Veiterälle pronssia tiukan kamppailun jälkeen

Veiterä–Akilles 5–4 (1–2)

Veiterä ja Akilles tarjosivat jännittävän ottelun Bandyliigan pronssimitaleista. Joonas Peuhkurin tahtomaali ottelun 87. minuutilla toi ratkaisun ja voiton kauden viimeisestä ottelusta.

Bandyliigan pronssiottelu pelattiin hyvässä talvisäässä, noin 400 katsojan jännittäessä. Ensimmäisellä jaksolla edettiin varovaisissa merkeissä kuin kuulostellen millaisella taktiikalla vastustaja lähtee peliin…

Maaleja saatiin odottaa reilu kaksikymmentä minuuttia: ensin kotijoukkueen kippari Ere Verhelä iski isännät kulmurista johtoon ja parin minuutin kuluttua tästä vieraiden kippari Joakim Nordström tasoitti peli – samoin kulmalyönnistä.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Akilleksen sotaratsut Ville-Veikko Angeria ja Matti Vainio tarjosivat jääpallomaalin, jossa Vainio sai pallon keskikentällä Angerialta ja kuljetti kaaren päälle, jossa syötti uudelleen Angerialle, joka viimeisteli vieraat taukojohtoon.

Ensijakson loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, jossa Veiterän peliä vahvasti rakentanut Eetu Peuhkuri loukkaantui ja tuli hetkeksi vaihtopenkille huoltamaan jalkaansa. Akilles-puolustus ei ehtinyt pois Peuhkurin luistelulinjalta ja pelaajien jalat sotkeentuivat sen sekunniksi toisiinsa. Kovan tällin jälkeen peliä jatkettiin kuitenkin maaliheitolla.

Joonas Peuhkuri ratkaisijana

Toinen puoliaika alkoi Veiterän osalta räväkästi: Tuomas Antikainen toi pallon päätyviivaa pitkin maalille ja nosti terävästi ohi Iikka Lempisen – peli oli näin tasoissa ja alkoi vähän kuin uudelleen. Veiterän painoi päälle ja hyvässä vireessä ollut Matias Lehtonen rakensi 52. minuutilla tekopaikan EPeuhkurille, joka ei erehtynyt ja nosti kotijoukkueen johtoon.

Peli oli toisella jaksolla selvästi vauhdikkaampaa ja Veiterä aloitteellisempi. Tämä näkyi myös tulostaululla – mutta vain hetken. Seuraavalla minuutilla Matti Vainio pääsi vapaasti kuljettamaan palloa keskialueelta tekopaikkaan ja iski vieraat tasoihin. Akilles sai tästä hyvän vaihteen päälle ja V-V. Angerian terävä karvauspeli vapautti nuoren Rufolf Sadakovin pujottelemaan Veiterä-puolustuksen läpi: tauluun 3–4 vieraille ja porvoolaisyleisössä puhkesi riemu.

Näin mentiin noin vartti ja Veiterä painoi kaasua. Se oli ottelun viimeisen puolen tunnin kohdalla hallitsevampi ja Akilles ei enää päässyt vaarallisiin hyökkäyksiin. Veiterä vyörytti peliä kohti Akilleksen Raoul Karlqvistin johtamaa puolustusta 78. minuutin kohdalla Tuomas Antikainen oli terävänä Veiterä-hyökkäyksen ampumassa paluupallossa – siitä tasoitus ja osoitus siitä, että peli ei suinkaan ollut vielä ohi.

Viimeisen viiden minuutin kohdalla Veiterän joukkue osoitti haluavansa pitää pronssit Lappeenrannassa: tilanteita luotiin Lempisen maalille ja 87. minuutin täyttyessä Joonas Peuhkurin osumalla Veiterä siirtyi 5–4-johtoon Samppa Äikkään antaessa ratkaisevan syötön.

Akilles nappasi samalla aikalisän ja sen jälkeen alkoi mieletön mylläkkä Veiterän maalilla. Saku Herranen ja joukkue kesti loppuun ja JPeuhkurin tekemä maali jäi ottelun viimeiseksi. Erotuomari Juha-Matti Kanniainen vislasi lisäajan jälkeen viimeistä kertaa pilliinsä, ja Veiterän pelaajat säntäsivät onnittelemaan toisiaan.

Pronssit siis Veiterälle ja Porvoon Akillekselle sarjassa neljäs sija. Akilles nousi runkosarjan viidenneltä paikalta semifinaaleihin ja voidaan sanoa, että Akilleksen loppukausi oli kuitenkin nousujohteinen. Kisapuiston pronssipelissä porvoolaisten esitys oli hyvä, ja varmasti myös rajusti omiaan kannattanut yleisönosa vaikutti porvoolaisten esitykseen myönteisesti.

Ottelupöytäkirja

Ottelutallenne Veiterän Youtube-kanavalla

Kausi paketissa

Pelin jälkeen joukkueiden valmentajat Juha Laitinen Akilleksesta ja Veiterän Tero Nieminen pohtivat käytyä pronssipeliä ja kulunutta kautta tähän tapaan:

Jääpallokausi huipentuu huomenna lauantaina Narukerän ja Kamppareiden finaaliin. Sitä seurataan Saimaan tällä kantilla hieman haikeana, ja saavutettu pronssimitali antaa aiheen valmistautua seuraavaan kauteen entistä terävämmin. Valmennuksessa Tero Nieminen ja Joonas Ylä-Outinen ovat taustaryhmänsä kanssa tehneet valtavan määrän töitä sen eteen, että mitalitaso voitiin pitää. Voidaan sanoa, että mestaruuskaudesta muuttunut Veiterä pystyi uudistumaan sen verran, että lappeenrantalaiset pysyivät edelleen mitalikannassa.

–Bandytoimitus