Veiterä voittoon Botniasta: Fedorov ratkaisi…

Veiterän ja Botnian Bandyliigaottelu päästiin pelaamaan erittäin hyvissä oloissa: -2 astetta pakkasta, puolipilvistä ja heikkoa länsituulta. Ilahduttavan runsaslukuinen yleisö näki vauhdikkaan ja jännittävän ottelun, jossa Veiterän hahmoksi nousi Emil Fedorov.

Veiterä – Botnia 3–2 (1–2)

Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä, jossa hyökkäyspäähän ei otettu turhia riskejä. Tiviis keskialueen puolustaminen sekä varma alakerran pelaaminen tuntui olevan teemana molemmissa ryhmissä.

Ensimmäistä maalia saatiin odotella 10. peliminuutille, kun Tomi Hauska vapautti Emil Fedorovin maalintekoon. Emil osui lähietäisyydeltä ja Botnian maalissa pelanneella Juuso Tervosella ei ollut mahdollisuuksia saada palloa kiinni. Mainittakoon, että tänään vietettiin Tompan 31-vuotissyntymäpäiviä.

Kuitenkin jo heti kahden seuraavan minuutin aikana Botnia tuli tasoihin ja ohi. Ensin Jimi Heinosen ja Tomi Herrasen yhteispelillä ja heti perään Niklas Johansson pääsi viemään Kasperi Hirvosen esityöstä vierasjoukkueen johtoon. Peliä oli pelattu 12 minuuttia ja Botnian johtoasema näytti tekevän kotijoukkueen pelaamisesta varovaista ja epävarmaa…

Näissä numeroissa mentiin kuitenkin viettämään taukoa.

Toisella puolikkaalla kentälle luisteli vahvasti latautunut ja voitontahtoinen kotijoukkue. Ote kääntyi vääjäämättä Veiterälle ja joukkue sai vyörytettyä hyviä tilanteita vastustajan maalille. Vaikutti siltä, että akselit Tomi Hauska–Tero Liimatainen sekä Aleksi SeppänenJanne Hauska ovat löytämässä toisiaan ja se antaa Veiterän hyökkäyksiin tehoja.

Lisäksi ottelun hahmoksi noussut Emil Fedorov oli iskussa: pelin 61. minuutilla hän teki esityön Janne Hauskan iskemään kavennusmaaliin ja vihdoin ottelun 80. minuutilla Fedorov pääsi nostamaan pallon reppuun hienon yksilösuorituksen jälkeen.

Pelin lopulla Botnialle tuomittiin pari jäähyä ja se rikkoi vieraiden peliä. Botnia sai aikaan pari pahaa myllytystä Veiterän maalille, mutta maalia vahtinut Topi Peuhkuri piti pintansa. Huh. Lappeenranta ei siis muuttunut siniseksi, eikä sinivihreäksi vaan pysyi edelleen vihreänä

Voitto oli todella tärkeä Veiterän kannalta: keskinäisten pelien maaliero on Botnialle 8–5. Loppukauden kannalta tämänpäinen voitto antaa Veiterälle hyvät saumat kammeta itsensä vielä neljän sakkiin…

Ottelun jälkeen Veiterän maalivahti Topi Peuhkuri oli hyvällä mielellä:

 

Veiterän kotipelit jatkuvat keskiviikkona 8.2. kun Kisapuistoon saapuu sarjan toinen kärkijoukkue Kampparit.

–Bandytoimitus