World Cup 2018 raportti

Veiterä kohtasi 2018 World Cupissa venäläisen Jenisejin, ruotsalaisen Villa Lidkopingin ja ruotsalaisen Västerås SK:n. Eli Veiterän kanssa samassa lohkossa on maailman (ehkä) top 10 lukeutuvat joukkueet, B-lohko oli siis erittäin kovatasoinen.

 

Veiterä–Jenisej-ottelu päättyi Jenisejin 1-11 voittoon,

– Ekalla jaksolla oltiin ihan ookoo mukana ja puolustettiin tiiviisti. Toinen puolisko selvästi heikompi ja jäätävän kova vastustaja rankoi armottomasti, sanoi Tero Liimatainen Jenisej-ottelun jälkeen.

Veiterä–Villa Lidkoping ottelu päättyi Villan 1–6 voittoon,

– Puolustus oli tänää vähän parempaa, mutta parannettavaaki vielä jäi, sanoi Aleksi Seppänen ottelun jälkeen.

Västerås SK–Veiterä ottelu päättyi tasalukemiin 3–3,

– Tultiin hyvin otteluun, Västerås SK olikin vähän pulassa, kun puskettiin niin kovaa ja toisella jaksolla laitettiin vielä lisää vettä kiukaaseen. Saatiin Västerås ahtaalle kun noustiin aina tasoihin ja oltiin erittäin hyvin pelissä mukana, oon erittäin tyytyväinen koko joukkueen tekemiseen, sanoi Topi Peuhkuri ottelun jälkeen.

World Cup Raportti

World Cupin B-lohko (Jenisej, Villa, Västerås SK ja Veiterä) oli erittäin kovatasoinen. Kuten World Cup ennakossa kerrottiin, Jenisej on yksi maailman kovimmista jääpallon seurajoukkueista, Villa Lidkoping on ollut yksi Ruotsin parhaista seuroista ja Västerås SK on 19:llä mestaruudellaan Ruotsin kaikkien aikojen menestynein jääpalloseura.

Edellä mainituista joukkueista suurin osa pelaajista pelaa ammatikseen jääpalloa edustamassaan seurassaMuut joukkueet ovat harjoitelleet isolla jäällä reilun kuukauden kun taas Veiterä pääsi ensimmäistä kertaa viime viikolla isolle jäälle Ruotsin leirillä.

Veiterä maalivahti Topi Peuhkuri totesi otteluiden jälkeen:

– Erittäin hyvät tunnelmat koko turnauksesta ja kirsikkana kakun päälle viimoinen peli oli ihan uskomaton joka jätkältä. Västerås SK:ssa pelaa kuitenkin Ruotsin parhaimpia pelaajia ja viime viikolla Västerås voitti Svenska Cupin.

Peuhkuri jatkoi vielä:

– Jokainen jätkä antoi varmasti kaikkensa, ja saatin myös iso kehitys joukkueena turnauksessa kuin myös kansainvälisistä peleistä.

Västerås SK:n valmentajakin sanoi ottelun jälkeen että vähä harmillinen tilanne kaikille B-lohkon joukkueille, kun ns. ”kuolemanlohko” jokaiselle joukkueelle.

Ennakkoasetelmissa moni varmasti ajatteli, että Veiterä ottaa turnauksesta selvästi nolla pistettä, mutta Veiterä paransi jokaisessa pelissä. Viimeisessä pelissä sen varmasti moni huomasi  kun Veiterä pääsi laittamaan Västerås SK:n ahtaalle ja nostamaan aina pelin tasoihin.

Topi Peuhkurilta kysyttiin vielä, Jos saisit valita ketä vastaan haluaisit pelata revanssin?

– Villa ja Västerås pelit oli meiltä hyviä, mutta Jenisejiä vastaan varmaan haluaisin pelata uudestaan! Siinä ei oltu ihan parhaimmillaan.

World Cup on nyt pelattu ja seuraavaksi pelataan Suomen Cupin otteluita 27.10 ja 28.10

  • La 27.10 klo 10.00 LRK Tornio – Veiterä
  • La 27.10 klo 19.00 Veiterä – Botnia
  • Su 28.10 klo 9.00 Veiterä – JPS