän maalintekijöinä olivat Ere Verhelä ja Emil Fedorov.

Kampparit nousi toisella jaksolla vahvan esityksen ansiosta tasoihin Kalle Lempisen ja Juho Liukkosen maaleilla. Peli ratkesi vasta aivan loppuhetkillä, kun liukas hyökkääjä Emil Fedorov pääsi sivaltamaan illan toisen osumansa. Loppuhetkiin asti taisteltiin ja se takasi Veiterälle voiton.

Joukkueenjohtaja Lauri Segerman kertasi illan tullen vielä ottelun kulkua Bandytoimitukselle:

”Oikeastaan meillä ei ollut mitää hätää ottelun aikana. Mentiin hyvällä pelillä johtoon ja toisen puolikkaan aikana myös hallittiin peliä. Kamppareiden maalit tulivat kulman jälkitilanteesta ja osin onnekkaalla Liukkosen lyönnillä maalin takaylänurkkaan.”

”Liukkonen on kyllä armoton maalintekijä ja ehkä siinä meidän alakerran kommunikointi jäi vajaaksi”, Segerman pohdiskeli.

Toisen jakson lopulla Veiterä sai vyörytettyä tilanteita mikkeliläisten maalille. Emil Fedorovin ampumaan ratkaisumaaliin Segerman jakoi tunnustusta myös Aksi Seppäselle:

”Todella vahva pallon ylöstuonti Aksilta, kyllä! Oikea-aikainen syöttö suoraan Emilille ja siitä pallo reppuun. Lopussa puolustus oli tiivis ja tie Cup-finaaliin selvä”, Lare kertasi.

Vielä ei ole voitettu ”mitään”. Joukkueen tähtäin on ehjässä ja nousujohteisessa Bandyliigakaudessa, johon Suomen Cup antaa mukava lisämausteensa. Näin Segerman:

”Cuppi antaa hyvää harjoituspeliaikaa kauden kynnyksellä. Joukkueiden voimasuhteet saattavat vaihdella kovastikin kauden aikana ja meidän tavoitteet – kuten varmasti muillakin – ovat Bandyliigassa.”

Sunnuntaina kohdataan vielä Narukerä, jonka pelit ovat ovat sujuneet hieman alavireisesti. Veiterä ei höllää kaasujalkaa tipan vertaan vaan peliin lähdetään tosimielellä ja voittamaan.

Bandytoimitus