Veiterälle avausvoitto Bandyliigassa

WP 35 – Veiterä 2-4 (2-2)

Veiterä avasi Bandiliigan 2022–23 voitolla Kämärillä. Ottelussa näkyi tyypillisesti alkukauden tilanne: molempien joukkueiden peli oli vielä vähän keskeneräistä ja virheitä sattui molemmille joukkueille.

Veiterä avasi terävästi: jo toisella peliminuutilla Matias Lehtonen vei vierasjoukkueen 0–1-johtoon oivallisen kuljetuksen päätteeksi, jossa hän kiersi koko WP-puolustuksen oikealta kantilta ja kolautti pallon maaliin.

Sen jälkeen myös kotijoukkue sai juonesta kiinni ja Holopaisen Juho osui Nissisen Niko pitkästä syötöstä ja toi keltapaidat tasoihin. Seitsemän minuuttia tästä ja Veiterän vasen pakki, Emil Segerman pääsi iskemään kulman jälkitilanteesta Veiterän 2–1-johtoon. Upea laukaus lähti noin 25 metrin päästä ja painui oikeaan yläkulmaan.

Jakson lopulla näytti lauteille siltä, että Veiterä vei peliä ja ikään kuin WP 35:n puhti olisi vähän hiipunut – mutta Wp teki osuman: Arvi Lindelöf toi kotijoukkueen tasoihin 2–2 ja näissä numeroissa lähdettiin taukomehulle.

Toisella jaksolla pelin tasaisuus korostui. WP 35 pääsi yrittämään maalia kulmista ja Veiterän hyökkäykset jäivät usein keskialueelle. Kuitenkin Veiterä vei peliä ja Joonas Peuhkuri pääsi kippari Ere Verhelän nopeasta syötöstä pieneen kulmaan ja iski vastustamattomasti pallon maaliin: 3–2 Veiterälle (57. min).

Veiterä pääsi muutaman kerran hyökkäämään tehokkaasti ja 73. minuutilla Samppa Äikäs viimeisteli Ere Verhelän lyömän pallon pallo repoundista maaliin. Veiterä johti 4–2 ja jotenkin WP 35:n asenteesta näki, että tappio tuli.

Tästäkin huolimatta WP 35 teki pelin lopun vaikeaksi Veiterälle, joka sortui jäähyihin. Lopulta tuomari Antti Malaskan antaman lisäajan lopulla Veiterältä jäähypenkillä istui neljä ukkoa (Hyvärinen. Äikäs, Peuhkuri ja Segerman). Tasapuolisuuden vuoksi Wepsuilta jäähyä kärsivät Nissinen ja Karppinen. Sitten peli päättyi ja taululla olivat numerot 2–4.

Ottelupöytäkirja

Pelin jälkeen Veiterän parhaana palkittiin Joonas Kankkunen, joka oli oikeaan osuva valinta – paikoin hän piti joukkuetta pystyssä ja takasi voiton Veiterälle.

Veiterän päävalmentaja Tero Nieminen ja maalitilin jo ensimmäisessä pelissä avannut Emppu Segerman olivat tyytyväisiä avauspisteisiin:

Veiterä avaa kotipelit perjantain 25.11. ottelulla Porvoon Akillesta vastaan Kisapuistossa. Luvassa on tiukka peli, jossa kohtaavat viime kauden finaalijoukkueet. Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon – ottelu alkaa klo 19.

Bandytoimitus