Voitto Narukerän mukana Poriin

Kisapuiston alkuillassa nähtiin tarkka ja tasainen vääntö viime kauden mestarin ja pronssimitalistin välillä.

 

Ottelusta voitiin odottaa ennakkoon tasaista. Veiterä on aloittanut kauden loistavalla puolustuspelillä ja iloisella joukkuepelillä. Odotettavissa oli myös, että Narukerä tulee sisuuntuneena peliin ensimmäisen pelin murskatappion jäljiltä.

Pelikuva vaikuttikin olevan alusta asti  ennakko-odotusten mukainen. Tarkkaa ja uhrautuvaista puolustuspeliä molemmilta joukkueilta, joskin Veiterä näytti hallitsevan palloa ja sitä kautta pelitapahtumia, kuten vahvan kotijoukkueen kuuluukin. Veiterän hyökkäykset päättyivät kuitenkin useasti Narukerän sumppuun ja tuntui, että palloa ei saatu maalille asti ei sitten millään.

Ottelua oli pelattu 10 minuuttia ja kuin varkain viime kauden mestari rokotti vastahyökkäyksestä. Asialla viime kaudella isoja kehitysaskelia ottanut Varkauden kasvatti Kristian Paukkonen, joka pääsi yllättämään Veiterän maalilla tänään pelanneen Saku Herrasen. 30 minuutin kohdalla pallo asetettiin Narukerän pilkulle ja laukausta asettui ampumaan, kukas muukaan, kuin Janne Hauska. Janne valmistautui lyömään perinteisesti ”litistyslyöntiä”, jossa pallo ikään kuin litistetään mailan ja jään väliin. Tuttuun ja turvalliseen tapaan pallo painui vastustamattomasti verkkoon. Ennen puoliaikaa Kerä pääsi vielä rokottamaan kotijoukkuetta ennen puoliaikaa, tällä kertaa asialla Iiro Raukko ja syöttäjänä viime kauden Bandyliigan parhaimmistoon kuulunut Eero Paavola. Tauolle näin ollen vierasjoukkueen 1-2 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta harmillisesti, kun vieraiden parhaana palkittu Kristian Paukkonen maalasi toistamiseen. Tämän jälkeen Veiterä otti aktiivisen roolin pelissä ja alkoi vimmattu takaa-ajo. Harmittavasti jääpallo on maalintekopeli ja tuntui ettei palloa saatu Narukerän verkon porukoille vahingossakaan. Lukuisat kulmat ja pitkälle painuneet hyökkäykset painuivat Kerä-pelaajien muuriin tai Santeri Rantasen suojuksiin. 89 minuutilla Veiterän kapteeni Ere Verhelä kavensi lukemiksi vielä 2-3, mutta lopun muutamaa maalinedushässäkkää lähemmäksi kotijoukkue ei tänään päässyt. Täysi pistepotti lähti näin ollen keräbussissa kohti Poria.

Pelinopeuteen vaikutti tänään orastava lumipyry, mutta Kisapuistoon saapuneelle yleisölle tarjoiltiin laadukasta jääpalloa, jossa kohtasivat kaksi sarjan huippujoukkuetta. Veiterän valmentaja Joonas Ylä-Outinen kommentoi peliä seuraavasti:

-Hyvin samankaltainen peli kuin eilen. Meillä oli muutamia laadukkaita maalipaikkoja, joista ei saatu palloa maaliin. Useasti käy niin, että vastustaja ennemmin tai myöhemmin sitten rokottaa. Olen kuitenkin tyytyväinen meidän peli-ilmeeseen, puolustamiseen ja pelinrakenteluun. Olemme oikealla tiellä ja tästä kun kehitys meillä jatkuu, tulemme olemaan todella vaikea voitettava tällä kaudella. Kova työ jatkuu.

Veiterän viikonlopun saldona siis vain yksi piste, joskin peliesitykset lupaavat hyvää ja jo nyt voi sanoa, että Veiterä tarjoaa vauhdikasta, iloista ja tasokasta jääpalloa kaikille lajin ystäville. Ensi viikolla taas jatketaan pohjoisen turneella!

Veiterän maalintekijät

Janne Hauska (OmaSP)

Ere Verhelä (Lähitapiola)