Vuosikokous takana, uusi toimintakausi edessä

Veiterä ry:n vuosikokous pidettiin keskiviikkona 29.6. UPM Kaukaan Mutterin tiloissa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Paikalla oli kaikkiaan 26 seuran jäsentä.

Vuosi- eli jäsenkokous saatiin vedettyä läpi rivakasti. Kokousväkeä keskustelutti eniten paikalliset ja alueelliset olosuhdeasiat. Seuran toimintasuunnitelmassa on kolme tärkeää kehittämisen painopistealuetta. Ne ovat: hallinnon jatkuva kehittäminen ja talousseurannan, kustannuskurin ja varainhankinnan vahvistaminen, miesten edustusjoukkueen urheilullisuuden ja tavoitteellisuuden kehittäminen edelleen sekä nuorisotoiminnan pitkäjänteinen terävöittäminen kaikissa ikäluokissa – aivan nuorimmasta pikkujunnubandyläisestä P21-joukkueeseen.

Taloudellisesti mennyt kausi ei tuottanut yllätyksiä. Seuran talous on vakaalla pohjalla ja tehtyjen analyysien mukaan vaikeimmat ajat olisivat nyt takana – kiitos tästä pj Lauri Kunnaksen napakalle taloushallinnan osaamiselle. Tiukkaa menokuria on edelleen noudatettava kaikin puolin, mutta seuran, edustusjoukkueen ja muiden toimintojen osalta voidaan edetä normaalin vuosisuunnitelman mukaisesti.

Vuosikokous päätti, että Juniorijaoston ja Kenttäjaoston lisäksi perustetaan kaksi muuta jaostoa, toimijaryhmää: Edustusjääpallo ja Tukijaosto. Niiden vetäjät tulevat edustusjoukkueen ja hallituksen piiristä. Tukijaosto keskittyy media- ja markkinointiasioihin, olosuhdeasioihin ja varainhankintaan. Edustusjääpallo-ryhmässä työstetään edariin liittyviä pelaaja-, valmentaja- ja harjoitteluasioita.

Edustusjääpallon eli Bandyliigajoukkueen lisäksi tulevalla kaudella Veiterän väreissä pelaavat P21-, P15-, P13- ja P11-joukkueet, joista kaksi viime mainittua ja näitä nuoremmat ryhmät organisoituvat Veiterän JUNNUBandy-toiminnan alaisuuteen. P17-ikäluokan kohdalla Veiterä ja Imatran Pasa Bandy tekevät pitkään jatkunutta yhteistyötä Etelä-Karjalan nuorisojääpallon hyväksi.

Kaksi vuotta puheenjohtajana toiminut Lauri Kunnas jäi pois hallituksesta. Vuosikokous valtuutti uuden hallituksen puheenjohtajan valintaan – muutamia hyviä ehdokkaita onkin jo olemassa, mutta niistä tiedotetaan hieman myöhemmin. Ennen uuden pj:n valintaa hallituksen vpj Martti Tepponen johtaa hallitustyöskentelyä muiden hallituksen jäsenten tuella.

Uusina hallitustyöhön valittiin kaksi uutta toimijaa: pitkän linjan palloilu- ja jääpalloprofiili Ilkka Vainikka, jonka useimmat meistä muistavat ennen muuta jääpalloerotuomarina. Toinen uusi nimi on Sami Tapanainen, joka tuo toimintaa kasvatuksellista ja opetuksellista kokemusta koulumaailman pyörteistä. Hallitukseen valittiin kaikkiaan kahdeksan henkeä. Kunnaksen lisäksi Markus Rissanen jäi työesteiden takia pois hallitustyöstä, muuten hallituksessa jatkavat samat henkilöt: Martti Tepponen, Leo Segerman, Anssi Peuhkuri, Vesa Seppänen, Ilkka Japola ja Topiantti Äikäs. Hallituksen yhteystiedot löytyvät täältä.

Hallituksen seuraava kokoontuminen on elokuun alussa, mutta ennen sitä hallituksen tukijaosto kokoaa rivejä ja edustusjääpalloa koskevia neuvotteluja käydään mm. pelaajarintamalla.

Kokouksen lopussa Veiterän Veteraanit luovuttivat pj:na 2014-2016 toimineelle Lauri Kunnakselle Pekka ”Petu” Petriläisen valmistaman Veteraanien muistomailan N:0 94.

Lauri Kunnas ja Veteraanien muistomaila

Ansiokkaasti seuran pj:na kaksi vuotta toiminut Lauri Kunnas otti tunteikkaana vastaan Veiterän Veteraanien muistomailan. Veteraanien delegaatioon kuuluivat Leo Segerman (vas.), Ilkka Hauska ja Petu Petriläinen.

Veiterä ry kiittää tukijoitaan ja kannattajiaan menneestä kaudesta, katsomme yhdessä luottavaisin mielin tulevaan kauteen ja toivotamme kaikille oikein hyvää kesää!