Veiterälle kotipisteet Leo Segermanin 60-vuotisjuhlaottelussa

Veiterä – WP 35 8–4 (5–3)

Veiterän peli sujui tänään talvisesta pakkassäästä huolimatta liukkaasti. Pallo pysyi maltillisesti omalla joukkueella ja tarvittavat paikat käytettiin tehokkaasti. WP 35 ei pystynyt haastamaan tehokasta kotijoukkuetta tänään. Samalla juhlistettiin Leo Segermanin 60-vuotisjuhlia.

Satakunta pakkasta pelkäämätöntä jääpallon ystävää oli saapunut seuraamaan peli Kisapuistoon. Ottelun alkaessa pakkasmittari näytti kuuttatoista pakkasasetetta, pelin lopulla pari astetta enemmän.

Veiterä aloitti maalinteon jo kuudennella minuutilla, kun Saska Söderholm pamautti kolmospaikalta Sakke Haapiaisen antaman kulman suoraan reppuun. Noin puolitoista minuuttia tästä, niin ottelun hahmo, Veiterä-kippari Janne Hauska räväytti pallon kattoon kaaren tuntumasta. Avausyötön antoi Keni Mustalahti.

Ere Verhelän tahtomaali ja Jannen ampuma rangaistuslyönti vei kotijoukkueen 4–1-johtoon. WP 35 Aleksei Ibatulov oli avannut vieraiden maalitilin 22. minuutilla. 1. puoliskolla Verhelä pääsi maalaan vielä toistamiseen, tällä kertaa Tomi Hauskan tarjoilusta. Numeroissa 5–3 mentiin viettämään taukoa.

Upi Partanen: Hyvältä näyttää, pallo elää hyvin

Katsomosta tavoitettu 1970–80-lukujen tähtipelaaja Urho Upi Partanen näki Veiterän pelin menneen talven aikana eteenpäin:

”Kyllä minusta nyt näyttää hyvältä. Pallo elää hyvin pelaajalta toiselle ja pojat eivät hätäile tilanteissa.”

Erityisesti Upi oli mielissään siitä, että pelaajat eivät sorru yksin yrittämiseen vaan lainaavat palloa pelikaverille:

”Syöttäminen on koko pelin tarkoitus ja alkukauteen verrattuna nyt mennään oikeaan suuntaan pelissä. Se lämmittää vanhan pelimiehen mieltä,” linjasi Partanen ja vierellä todisteltiin Veiterän veteraaniryhmän puolestaan samoja ajatuksia.

Toinen puolisko jatkui edelleen Veiterän istuessa edelleen tiiviisti kuskin paikalla: aivan jakson alussa Tomi Hauska puolestaan osui kulmurista ja numerot olivat jo 6–3. 68. minuutilla Veiterä-veskari Topi Peuhkuri nappasi Ivan Fedorkov rankkarin yhdellä kädellä kiinni.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Janne Hauska iski vielä yhden lisää ja Söderholm lisäsi kotijoukkueen maalitiliin vielä kahdeksannen osuman. Vieraiden Fedorkov kaunisteli loppunumerot aivan pelin lopussa.

Viialainen: Jääpallo voisi olla Suomessa suurempi laji

Maakuntajohtaja Matti Viialainen kommentoi ennen ottelua jääpallon asemaa tähän tapaan:

 

Kopra: Hauska oli kuin kone

Illan juhlaottelussa oli paikalla arvovaltaisia kutsuvieraita ja pyttykerhossa peliä seurasi silmä tarkkana kansanedustaja Jukka Kopra. Hänen mielestään jääpallo tarjoaa hienon urheilulajin, jossa tempo, taktisuus ja pelaajien vauhti tarjoavat hienoa nähtävää:

Koutsi Erkkilän kommentit voitetun ottelun jälkeen

Erkkilä oli tyytyväinen omien tehokkuuteen ja pallolliseen peliin, mutta muistuttaa – tyylilleen uskollisena – puolustuspelaamisen merkitystä:

 

Leo Segerman 60 vuotta

Ottelussa juhlistettiin Veiterän pelaajalegenda Leo ”Leksa” Segermanin 60-vuotispäiviä.

Ottelun alussa Veiterän edustusjoukkue antoi Leksalle pienen muiston: jääpallomailassa oli luonnollisesti kaikkien nykyisen Veiterän edustusjoukkueen nimmarit sekä polkupyörästä tuttu pirikello. Sitä rimpauttamalla Leksa voi kätevästi ilmoittaa joukkuekaverille olevansa vapaassa syöttöpaikassa…

Leon 60-vuotisjuhallisuuksien yhteydessä muusikko Mauri Nylund oli sanoittanut ja sovittanut tuttuun Pekka Ruuskan kappaleeseen Rafaelin enkeli uudet sanat. Ne julkaistaan tässä Maurin ja päiväsankarin luvalla – olkaa hyvä:

Halki tuhannen sumuisen stadionin / Leksa kiitää gasellin askelin
Yllä hänellä on Suomi-jumpperi / Sai sen jääpalloliitolta lainaksi
Tämä neonsäde silmiä häikäisee / Hiki lentää kun Leksa polkaisee

Anna minulle vielä kulmuri
Ylänurkkaan se menee varmasti

Tytöt huiskivat kauniina kutreissaan / Ujo Leksa ei sinne katsokaan
Ne sirosti niskojaan niksauttaa / Anni sanoo että katsoa kyllä saa
Paikat jäykkänä aamuun aukeaa / Valmentaja sanoi että mene treenaamaan

Kaurapuuroa aamupöydässä / Leksa tarvii kunnon evästä
Kumpi voittaa Kruno vai Leijona / Kysyy Leksalta pelissä johtaja
Mikä minä olen sille vastaamaan / Pelikentällä se ratkaistaan

Anna minulle vielä kulmuri
Ylänurkkaan se menee varmasti

(san. ja sov. M. Nylund, sävel: Pekka Ruuska)

Veiteräväki onnittelee 60-vuotista seuraikonia ja toivottaa Leolle ja koko perheelle mukavia ja toimeliaita vuosia eteenpäin!

Veiterän seuraava kotiottelu on perjantaina 22.1. Silloin vastaan asettuu Porvoon Akilles. Tervetuloa seuraamaan ja kannustamaan Veiterää!

–Bandytoimitus