Veiterän edustajia maajoukkueryhmissä

Näin kotimaisena sarjakauden avauksen kynnyksellä Jääpalloliitto on julkaissut perinteiset maajoukkueiden tarkkailuryhmien nimilistat. Veiterä- ja eteläkarjalaistaustaisia pelaajia on A-, M21- ja P19-maajoukkueissa. Myös naisten maajoukkueessa Lappeenrannalla ja Etelä-Karjalalla on vahva edustus.

Miesten maajoukkueen tarkkailuryhmään on nimetty Veiterästä Topi Peuhkuri, Ere Verhelä, Tomi Hauska ja Janne Hauska. Uutena nimenä mj-tarkkailuun nousee Ere Verhelä, joka ei ole aiemmin eli poikien ja nuorten maajoukkueissa esiintynyt. Ere otti tiedon tarkkailuryhmään pääsystä tyynesti vastaan:
– Onhan siellä paljon nimiä, mutta hyvältä se tuntuu. Se on osoitus, että oikeaan suuntaan on kehitys mennyt.
– Laaja lista kertoo myös siitä, että meitä kotimaassa pelaavia seuraan myös tarkasti, Ere Verhelä sanoo.

Hauskan veljeksistä Tomilla on tilillään nelisenkymmentä A-maaottelua ja Janne on pukenut leijonapaidan ylleen parikymmentä kertaa. Maalivahtien osalta kilpailu maajoukkueeseen on erittäin kova: Ruotsin pääsarjatasolla pelaa useampi huippuveskari. Topi Peuhkurilla on tilillään kaikki mahdolliset maajoukkuetasot ja pari A-maaottelua.

Muita tuttuja nimiä A-maajoukkueen tarkkailuryhmässä ovat Vetlanda BK:n kolmikko Emil Fedorov, Eetu Peuhkuri ja Santtu Nurmi sekä nykyisin HIFK:ta edustava Joonas Peuhkuri.

Kauden tässä vaiheessa A-maajoukkueen tarkkailuryhmässä on 38 kenttäpelaajaa ja viisi maalivahtia. Päävalmentajana on varkautelaislähtöinen, suuri suomalainen jääpalloprofiili Ari HolopainenLinkki liiton uutiseen

Sivutukena viihtyvä Ere Verhelä (#91) on uusi nimi maajoukkuelistoilla (kuva: VMH Huittinen/Patric).

Nuorisokaarti vahvasti esillä

M21-joukkueen tarkkisryhmään on nimetty Matias Lehtonen, Topi Pesonen ja Tuukka Loikkanen. Kolmikko on vakiinnuttanut paikkansa Veiterän avauskympissä ja varsinkin Matias ”Masa” Lehtosen kauden alku on ollut vahva – viime talven ollessa asevelvollisuuden takia hieman rikkonainen.

Ryhmässä on neljä maalivahtia ja 21 kenttäpelaajaa. M21:sten käskyttäjänä toimii torniolais-porilainen Heikki Hyvönen. Ikäluokan MM-kisojen pitopaikka on Arkangeli ja ajankohta on muita hieman poikkeava: 20.–22.12.2019. Linkki liiton uutiseen

Vielä viime vuonna P19-maajoukkueen maalipyssynä häärinyt Tuukka Loikkanen (#71) kolkuttelee nuorten miesten (M21) maajoukkueen kärkipelaajan paikkaa tällä kaudella (kuva: VMH Huittinen/Patric).

P19-maajoukkueen tarkkailuryhmä julkistettiin keskiviikkona 13.11. ja listalta löytyy Veiterää ja tämän kauden ajan Nässjö IF:tä edustava Samppa Äikäs. Sampan vaihto-opiskeluvuosi Nässjön Brinellgymnasiumissa ja NIF:ssä on hyvässä vauhdissa: maali per ottelu alkanut P19-elitserien lupailee hyvää kautta ja yksi välitavoite kaudella ovat Helsingissä tammikuun lopulla pidettävät MM-kisat.

P19-mj:n päävalmentajana on Teemu Laitinen ja ryhmään on nimetty neljä maalivahtia ja 19 kenttäpelaajaa. Linkki liiton uutiseen

Pelikauden 2019-20 Nässjö IF:ää edustava Samppa Äikäs (#17) tavoittelee paikkaa tutussa 01-02 -ikäisten maajoukkueryhmässä (kuva: Veiterän arkisto).

Veiteräväki toivottaa tarkkisryhmäläisille sekä kaikille maajoukkueille menestystä kauteen!

Bandytoimitus